Dáma Radičová by tedy měla vzhled i garderobu podřídit svému společenskému postavení. Profesi političky, která žádá navýsost kultivovaný vzhled. Vyžaduje formální eleganci s puncem noblesy.

Teoretickým ideálem je sofistikovaně oblečená, nalíčená i učesaná lady, která je synonymem solidnosti a zároveň nepostrádá jistý šarm. Nutné charisma. Jako například svého času legendární britská premiérka Margaret Thatcherová –Železná lady, která přesně odpovídala konzervativnímu stylu svého království.

Bohužel Iveta Radičová má k dokonalému vzhledu stále daleko. A spíš než k Thatcher se blíží k německé předsedkyni vlády Angele Merkel, která základy etikety dodržuje, ale k oné lady má a bude mít stále daleko. V případě Radičové je to škoda, protože ona je typ, z nějž by se dal zmíněný ideál udělat.

Stačil by kvalitní stylista a vizážista. Imagemaker. Nechápu, že Radičová, která není v politice nováčkem, si je nenajala. Bylo by to rozhodně profesionální.

Fotogalerie
1 fotografie

Co je špatně?

- Blond vlasy paní premiérky by se měly o odstín, dva ztmavit, aby jejich barva působila přirozeně. Jemně medově, nikoli tvrdě peroxidově.

- Vlasy jsou příliš dlouhé na to, aby byly rozpuštěné. Ofina tvrdším rysům tváře nesvědčí. Lepší by bylo polodlouhé mikádo s padající patkou.

- Šéfka vládního kabinetu má na svůj věk hezkou souměrnou postavu, nicméně její krk potřebuje otevřené výkroje. Hlubší fazóny u saka, mělké lodičkové výstřihy u šatů.

- Pudrové odstíny, béžová, skořápkově bílá, šedavá pleti a typu Ivety Radičové rozhodně nesvědčí.

- Etiketa sice není už tak striktní, střevíčky bez punčoch lze do parlamentu, úřadu vlády nosit, ale rozhodně ne na vysoce oficiální události jakým byla návštěva českého premiéra Petra Nečase. Navíc pokud mohu soudit z fotek, nohy paní premiérky hyzdí štípance a modřiny. Takže by minimálně zasloužily make-up, jemný samoopalovací krém i do Úřadu vlády. Nehledě na to, že už dlouho existují tzv. punčochy ve spreji.

Jak na to:

- Doporučuji dobrého imagemakera, stylistu, vizážistu. Jejich služby se vyplatí – jen musí paní premiérka poznat, zda jsou dobří, což je leckdy kámen úrazu.

- Rozhodně bych vyřadila z formálního šatníku premiérky saka na sportovní zip. Kostýmky bych alternovala kostýmkovými šaty nebo vysoce střízlivými, hladkými šaty v sólo podobě.

- Radím pořídit si dvě, tři luxusní brože, delší perličky, neboť krátká šňůra by zbytečně zdůraznila kratší krk. Dále jsou nezbytné kvalitní šály, šátky od Hermes suplující šperk.

- Rádoby efektní detaily, jako například paspule u podivného vzorovaného saka, které Radičová oblékla v případě setkání s polským činitelem Schetynou, jsou nepatřičné. Mimochodem tohle sáčko s paspulemi radím někomu darovat.

- Modely jako by vystřižené z lacině kreativních italských butiků (což je bohužel prolamovaný kostým při návštěvě premiéra Nečase i zmíněné vzorované sáčko) musí být tabu!

- O účesu už byla řeč, opravdu doporučuji změnu.