Obsah seriálu Tajná invaze

V novém seriálu studia Marvel "Tajná invaze", který se odehrává v současnosti MCU, se Nick Fury dozvídá o tajné invazi na Zemi ze strany frakce Skrullů, kteří mění podobu. Fury se připojí ke svým spojencům, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili hrozící invazi Skrullů a zachránili lidstvo.

Obsazení seriálu Tajná invaze

Herci Postavy
Samuel L. Jackson Nick Fury
Ben Mendelsohn Talos
Kingsley Ben-Adir Gravik
Killian Scott Pagon
Samuel Adewunmi Beto
Dermot Mulroney Ritson, prezident USA
Richard Dormer Prescod
Emilia Clarke G'iah
Olivia Colman Sonya Falsworth
Don Cheadle James "Rhodey" Rhodes
Cobie Smulders Maria Hill
Martin Freeman Everett K. Ross

Samuel L. Jackson - Nick Fury

Uznávaný americký herec známý svou bohatou kariérou a nezapomenutelnými výkony. Narodil se 21. prosince 1948 ve Washingtonu, D.C., Spojené státy americké.

Svoji hereckou kariéru zahájil v 70. letech, ale průlomovou roli dostal v roce 1994, kdy ztvárnil Julese Winnfielda ve filmu Quentina Tarantina "Pulp Fiction", za což byl nominován na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Jackson působí na plátně impozantně a je známý svým hlubokým, výrazným hlasem, který se stal jedním z jeho poznávacích znamení.

Objevil se v celé řadě filmů různých žánrů, včetně akčních, dramatických, sci-fi a superhrdinských filmů. Jackson spolupracoval s několika uznávanými režiséry, jako jsou například Steven Spielberg, Spike Lee, Martin Scorsese nebo M. Night Shyamalan. V Marvel Cinematic Universe (MCU) ztvárnil postavu Nicka Furyho a objevil se v mnoha filmech a televizních pořadech MCU. Jackson je držitelem Guinnessova rekordu jako nejvýdělečnější herec všech dob, a to díky svým rolím v kasovních trhácích, jako jsou MCU, "Star Wars" a "Jurský park".

Kromě své filmové kariéry Jackson také hojně působil v divadle, a to jak na Broadwayi, tak v regionálních produkcích. Je zastáncem občanských práv a angažuje se v různých charitativních kauzách, včetně organizací zaměřených na vzdělávání a podporu znevýhodněných komunit. Samuel L. Jackson má na svém kontě více než 150 filmových titulů a stal se jedním z nejznámějších a nejuznávanějších herců v oboru, který je známý svou všestranností, intenzitou a nepopiratelným talentem.

Ben Mendelsohn - Talos

Narodil se 3. dubna 1969 v australském Melbourne. Svou hereckou kariéru zahájil koncem 80. let v australské televizi a filmu a uznání si získal rolemi ve filmech jako "The Year My Voice Broke" (1987) a "The Big Steal" (1990). Mendelsohnův mezinárodní průlom přišel s rolí Andrewa "Pope" Codyho v australském kriminálním dramatu "Království zvířat" (2010), za kterou si vysloužil všeobecné uznání a cenu Australského filmového institutu pro nejlepšího herce.

Má všestranný herecký rejstřík a ztvárnil širokou škálu postav, včetně padouchů, problémových jedinců a složitých antihrdinů. Mendelsohn získal významné mezinárodní uznání za své výkony v hollywoodských filmech, jako jsou "Temný rytíř povstal" (2012), "Rogue One: A Star Wars Story" (2016) a "Ready Player One" (2018). Spolupracoval mimo jiné s uznávanými režiséry, jako jsou Steven Spielberg, Christopher Nolan a Ryan Gosling.

Za ztvárnění role Dannyho Rayburna v seriálu společnosti Netflix "Bloodline" (2015-2017) si Mendelsohn vysloužil uznání kritiky a cenu Primetime Emmy za vynikající vedlejší roli v dramatickém seriálu. Je známý svou schopností vnést do svých postav hloubku a komplexnost, často ztvárňuje morálně nejednoznačné nebo emocionálně trýzněné jedince. V posledních letech je Mendelsohn výraznou postavou filmového vesmíru Marvel, kde ztvárnil postavu Talose ve filmech Captain Marvel (2019) a Spider-Man: Daleko od domova (2019).

