Fakt, že je Zlata jednou z hlavních postav oblíbeného seriálu Ordinace v růžové zahradě, sehrál jistě velkou roli, ale rozhodně nebyl jediným důvodem.

Fotogalerie
2 fotografie

Mnohem důležitější je, že Adamovská představuje typ líbivé, příjemné a nekonfliktní ženy. Ničím neprovokuje, neční z davu, je v dobrém slova smyslu vítaným standardem. Svým nalíčením, účesem i oblečením konvenuje vkusu masové veřejnosti, jež v takových anketách hlasuje. Ona tím jak vypadá, jak se chová, splňuje mužům ideál krásky, která je neděsí a oni mohou snít, že uspějí. A ženským pak dává šanci se s ní ztotožnit. Žádná luxusní dáma, žádné glamour modýlky. Zlata je jedna z nás!

Adamovská se navíc dvakrát týdně vkrádá divákům domů coby razantní MUDr. Páleníková - nejdříve osamocená, životem poučená žena, která si zaslouženě našla vztah. Vdala se za movitého doktora... Tahle postava Adamovské sedí, diváci si, jak už to bývá, sympatickou herečku a virtuální Pálenici propojili - jsou pro ně jedna osoba. Není proto divu, že se ženou roku stala právě téměř padesátiletá Zlata, jež má silně nakročeno stát se miláčkem národa jakým byl Menšík nebo lidová Bohdalka, kterou v oblibě začíná Adamovská dost válcovat.

Více o anketě ANNO 2008 čtěte zde,