Obsah seriálu 100 let Warner Bros.

Čtyři speciální dokumenty zkoumají vliv společnosti Warner Bros. na umění, obchod a kulturu a vyprávějí bezprecedentní příběh legendárního studia u příležitosti jeho 100. výročí.

Obsazení seriálu 100 let Warner Bros.

Herci Role
Morgan Freeman vypravěč
George Clooney sám za sebe
Clint Eastwood sám za sebe
Martin Scorsese sám za sebe
Oprah Winfrey sama za sebe
Keanu Reeves sám za sebe
Christopher Nolan sám za sebe
Oliver Stone sám za sebe
Baz Luhrmann sám za sebe
Hans Zimmer sám za sebe
Patty Jenkins sama za sebe
Robert De Niro sám za sebe
Ron Howard sám za sebe
Tim Burton sám za sebe
Harvey Keitel sám za sebe
Tony Gilroy sám za sebe
Ellen DeGeneres sama za sebe
Matthew Modine sám za sebe
Ben Mankiewicz sám za sebe
Jon M. Chu sám za sebe
David Zaslav sám za sebe
Andy Garcia sám za sebe
Leonard Maltin sám za sebe
LeVar Burton sám za sebe
Jerry Beck sám za sebe
Gregory Nava sám za sebe
Alfonso Cuarón sám za sebe
Chris Columbus sám za sebe
Edward James Olmos sám za sebe
Ernest R. Dickerson sám za sebe
Kevin Costner sám za sebe
Linda Blair sama za sebe
Todd Phillips sám za sebe
William Friedkin sám za sebe
Mel Brooks sám za sebe
Ke Huy Quan sám za sebe
Linda Lavin sama za sebe

100 let Warner Bros. - Podrobné informace o seriálu

Projekt 100 let společnosti Warner Bros., který zkoumá vliv společnosti Warner Bros. na umění, obchod a kulturu, vypráví bezprecedentní příběh tohoto legendárního zábavního studia u příležitosti jeho 100. výročí. Čtyři speciály, které obsahují postřehy a příběhy z první ruky režisérů, herců, vedoucích pracovníků, novinářů a historiků, sledují nelehké začátky společnosti Warner Bros. - od jejího založení čtyřmi bratry z přistěhovalecké rodiny na počátku 20. let 20. století, přes desetiletí tvůrčího rizika a působivých příběhů až po historické fúze v roce 2000, které společnost proměnily v globální zábavní velmoc.

S vyprávěním Morgana Freemana a ukázkami z kultovních filmů a úspěšných televizních seriálů nabízí minisérie 100 let společnosti Warner Bros. fascinující pohled do zákulisí nesmazatelných příběhů, které oslovují diváky po celém světě již po několik generací. Více informací o představovaných titulech najdete na stránkách WB100.com.

Společnost Warner Bros. byla založena Albertem, Samem, Harrym a Jackem Warnerovými 4. dubna 1923 a je domovem jedné z nejúspěšnějších kolekcí značek na světě a stojí v čele všech aspektů zábavního průmyslu, včetně filmů, televize, streamingu, videoher, spotřebitelských produktů a živých zážitků. Rozsáhlá knihovna obsahu studia, která patří k nejprestižnějším a nejcennějším na světě, obsahuje více než 145 000 hodin pořadů a Warner Bros. je také domovem jednoho z nejrozmanitějších portfolií zbožňovaných franšíz na světě, včetně Looney Tunes, Wizarding World, DC, FRIENDS, Game of Thrones, Hanna-Barbera a mnoha dalších.

V rámci oslav 100. výročí založení studia Warner Bros. dnes tým pro rozmanitost, rovnost a inkluzi společnosti Warner Bros. Discovery představil plány na sérii krátkých filmů, které představují ikonické filmy studia z pohledu rozmanitosti a inkluze. Bylo vybráno šest tvůrců, kteří připraví a natočí dvacetiminutové adaptace krátkých filmů přinášející moderní optiku klasických titulů společnosti Warner Bros. Zrodila se hvězda, Dobrodružství Robina Hooda, Calamity Jane, Jack a fazolový stonek, Princ a chuďas a Rebel bez příčiny s reprezentativním obsazením, příběhem a vyprávěním.

Tvůrci zahájí produkci letos v létě a dostanou mentoring od týmu zkušených producentů a režisérů, mezi něž patří Greg Berlanti (televizní Arrow, The Flash), Angel Manuel Soto (připravovaný Blue Beetle, The Farm), Blitz Bazawale (připravovaný The Color Purple, Black is King), Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, In the Heights) Danis Goulet (Night Raiders, televizní Alaska Daily) a James Lebrecht (Crip Camp). Producent Ali Afshar (Americký zápasník: Čaroděj, Prázdninová harmonie a Vánoční tajemství) bude navíc v projektech působit jako poradní producent a bude tvůrce podporovat v průběhu celého procesu.

„Jsme naprosto nadšeni, že můžeme spolupracovat s týmem WBD pro diverzitu, rovnost a inkluzi a rozšířit tak příležitosti pro širší spektrum talentů, aby mohli u Warner Bros. realizovat své sny,“ uvedli Mike De Luca a Pam Abdy, spolupředsedové a generální ředitelé Warner Bros. Pictures Group. "Nedokážeme si představit lepší způsob, jak oslavit 100leté dědictví tohoto studia než investovat do další generace skvělých vypravěčů, a těšíme se, že uvidíme tyto kultovní filmy jejich očima."