Kingsley Ben-Adir - Gravik

Narodil se v září 1986 v Londýně. Původně se věnoval divadelní kariéře a uznání si získal díky své divadelní práci v inscenacích jako "Zimní pohádka" a "Jedna noc v Miami".

Na obrazovce Ben-Adir debutoval v roce 2010 v televizním seriálu "Tichý svědek" a od té doby se objevil v různých britských televizních pořadech, jako jsou "Vera" a "Peaky Blinders". Jeho průlomová role přišla v roce 2020, kdy ztvárnil aktivistu za občanská práva Malcolma X v režijním debutu Reginy Kingové "Jedna noc v Miami". Za ztvárnění Malcolma X si vysloužil uznání kritiky a několik nominací na ceny, včetně British Independent Film Award za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Ben-Adir prokázal svou všestrannost, když ztvárnil celou řadu postav, od historických postav až po složité fiktivní role. Kromě filmové a televizní práce propůjčil svůj talent také hlasovému herectví v projektech, jako je videohra Assassin's Creed: Origins.

Dermot Mulroney - Ritson

Narodil se 31. října 1963 v Alexandrii ve Virginii ve Spojených státech. Svou hereckou kariéru zahájil v 80. letech 20. století, kdy se objevil v řadě televizních pořadů a filmů.

Mulroney získal uznání kritiky za roli soucitného hráče na violoncello ve filmu "Sny o městě" z roku 1988. Je známý svou všestranností, neboť přijímá různé role v žánrech od romantických komedií až po thrillery. Mulroney spolupracoval s uznávanými režiséry, jako jsou Martin Scorsese, David Fincher a Woody Allen. Je známý svými výkony ve filmech jako Svatba mého nejlepšího přítele (1997), Mladé pušky (1988) nebo August: Osage County (2013). Mulroneyho ztvárnění charismatického svatebního zpěváka po boku Julie Robertsové ve filmu "Svatba mého nejlepšího přítele" upevnilo jeho status hlavního herce. Kromě filmové práce se významně objevil v televizních pořadech, jako jsou "New Girl", "Shameless" a "Crisis". Mulroney je také talentovaný violoncellista a svými hudebními dovednostmi přispěl k různým projektům, mimo jiné hrál na violoncello na soundtracku k filmu "The Safety of Objects" (2001).

Emilia Clarke - G'iah

Narodila se 23. října 1986 v Londýně. Proslavila se průlomovou rolí Daenerys Targaryen v seriálu HBO "Hra o trůny" (2011-2019), která jí vynesla široké uznání a chválu kritiky.

Clarkeová se díky ztvárnění Daenerys Targaryen, známé také jako Matka draků, stala jednou z nejznámějších televizních tváří. Za svou roli v seriálu Hra o trůny získala několik nominací na ceny, včetně nominací na cenu Primetime Emmy za vynikající herečku ve vedlejší roli a vynikající herečku v hlavní roli. Clarkeová prokázala svou všestrannost tím, že přijala role v různých žánrech, od fantasy po romantické komedie a dramata.

Zahrála si v romantickém dramatu "Me Before You" (2016) po boku Sama Claflina, kde podala dojemný výkon, který ukázal její herecký rozsah. Talent Clarkeové přesahuje rámec televize a filmu. Své herecké schopnosti předvedla také na divadelních prknech v inscenacích jako "Snídaně u Tiffanyho" na londýnském West Endu.

Kromě svého hereckého umění je Clarkeová uznávaná také pro své filantropické úsilí a je velvyslankyní organizací, jako je SameYou, která podporuje lidi zotavující se po poranění mozku a mrtvici. Objevila se ve filmech jako "Solo: A Star Wars Story" (2018) a "Terminator Genisys" (2015), čímž dále prokázala svou schopnost zvládat projekty na velkém plátně.

Olivia Colman - Sonya Falsworth

Narodila se 30. ledna 1974 v Norwichi ve státě Norfolk v Anglii. Svou hereckou kariéru zahájila koncem 90. let 20. století, kdy působila především v divadle a poté přešla k filmu a televizi.

