Obsah dokumentární série Beckham

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry.

Obsazení dokumentární série Beckham

  • David Beckham
  • Victoria Beckham
  • Alex Ferguson
  • Eric Cantona
  • Ole Gunnar Solskjær
  • Anna Wintour
  • Zinédine Zidane
  • Lionel Messi
  • Neymar da Silva Santos Júnior
  • Královna Alžběta II.
  • Sacha Baron Cohen
  • Jennifer Lopez
  • Beyoncé
  • Tom Cruise
  • Barack Obama

Beckham - podrobné informace o dokumentární sérii

Čtyřdílný dokumentární seriál Beckham vypráví příběh světové fotbalové hvězdy a kulturní ikony. David Beckham je jedním z nejznámějších jmen na světě, přesto jen málokdo ví, kdo ve skutečnosti je. Davidův příběh je plný obrovských vzestupů a pádů, od jeho skromných počátků v dělnické třídě ve východním Londýně, přes jeho touhu a odhodlání vítězit až po boj o rovnováhu mezi ambicemi, láskou a rodinou.

Seriál vás vezme na tuto horskou dráhu a poskládá překvapivý, osobní a definitivní příběh jednoho z nejznámějších a nejsledovanějších sportovců všech dob. Oscarový režisér Fisher Stevens (Palmer, And We Go Green, The Cove) spolu s producentem Johnem Battsekem (One Day in September, Searching for Sugar Man, Winter on Fire), držitelem Oscara a ceny Emmy, mají v seriálu nebývalý přístup k Davidovi, jeho ženě Victorii, rodině, přátelům a spoluhráčům. Výsledkem je intimní portrét člověka a zároveň kronika pozdně moderní sportovní kultury a kultury celebrit.

Sports Illustrated položil v rozhovoru režisérovi dokumentu například dotaz, jak se k projektu vůbec dostal. Fisher Stevens odpověděl, že před dvěma lety. „Byl jsem na cestě do práce, abych natočil svou seriálovou práci, a zazvonil telefon. A byla to kancelář Leonarda DiCapria, který se mě ptal, jestli mám zájem mluvit s Davidem Beckhamem o natáčení jeho projektu,“ uvedl také.

„Upřímně řečeno, mě to moc nezajímalo, protože jsem si říkal: David Beckham, značka Beckham, nedovolí mi dělat to, co chci. Vlastně jsem ani nevěděl, jak skvělý fotbalista to byl, protože jsem se k fotbalu tak nějak dostal až v roce 2003, ale to zrovna odcházel do Madridu. Ale byl jsem tak trochu zvědavý, a když jsem pak ten den přišel do práce - pracoval jsem s partou Angličanů na natáčení televizního pořadu, říkali: Je skvělý. Musíš to udělat. Je to ikona. – A tak jsem si ho vyhledal a sledoval jeho hru. Dostal jsem se do toho. Když jsem se pak s ním a Victorií setkal osobně, byl jsem už docela přesvědčený,“ prozradil režisér.

David Beckham je bývalý anglický profesionální fotbalista, který je považován za jednoho z nejznámějších a nejtalentovanějších hráčů své generace. Beckham se narodil 2. května 1975 v Londýně a jeho kariéra trvala více než dvě desetiletí, během nichž hrál za několik špičkových klubů a anglickou reprezentaci. Zde je podrobný přehled jeho života a kariéry:

Raný život a kariéra v mládí: David Robert Joseph Beckham se narodil v londýnské čtvrti Leytonstone jako syn Teda Beckhama, montéra kuchyní, a Sandry Westové, kadeřnice. Vyrůstal v Chingfordu a v mládí začal hrát fotbal. V osmi letech navštěvoval fotbalovou školu Bobbyho Charltona. Jeho talent se projevil brzy a do mládežnického systému Manchesteru United se zapojil, když mu bylo pouhých 16 let.

Manchester United (1992-2003): Beckham debutoval v prvním týmu Manchesteru United v roce 1992. Rychle se stal klíčovým hráčem klubu, známým pro své přesné přihrávky, výjimečné schopnosti přejít do útoku a zkušenosti s rozehrávkou. Během svého působení v Manchesteru United získal řadu domácích i mezinárodních titulů, včetně Premier League, FA Cupu, Ligy mistrů UEFA a Interkontinentálního poháru. Byl důležitou součástí týmu, který v sezóně 1998-1999 dosáhl historického treble.

Real Madrid (2003-2007): V roce 2003 přestoupil Beckham do Realu Madrid za tehdy rekordní přestupovou částku pro záložníka. Ve své úspěšné kariéře pokračoval ve Španělsku a v sezóně 2006-2007 pomohl Realu Madrid získat titul v La Lize.

LA Galaxy (2007-2012): Beckham se v roce 2007 přestěhoval do americké Major League Soccer (MLS) a stal se členem týmu LA Galaxy. Během svého působení v Galaxy získal v letech 2011 a 2012 dva tituly v Poháru MLS, čímž výrazně zviditelnil fotbal ve Spojených státech.

Paris Saint-Germain (2013): Po odchodu z LA Galaxy Beckham v roce 2013 krátce působil v Paris Saint-Germain, kde vyhrál titul v Ligue 1, a ještě téhož roku ukončil profesionální fotbalovou kariéru.

Mezinárodní kariéra: Beckham reprezentoval anglický národní tým v letech 1996-2009. Získal 115 reprezentačních startů a za svou zemi vstřelil 17 gólů. Zúčastnil se tří turnajů mistrovství světa ve fotbale (1998, 2002 a 2006) a dvou mistrovství Evropy UEFA (2000 a 2004).

Podnikatelské aktivity: Po ukončení profesionální fotbalové kariéry se Beckham věnoval různým podnikatelským aktivitám a filantropickým činnostem. Uvedl na trh vlastní řadu parfémů a oblečení a je spolumajitelem fotbalového týmu Inter Miami CF v Major League Soccer. Beckham se také angažuje v několika charitativních organizacích, včetně UNICEF.

Osobní život: David Robert Joseph Beckham (výslovnost 'bɛk.əm) se narodil 2. května 1975 ve Whipps Cross nemocnici v Leytonstonu, v Londýně, a nyní žije v USA. Beckham je ženatý s Victorií Beckhamovou (rozenou Adamsovou), bývalou členkou skupiny Spice Girls a úspěšnou módní návrhářkou. Pár má čtyři děti: Brooklyn, Romeo, Cruz a Harper. Vliv Davida Beckhama na sport přesahuje jeho hráčskou kariéru; stal se celosvětovým velvyslancem fotbalu a zůstává vlivnou osobností ve sportovním a módním průmyslu. Díky svému odhodlání, dovednostem a charismatu se zasloužil o trvalý odkaz ve světě fotbalu.

Video
Video se připravuje ...

Trailer dokumentární série Beckham Netflix

Fotogalerie
27 fotografií