Představené filmaře vybrali veteráni z oboru DEI, včetně senior viceprezidentky WBD pro DEI v Severní Americe Karen Horne, ve spolupráci s vedením Warner Bros. Pictures, Visual Communications, Los Angeles Latino International Film Festival, Urban World, Sundance Indigenous Lab, Outfest a ReelAbilities Film Fest. Účastníky a jejich vybrané filmy jsou: B. Monét (Zrodila se hvězda); Monica Moore-Suriyage (Dobrodružství Robina Hooda); Juan Pablo Arias Muñoz (Rebel bez příčiny) a Taietsarón:sere 'Tai' Leclaire (Princ a chuďas).

„Vliv filmů společnosti Warner Bros. za posledních sto let byl obrovský --- formovaly naši kulturu a naše chápání světa kolem nás. Při oslavách 100. výročí založení studia jsme nadšeni, že můžeme těmto talentovaným filmařům umožnit vytvořit moderní a rozmanité reimaginace těchto ikonických produkcí, které jsou jak poctou původním dílům, tak mechanismem, který nám připomíná, jakou máme moc vyprávět příběhy a zobrazovat lidi inkluzivním a plnohodnotným způsobem,“ řekl Asif Sadiq, ředitel pro diverzitu, rovnost a inkluzi společnosti Warner Bros. Discovery. Dokončené krátké filmy budou představeny na Maxu v roce 2023.

Společnost Warner Bros. je jednou z nejznámějších a nejvlivnějších zábavních společností na světě s bohatou historií sahající až do počátku 20. století. Zde je přehled historie společnosti Warner Bros.:

  • Zakladatelská léta (1923-1927): Společnost Warner Bros. založili čtyři bratři: Harry Warner, Albert Warner, Sam Warner a Jack Warner. Společnost byla zpočátku známá jako Studio Warner Brothers a začínala jako malá filmová distribuční firma. V roce 1925 společnost Warner Bros. uvedla svůj první celovečerní film Don Juan, který byl známý svým inovativním využitím synchronizované hudby a zvukových efektů, ačkoli neobsahoval mluvené dialogy.
  • Jazzový zpěvák (1927): V roce 1927 uvedla společnost Warner Bros. do kinematografie film The Jazz Singer, který byl prvním celovečerním filmem se synchronizovaným zvukem a znamenal přechod od němých filmů k "mluveným". Tato inovace způsobila revoluci ve filmovém průmyslu a založila společnost Warner Bros. jako významného hráče.
  • Třicátá léta – zlatý věk: Ve třicátých letech se společnost Warner Bros. proslavila řadou legendárních hvězd včetně Humphreyho Bogarta, Bette Davisové a Errola Flynna. Vznikla řada kultovních filmů, například Veřejný nepřítel (1931), Casablanca (1942) a Maltézský sokol (1941).
  • Kreslené filmy společnosti Warner Bros: V této době se společnost Warner Bros. proslavila také svými animovanými filmy, v nichž se objevily oblíbené postavičky jako králík Bugs Bunny, kačer Daffy a prasátko Porky. Animátorská divize studia, vedená osobnostmi jako Tex Avery a Chuck Jones, vytvořila klasické filmy, které jsou dodnes populární.
  • 50.-60. léta 20. století – televizní expanze: V 50. a 60. letech 20. století společnost Warner Bros. expandovala do televizní produkce a vytvořila populární pořady jako Maverick a 77 Sunset Strip. V tomto období také získala práva na postavy DC Comics.
  • 70. léta – akvizice společností Kinney National Company: V roce 1969 společnost Warner Bros. převzala společnost Kinney National Company, která se později stala Warner Communications. Tento krok diverzifikoval jejich činnost a pomohl financovat budoucí expanzi.
  • 80. až 90. léta – éra blockbusterů: Společnost Warner Bros. se stala významným hráčem v éře blockbusterů v 80. a 90. letech 20. století, kdy produkovala filmové hity jako Superman (1978), Batman (1989) a Jurský park (1993). S uvedením kazet VHS expandovala také na trh s domácím videem.
  • Přelom 21. století: Společnost Warner Bros. pokračovala v produkci úspěšných filmů a televizních pořadů. Rozšířila se také do nových oblastí, jako jsou videohry a zábavní parky. Obzvláště úspěšná byla filmová série Harry Potter podle knih J. K. Rowlingové.
  • WarnerMedia a AT&T: V roce 2018 se společnost Warner Bros. stala součástí společnosti WarnerMedia, když AT&T koupila její mateřskou společnost Time Warner Inc. Tímto spojením vznikl mediální konglomerát se zájmy v oblasti filmu, televize a streamovacích služeb.
  • Streamovací služby: Společnost Warner Bros. se přizpůsobila měnícímu se mediálnímu prostředí a v roce 2020 spustila službu HBO Max, která je domovem rozsáhlé knihovny obsahu společnosti Warner Bros. včetně filmů a seriálů.

Společnost Warner Bros. v průběhu své historie významně ovlivnila zábavní průmysl, a to jak z hlediska technologických inovací, tak z hlediska vytváření trvalých kulturních ikon. Společnost je i nadále významným hráčem ve světě zábavy, produkuje a distribuuje filmy, televizní pořady a digitální obsah pro diváky po celém světě.

Viděli jste 100 let Warner Bros? Podělte se o své dojmy v diskusi.

Video
Video se připravuje ...

Ohromující i dojemné! Dodavatel příběhů slaví stovku Warner Bros., HBO Max, idh

Fotogalerie
51 fotografií