Colmanová získala mezinárodní uznání za ztvárnění královny Anny v temném komediálním dramatu Favoritka (2018), za které získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon. Její schopnost plynule přecházet mezi komediálními a dramatickými rolemi je jedním z jejích poznávacích znamení a ukazuje její hereckou všestrannost. Colmanová sklidila uznání kritiky za své výkony v různých britských televizních seriálech, včetně "Broadchurch", "Fleabag" a "The Night Manager".

Je vysoce ceněna pro své umění zachytit složité a vybroušené emoce, které jejím postavám často dodávají hloubku a autenticitu. Kromě dramatických rolí prokázala Colmanová také svůj komediální talent ve filmech jako "Hot Fuzz" (2007) a televizních pořadech jako "Peep Show".

Je známá svou schopností zcela se ponořit do svých rolí a působit na plátně přirozeně a přesvědčivě. Colmanová ztvárnila královnu Alžbětu II. ve třetí a čtvrté sérii seriálu společnosti Netflix "The Crown" (2019-2020), který byl široce uznáván a vysloužil si chválu kritiky.

Don Cheadle - James "Rhodey" Rhodes

Narodil se 29. listopadu 1964 v Kansas City ve státě Missouri ve Spojených státech. Byl oceňován pro svou schopnost plně se ponořit do široké škály postav, od dramatických rolí až po komediální výstupy.

Široké uznání si Cheadle získal rolí Paula Rusesabagina ve filmu Hotel Rwanda (2004), která mu vynesla nominaci na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon. Ve filmovém vesmíru společnosti Marvel ztvárnil postavu Jamese "Rhodeyho" Rhodese (War Machine), který se objevil například ve filmech ze série "Iron Man" a "Avengers".

Cheadle je známý pro svou oddanost svému řemeslu a schopnost vnést do postav, které ztvárňuje, hloubku a komplexnost. Spolupracoval mimo jiné s uznávanými režiséry, jako jsou Steven Soderbergh, Paul Thomas Anderson a Steven Spielberg. Cheadle získal během své kariéry řadu nominací na ceny, včetně nominace na cenu Emmy za roli v televizním seriálu "Dům lží".

Je také známý svou propagací a angažovaností v humanitárních a ekologických záležitostech, včetně své práce velvyslance dobré vůle Programu OSN pro životní prostředí. Cheadle předvedl svůj talent v různých žánrech, včetně dramat jako "Crash" (2004) a "Traffic" (2000), stejně jako v komediích jako "Ocean's Eleven" (2001) a jeho pokračováních.

Cobie Smulders - Maria Hill

Narodila se 3. dubna 1982 ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. Širokou slávu jí přineslo ztvárnění Robin Scherbatsky v populárním sitcomu "Jak jsem poznal vaši matku" (2005-2014), kde se projevil její komediální timing a šarm.

Smuldersová se výrazně prosadila také v Marvel Cinematic Universe (MCU) jako Maria Hillová, vysoce postavená agentka S.H.I.E.L.D.u, která se objevila v několika filmech, jako jsou "Avengers" (2012) a "Captain America: Zimní voják" (2014). Její ztvárnění Marie Hillové podtrhuje její schopnost ztělesnit silné a schopné postavy. Smuldersová prokázala svou všestrannost tím, že se ujala řady rolí, od komediálních až po dramatické, a to jak ve filmu, tak v televizi.

Své akční schopnosti a všestrannost předvedla jako špionka v akční komedii Jack Reacher: Nikdy se nevracej (2016) po boku Toma Cruise. Svůj talent Smuldersová předvedla také v nezávislých filmech, jako jsou "Results" (2015) a "Songbird" (2020), čímž dále potvrdila svou hereckou všestrannost. Kromě své herecké kariéry je Smuldersová známá i svou filantropickou činností, kdy podporuje příčiny, jako jsou Ovarian Cancer Canada a Stand Up to Cancer.

Martin Freeman - Everett K. Ross

Narodil se 8. září 1971 v Aldershotu v anglickém hrabství Hampshire. Mezinárodní uznání si získal ztvárněním postavy Tima Canterburyho ve známém britském televizním seriálu "The Office" (2001-2003), v němž se projevil jeho talent pro nekorektní komiku.

Freeman je široce známý díky roli Bilba Pytlíka ve filmové trilogii "Hobit" (2012-2014), natočené podle románů J. R. R. Tolkiena. Svou všestrannost předvedl v řadě filmových i televizních rolí, včetně dramat, komedií a thrillerů. Freemanův výkon v roli doktora Johna Watsona v seriálu BBC "Sherlock" (2010-2017) po boku Benedicta Cumberbatche získal uznání kritiky a dále upevnil jeho status talentovaného herce.

