Ocenění hudební stanice MTV má v muzikantském sféře stejnou váhu jako na filmovém poli předávání sošek Oskara. U ceremoniálu MTV se očekává víc pikantní provokace, svobodomyslné extravagance. Zatímco od gala večera Oskara se předpokládá elegance, sofistikovanost, noblesa.

Letošní večer MTV v tomto směru maličko zklamal. Pokud se kýžený cirkus odehrával, tak na jevišti. V hledišti byli výstředníci výjimkou. O potřebné divadlo se na pódiu postarala Lady Gaga (nejlepší nový umělec), jež ve skladbě Paparazzi vsadila na horor a šokovala krvavou image.

Požadavku pompézní podívané dostála i geniální Pink, jež svůj singl Sober odzpívala zavěšená na visuté hrazdě. Na lesku podívané se podílel i sbor tanečníků připomínající úmrtí krále videoklipů Michaela Jacksona. A především Jacksonova sestra Janet, jež s s bratrem virtuálně předvedla i společný duet Scream. Tím v podstatě oslnivě provokativní podívaná na MTV končila a následovaly více či méně elegantní, více či méně povedené glamour kreace. Podívejte se v galerii na některé z nich.

Fotogalerie
6 fotografií