Dvojnásobná mistryně světa a šestinásobná olympijská medailistka v běhu na lyžích, nyní referentka na ministerstvu obrany Kateřina Neumannová si party na karlovarském golfu užila. Ostatně byla tu správně. Šlo přece o sport. I když ne armádní.

Tady se jednalo o disciplínu, při níž je společenský, lobbingem kořeněný styk vítaný. Pouť od jamky k jamce, sklenička poté v klubovně… Těžko říci, co si Kateřina od této akce slibovala. Zamýšlela snad flirt s šarmantním a správně vlivným mužem, který se na správných místech přimluví, pomůže zamést pod koberec dluh sto šestnácti milionů, jež se svým týmem na Mistrovství světa v klasickém lyžování prošustrovala?

Možná chtěla podnikatelka Neumannová při sklence šampáňa jen zapomenout. Pobavit se. Zejména, když se budoucí ministr financí Kalousek nechal slyšet, že nevidí důvod, proč by měl sekeru z loňského mistrovství v Liberci hradit stát. Respektive daňoví poplatníci.

Co za zmatenost může?

Katka rozhodně vypadá líp, než když závodila. A stylisty s vizážisty přiváděla svým účesem a vkusem k šílenství pokaždé, když ji připravovali na focení k rozhovorům do médií.

Na golfovou, v režii festivalu pořádanou party, se Neumannová vyfikla do střízlivého pouzdra ke krku uzavřených šatiček. Jejich asymetrický průstřih je rafinovaně sexy a přítomnost podprsenky vylučuje. Mohutné sportovní hodinky lze vnímat jako zajímavý akcent. Půlkulaté střevíčky poněkud nudí, leč nepobuřují. To, co v outfitu fascinuje, je malá kabelka. Úlet, který se hned tak nevidí.

Stříbřitý textil, měděná aplikace kůže, broušené kameny – včetně zapínání na kouli. Tento doplněk by měl být zapsán zlatým písmem do módní kroniky letošního Karlovarského festivalu. Tomu předmětu nelze říkat vintage kousek- to je zběsilost s pevným dnem v kovovém rámu, která žije svůj vlastní příběh a absolutně k ničemu se nehodí.

Nezbývá tedy než licitovat zda:

- Katka ve festivalové euforii zapomněla, co jí léta vtloukali stylisti do hlavy a ve zdejším ruském butiku koupila kabelku, kterou považovala za glamour doplněk

- Neumannová chce být prohlášena za nesvéprávnou a vyhnout se tak zodpovědnosti za prošustrované milióny v Liberci.