Spolupracoval mimo jiné s renomovanými režiséry, jako jsou Edgar Wright, Peter Jackson a Joe Wright. Za ztvárnění postavy Lestera Nygaarda v televizním seriálu Fargo (2014) získal Freeman nominaci na cenu Primetime Emmy za vynikající herecký výkon ve vedlejší roli v minisérii nebo filmu. Významně se objevil také ve filmech jako "Láska nebeská" (2003), "Černý panter" (2018) a "Konec světa" (2013). Freemanův přirozený šarm, vtip a schopnost vyjádřit složité emoce si získal diváky po celém světě.

Tajná invaze - podrobné informace o seriálu

V hlavních rolích seriálu Tajná invaze studia Marvel se představí Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Cobie Smulders, Martin Freeman, Kingsley Ben-Adir, Charlayne Woodard, Killian Scott, Samuel Adewunmi, Dermot Mulroney, Christopher McDonald, Katie Finneran s Emilií Clarke a Olivií Colman a Don Cheadle.

Ali Selim seriál režíruje a je výkonným producentem spolu s dalšími výkonnými producenty Kevinem Feigem, Jonathanem Schwartzem, Louisem D'Espositem, Victorií Alonso, Bradem Winderbaumem, Samuelem L. Jacksonem, Ali Selimem, Kylem Bradstreetem a Brianem Tuckerem. Kyle Bradstreet je také hlavním scénáristou a Jennifer L. Booth, Allana Williams a Brant Englestein působí jako spoluvýkonní producenti.

Příběh začíná v Moskvě, kde Talos pronásleduje Everetta K. Rosse za zabití agenta CIA Prescoda, který teoreticky předpokládal, že skrullí rebelové chtějí vyvolat válku mezi Ruskem a Spojenými státy. Na pomoc Rossovi přijíždí Maria Hillová, ale zjistí, že je Skrull, a zavolá Nicka Furyho, který pracoval ve vesmíru po Blip[a].

Po návratu na Zemi se Fury dozvídá, že Talos byl vyloučen ze Skrullské rady a bývalý spojenec Gravik vede povstalce. Fury je unesen agenty MI6 a odvezen na setkání se svou starou známou Sonyou Falsworthovou. Navrhne jí spojenectví s cílem zastavit Gravika, ale ona odmítne. Pomocí štěnice, která odposlouchává ji a premiéra, Fury a Talos najdou dalšího rebela, Vasilije Poprishchina, ale Fury Poprishchina zabije poté, co se mu ho nepodaří vyslechnout. Talos se znovu setkává se svou dcerou G'iah, která pro rebely získala špinavé bomby.

Poté, co tvrdí, že Gravik zabil její matku Soren, G'iah prozradí, že rebelové plánují zaútočit na náměstí Vossojedinenije v Den jednoty, a označí umístění bomb. Fury, Hill a Talos však zjistí, že místa jsou návnady, a to ještě předtím, než Gravik bomby odpálí. V nastalém chaosu je Hill zastřelen Gravikem převlečeným za Furyho. Fury a Talos jsou nuceni uprchnout a opustit ji.

V září 2020 se ukázalo, že Kyle Bradstreet připravuje televizní seriál pro streamovací službu Disney+, jehož ústřední postavou bude Nick Fury z komiksů Marvel. V dubnu 2006 byl najat Andrew W. Marlowe, aby napsal scénář k filmu.

V dubnu 2019, poté, co Samuel L. Jackson ztvárnil Nicka Furyho v deseti filmech Marvel Cinematic Universe (MCU) a také v televizním seriálu Marvel Agents of S.H.I.E.L.D., se Richard Newby z The Hollywood Reporter domníval, že je načase, aby postava dostala vlastní film, a označil ji za "nejsilnější dosud plně nevyužitou přednost MCU". Jackson si měl zopakovat svou roli v Bradstreetově sérii, přičemž Bradstreet napsal scénář a působil jako výkonný producent.

