Zatímco soukromé televizní stanice hledají v bombastické podívané talent, veřejnoprávní ČT začala zase tančit. V porovnání s Novou a Primou velmi komorně, ale zato v bezpečném, třemi předchozími díly ověřeném formátu.

Žádné rachejtle, ale tichá sázka na oblíbené populární osobnosti, které na trénincích potí krev. Sahají na dno sil, aby na parketě u poroty i diváků uspěly. Veskrze lidské až dojemné prvky přirozené soutěživosti StarDance rozhodně neschází. Navíc tady se jedná o hvězdy startující na čáře nemehla. I ČT vlastně objevuje talenty..

Boj podstaty a iluze

Ve StarDance, na níž má ČT licenci od BBC, soutěží osm celebrit vedených osmi profesionálními tanečníky. Přítomnost Veroniky Žilkové, Moniky Absolonové či Jitky Čvančarové v tomto klání nijak neudivuje. Stejně tak účast seriálového playboye Saši Rašilova či kuchaře v akci, Filipa Sajlera. To, že ve StarDance figuruje i Pavel Kříž s Anetou Langerovou ale silně překvapuje. Stejně jako jejich proměna. Zpěvačka Langerová, která na poslední chvíli nahradila indisponovanou herečku Medveckou, se nechala slyšet, že se stejně chtěla naučit tančit. Pokud ano, tak tady si nemusí lekce platit – ve StarDance naopak platí jí.

Co přimělo k účinkování devětačtyřicetiletého, silnou cukrovkou zkoušeného Pavla Kříže, těžko říci. Možná si chtěl dokázat, že na tuhle zátěž má. Možná byl motivací zajímavý honorář. Anebo se on i Aneta potřebovali široké veřejnosti připomenout a k tomu televizní obrazovka navýsost poslouží.

Nečekaná proměna

Představitel kultovního poety Štěpána Šafránka z filmové série Básníků režiséra Kleina, Pavel Kříž, musel předvést latinskoamerické, erotikou nabité cha–cha. Tři rychlé krůčky a smyslné vlnění boků...

Klackovitě nemotorná zpěvačka Aneta Langerová zase měla vystřihnout aristokratický waltz. Pro Kříže i Langerovou zdánlivě nemožný úkol, jenž je s jejich typy, zavedenou image v příkrém rozporu. Kříž i Langerová ale zadání StarDance bezpečně zvládli.

Aneta, která má od soutěže SuperStar pověst dřeva, jemuž jsou ladnost a erotika na hony vzdálené, se najednou stala přitažlivou vílou. Hladký účes i předepsaná toaleta zjevu noblesní lady jen nahrávaly a Aneta (na rozdíl od jiných) anglický waltz opravdu tančila. Její výraz byl sice trochu křečovitý, ale co není, může být. Jednalo se o křest ohněm, byl to začátek.

Fotogalerie
8 fotografií

Vystudovaný psycholog Pavel Kříž si taneční výstup užíval víc. Šedomodrá saténová košile a na chlapecké postavě se rýsující bříško mu sice na sex-appealu macha nepřidaly, ale on tenhle deficit vyrovnal heroickým nasazením, s jakým tančil cha-cha na hit Michaela Jacksona Black or White.

Dokonce zvládnul i tzv. měsíční chůzi krále popu a ani pověstná Michaelova rukavička nechyběla. A o eroticky rozpohybovaných kyčlích Kříže se muselo kdejaké, Básníky a filmovým Šafránkem poznamenané romantičce, zdát.

Vše naznačuje, že tiché vody soutěže Kříž a Langerová pořádně vymelou, pokud budou pokračovat tak, jak začali. Zajímavou atrakcí je i Jitka Čvančarová, která jistě byla příčinou noční poluce řady mužských diváků. Smyslné tělo nymfy, dráždivé šatičky, jež i při tělovém podkladu při vysílání ve vysoké kvalitě HD prozrazovaly bradavky záviděníhodných ňader. Jaký chlap by takovému ataku odolal?