Americký komediální seriál Sex ve městě netřeba představovat. Jeho světová popularita je nesmírná. Muže baví a desítky milionů žen se s ním ztotožňují. Je komerčním zrcadlem nesnesitelné lehkosti bytí a čtveřice jeho aktérek se stala módními ikonami glamour ulice. V čele s hlavní představitelkou novinářky Carrie Bradshaw, S. J. Parker. Mimochodem pro televizní Carrie, která píše tzv. sloupky, je móda stejně samozřejmá jako dýchání. Ale herečka Sarah Jessica Parker, jež ji zosobňuje, tvrdí, že ji móda v soukromí příliš nebere. Přesto je uvěřitelnou módní ikonou i mimo kameru. Kdo ví, jak to vlastně Sarah má a nakolik ji její životní role v šatníku poznamenala...

Na fenomén světa Carrie a jejích televizních družek Samanthy, Charlotte a Mirandy vsadila i přehlídka podniku Vici Fashion, který se tváří jako luxusní outlet, ale příznačnější by pro něj byl název secondhand. Módní show, jež se v obchodě odehrála, přilákala řadu fotografů z tisku, kteří byli nad pár V.I.P hosty (nadšená Heidi Janků s manželem) v přesile. Každopádně to, co jejich fotoaparáty zaznamenaly, bylo nesmírně bizarní. Stejně jako fakt, že styling předváděných outfitů stvořil podivný všeuměl Jakub Hladký, který pod pseudonymem James Kent napsal o manželství Karla Gotta s Ivankou nebo zplodil dílko Walda žije.

Sex ve městě v podání Vici Fashion byl esencí nevkusu. Tak kolotočový přístup k módě, absolutní nedostatek citu pro věc se hned tak nevidí. Já být Carrie Bradshaw, Samanthou, Charlotte a Mirandou, tak hromadně Vici Fashion zažaluji za újmu na cti, zneužití značky, poškození prestiže. A ani skutečnost, že se v tomto cirkuse podávalo francouzské šampáňo s belgickými pralinkami, nebude polehčující okolnost.

Fotogalerie
1 fotografie