V prosinci 2020 prezident Marvel Studios Kevin Feige oficiálně oznámil nový seriál s názvem Tajná invaze, v němž si Jackson zahrál společně s Benem Mendelsohnem v jeho MCU roli Talose. Seriál vychází ze stejnojmenného komiksového příběhu z let 2008-2009, přičemž Feige jej popsal jako "crossoverový seriál", který bude navazovat na budoucí filmy MCU.

Studio Marvel se rozhodlo natočit seriál Tajná invaze místo filmu, protože mu to umožnilo udělat něco jiného než doposud. Režiséři se pro seriál rýsovali od dubna 2021, o měsíc později byli připojeni Thomas Bezucha a Ali Selim, kteří měli rozdělit epizody rovnoměrně. Selim však nakonec režíroval celou sérii, protože Bezucha seriál opustil ještě před zahájením produkce.

Vedle Jacksona, Selima, Bradstreeta a Briana Tuckera jsou výkonnými producenty také Feige ze studia Marvel, Louis D'Esposito, Victoria Alonso, Brad Winderbaum a Jonathan Schwartz. Seriál se bude skládat ze šesti hodinových epizod. (Zdroj: Wikipedie US)

Nick Fury je fiktivní postava z komiksového světa Marvelu. Je známý jako špion a vedoucí špionážní agentury S.H.I.E.L.D. (Strategic Homeland Intervention, Enforcement, and Logistics Division). Fury byl vytvořen spisovatelem a výtvarníkem Jackem Kirbym a spisovatelem Stanem Leem a poprvé se objevil v knize "Sgt. Fury and his Howling Commandos" #1 v roce 1963.

Zpočátku byl Fury vyobrazen jako seržant armády z druhé světové války, který vedl elitní bojovou jednotku známou jako Howling Commandos. Postupem času se jeho postava vyvinula v klíčovou postavu marvelovského vesmíru. Fury je často zobrazován jako vysoce kvalifikovaný a zkušený vojenský veterán. Sloužil v různých vojenských složkách, včetně armády Spojených států, Úřadu strategických služeb (OSS) během druhé světové války a později jako agent CIA. Je známý především jako ředitel S.H.I.E.L.D., fiktivní zpravodajské agentury ve vesmíru Marvelu.

Spolu s týmem agentů a superhrdinů je zodpovědný za koordinaci globálních bezpečnostních opatření a boj proti nadpřirozeným i technologickým hrozbám. Nick Fury je často zobrazován s výraznou páskou přes oko, která mu zakrývá levé oko. Tato páska přes oko je charakteristickým rysem postavy. Kromě toho je Fury běžně vídán v černém koženém plášti a často nosí boční zbraň. V Marvel Cinematic Universe (MCU) Nicka Furyho ztvárnil herec Samuel L. Jackson.

Jacksonovo ztvárnění Furyho začalo cameem po titulcích ve filmu "Iron Man" (2008) a pokračovalo v různých filmech MCU, včetně sérií "Avengers", "Captain America: Zimní voják" a dalších. Jacksonova interpretace postavy se stala ikonickou a Fury hrál významnou roli v zastřešujícím příběhu MCU. Postava významně ovlivnila marvelovský vesmír, a to jak v komiksech, tak na velkém plátně. Jeho angažmá zahrnuje různé dějové linie a crossovery a často je zobrazován jako strategický a vynalézavý vůdce, který hraje klíčovou roli při obraně Země před různými hrozbami.

Sága Avengers označuje vzájemně propojenou sérii filmů společnosti Marvel Studios v rámci Marvel Cinematic Universe (MCU), která se zaměřuje na tým superhrdinů známý jako Avengers. Sága zahrnuje několik fází MCU a zahrnuje více než deset let vyprávění, k nimž stále přibývají další příběhy pro kina i televizi.

Fáze 1

  • "Iron Man" (2008): Film představuje Tonyho Starka (hraje ho Robert Downey Jr.) jako Iron Mana a položil základy MCU.
  • "Neuvěřitelný Hulk" (2008): V tomto filmu se Bruce Banner (hraje ho Edward Norton) představuje jako Hulk.
  • "Iron Man 2" (2010): Tony Stark čelí novým výzvám a zároveň se vypořádává se svou postavou Iron Mana.
  • "Thor" (2011): Příběh sleduje asgardského prince Thora (hraje ho Chris Hemsworth) a jeho cestu na Zemi.
  • "Kapitán Amerika: První Avenger" (2011): Steve Rogers (hraje ho Chris Evans) se během druhé světové války stává Kapitánem Amerikou.
  • "Avengers" (2012): V prvním týmovém filmu režiséra Josse Whedona se sejdou Iron Man, Kapitán Amerika, Thor, Hulk, Black Widow a Hawkeye, aby zachránili svět před Lokim a mimozemskou invazí.

