Peštová u nás zdaleka není tak známá jako Tereza Maxová a v podstatě lze říci, že se do širšího českého povědomí dostala až vztahem s Pavolem Haberou. A příliš se o ní nepíše ani dnes, byť vyměnila New York za Prahu a v tuzemsku žije už šest let. Daniela totiž chodí na party výjimečně, společenské magazíny nesnáší, paparazzi nenávidí a soukromí si hlídá přímo sveřepě. V tom se ostatně od Habery příliš neliší a není divu, že ti dva mají v kuloárech pověst sucharů…

Obdivovaná i kritizovaná ekoložka

Řada lidí považuje čtyřicetiletou matku tří dětí, Danielu Peštovou za nádhernou a výjimečnou ženu. Úžasně inspirativní ikonu. Jiným je zase nesympatická. Mají za to, že je arogantní, chladná a nudná krasavice, které důsledně dodržuje zásady ekologického stylu života a horlivě propaguje biopotraviny. Přesto nikdo nemůže zpochybnit fakt, že Daniela udělala v americkém New Yorku svého času skvělou kariéru a v konkurenci tehdejších supermodelek jakými byly Cindy Crawford, Naomi Campbell či Linda Evangelista s přehledem obstála. Rovněž platí, že i v současných čtyřiceti vypadá senzačně.

Fotogalerie
1 fotografie

Daniela si kdysi v modelingu za časté a razantní změny stylu vysloužila přezdívku chameleón. Dnes už drahnou dobu image výrazně nemění a je symbolem noblesní ženy, jež staví na nadčasové módě. Prověřené klasice, které dokáže dát neotřelou kombinací svršků či použitím nosného detailu svěžest, jedinečnost, šarm. Nejinak si počínala v případě afterparty velkého finále SuperStar.

Tam si oblékla klasické, padesátými lety inspirované šaty s nabíranou sukní v midi délce do půli lýtek. Pas zdůraznila širokou zlatou vázačkou a k ní přidala akcent sytě zelených doplňků v podobě kabelky plus střevíčků. Zlatým hřebem kreace pak byl hluboký, do pasu sahající dekolt s tylovým, krajkou zdobeným kombiné. Celek působí střídmě a efektně zároveň. Náboj erotiky je silný, ale bez vulgarity. V šatníku střízlivý až nudný Pavol Habera si vedl za ruku divu, svou SuperStar. Doufám, že ji stylisté pečlivě zhlédli a poučili se, jak nakládat s kontrasty.