Je to zásluhou utajených plastik, botoxu, soužití s mladým přítelem? Nebo je to snad díky genům, omlazujícím kúrám kyslíku?

Důvodů, proč se národem oblíbená Maruška drží, má i v sedmašedesáti mimořádnou auru ženskosti, je celá řada. Rozhodně jím není jen o šestnáct let mladší partner, podnikatel Milan Říha, s nímž přes dva roky žije ve svém domě v Kolovratech u Prahy.

Láska s jednapadesátiletým mužem určitě zpěvačku rozzářila. Dala jí sílu do života, navrátila ztracenou suverenitu, která dobrovolným jedenáctiletým celibátem utrpěla. Nicméně Marie své ohníčky v očích neztratila ani po druhém, zraňujícím rozvodu s Georgem Burgersteinem, po němž si už nechtěla žádného chlapa pustit do života. A i letmého dotyku muže se děsila...

Fotogalerie
1 fotografie

Marie je totiž i přes životní průšvihy pozitivní. Má záviděníhodnou optimistickou povahu. Lidi, kteří ji blíže znají, vyprávějí, jaký je v soukromí komik, že rozesměje každého. A se stejným nadšením mluví o jejím kuchařském umění; o tom, jakou dokáže udělat u stolu pohodu. „Ona má v sobě noblesu, ale zároveň je neřízená střela, žádná asketa, i když se v médiích tváří dost odměřeně,“ říká Hynek, kamarád syna Rottrové, Vítka Kučaje.

Výrazným plusem zpěvačky je i její činorodost. Neustálé nutkání něco dělat, být v pohybu. Další moment, který drží v kondici. Kdyby nepotkala svou pozdní lásku, mladého Milana, tak by si jistě zaplnila život vnuky, zpíváním, psem, zahradou... Ale s přítelem je to lepší. Osamělost po smrti matky děsila i Marii. Její synové už měli vlastní rodiny... Zkrátka sólo to jde vždycky hůř.

Svou roli v půvabu hraje i životospráva. Marie říká, že žádné očistné kúry nedrží, makrobiotika jí prý nedělá dobře. Spíš spoléhá na prospěšnou dvojku dobrého červeného. „Nekouřím, piju střídmě a chodím včas spát.“ Nic neláme přes koleno a přirozeně následuje zvyky, které si osvojila od rodičů, ve své rodině.

A pak tu je ještě fenomén plastik – zkrášlující zásah, k němuž řada žen sahá, aby si vylepšila vzhled i sebevědomí. Marii Rottrovou ale spekulace o jejím face-liftu rozčilují, tvrdě je odmítá. Nicméně podle kuloárových informací plastiků zpěvačka tento zákrok podstoupila (chtěla jen decentní úpravu) už v devadesátých letech na Vinohradské klinice plastické chirurgie u profesora Fáry…

Plastika, ale není rozhodující. Jak známo, touha zastavit čas pomocí skalpelu či botoxu je častou cestou do pekel. Tou Rottrová rozhodně nekráčí. Ona má správné instinkty, které jí takovou zoufalost nedovolí. Zraje s noblesou, je uměřená. Včetně šatníku, jenž je více méně úhledně standardní. Největší devizou Rottrové byla a je přirozená ženskost. Geny daný půvab, charisma. Tomu podlehl i výrazně mladší podnikatel Milan, který se kvůli Marii rozvedl. A ženský náboj sedmašedesátileté Rottrové oslovuje i veřejnost. Proto se reminiscenčním albem Všechno nejlepší umístila v Desce roku na druhém místě před Ewou Farnou, které by mohla být babičkou…