Fáze 2

  • "Iron Man 3" (2013): Tony Stark bojuje s Mandarinem a vyrovnává se s následky "Avengers".
  • "Thor: Temný svět" (2013): Thor čelí dávnému nepříteli a musí chránit vesmír.
  • "Kapitán Amerika: The Winter Soldier" (2014): Steve Rogers odhalí spiknutí uvnitř S.H.I.E.L.D.u a bojuje se Zimním vojákem.
  • "Strážci Galaxie" (2014): Tento film představuje nový tým mezigalaktických hrdinů.
  • "Avengers: Age of Ultron" (2015): Avengers se postaví Ultronovi, umělé inteligenci, a potkají nové spojence.
  • "Ant-Man" (2015): Scott Lang (hraje ho Paul Rudd) se stává novým Ant-Manem a přidává se do řad Avengers.

Fáze 3

  • "Kapitán Amerika: Občanská válka" (2016): Avengers se rozdělí, když se Captain America a Iron Man střetnou kvůli rozdílným ideologiím.
  • "Doctor Strange" (2016): Tento film se zabývá mystickou stránkou MCU a představuje Doctora Strange (hraje ho Benedict Cumberbatch).
  • "Strážci Galaxie Vol. 2" (2017): Strážci se vydávají na nové dobrodružství a zároveň rozplétají záhadu původu Petera Quilla.
  • "Spider-Man: Homecoming" (2017): Peter Parker (v podání Toma Hollanda) balancuje mezi životem teenagera a superhrdiny.
  • "Thor: Ragnarok" (2017): Thor musí zachránit Asgard před zkázou a postaví se své sestře Hele.
  • "Černý panter" (2018): T'Challa (v podání Chadwicka Bosemana) se ujímá pláště Černého pantera a čelí výzvám, které se týkají jeho trůnu.
  • "Avengers: Infinity War" (2018): Avengers a jejich spojenci čelí šílenému titánovi Thanosovi v bitvě o záchranu vesmíru.
  • "Ant-Man and The Wasp" (2018): Scott Lang se spojí s Hope van Dyne (hraje ji Evangeline Lilly) jako Wasp na nové misi.
  • "Captain Marvel" (2019): Ve filmu se představí Carol Danvers (hraje Brie Larson) jako Captain Marvel, mocná superhrdinka.
  • "Avengers: Endgame" (2019): Vyvrcholení ságy.

Televizní a filmové adaptace komiksů jsou v posledních letech stále populárnější. Mnohé z těchto adaptací byly komerčně i kriticky úspěšné a některé se dokonce staly kulturním fenoménem.

Jedním z prvních a nejúspěšnějších příkladů komiksových adaptací je filmová série o Supermanovi, která začala koncem 70. let 20. století a v níž hlavní roli Muže z oceli ztvárnil Christopher Reeve. Tato série zaznamenala obrovský úspěch a pomohla připravit půdu pro budoucí komiksové adaptace.

V 21. století se do čela trendu komiksových adaptací postavilo studio Marvel, jehož Marvel Cinematic Universe (MCU) se skládá z několika vzájemně propojených filmů a televizních pořadů založených na postavách z komiksů Marvel. MCU začalo v roce 2008 uvedením filmu "Iron Man" a od té doby se stalo jednou z nejvýdělečnějších filmových sérií všech dob. Úspěch zaznamenaly také komiksové adaptace DC Comics, jejichž filmy jako trilogie "Temný rytíř" a "Wonder Woman" sklidily uznání kritiky i kasovní úspěch.

DC má také řadu televizních seriálů založených na svých postavách, včetně "Arrow", "The Flash" a "Gotham". Mezi další televizní a filmové adaptace komiksů patří například "The Walking Dead", "Preacher", "The Boys", "The Umbrella Academy" a "Watchmen". Díky těmto adaptacím se komiksové postavy a příběhy dostaly k širšímu publiku a pomohly povýšit komiksové médium na legitimní formu vyprávění.

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu Tajná invaze 

Fotogalerie
18 fotografií