Obsah seriálu A Town Called Malice

Děj se odehrává v 80. letech minulého století, kdy má rodina Lordových své kriminální období již za sebou, ale to neznamená, že by k němu necítila nostalgii. Gene, nejmladší z rodiny, se cítí přehlížený a opomíjený rodinou, která nedokáže rozpoznat jeho inteligenci a zabijácké instinkty. Poté, co Gene jen o vlásek přežije bitku s gangem, uprchne se svou snoubenkou Cindy na španělské pobřeží Costa del Sol, aby se vyhnuli zatčení, a zapletou se do místního podsvětí, kde se zoufale snaží vyhnout problémům. Situace se ještě více vyhrotí, když se k nim na Costa del Sol připojí zbytek lordů a snaží se získat zpět své zářné časy zločineckých špiček.

Obsazení seriálu A Town Called Malice

Herci Postavy
Jack Rowan Gene Lord
Tahirah Sharif Cindy Carter
Jason Flemyng Albert Lord
Martha Plimpton Mint Ma Lord
Lex Shrapnel Leonard Lord
Daniel Sharman Kelly Lord
George Jaques Anthony Lord
Eliza Butterworth Carly Lord
Leanne Best detektiv inspektor Lindsayová
Josh Tedeku Eddie Carter
Dougray Scott strýček Tony

Jack Rowan - Gene Lord

Anglický herec narozený 18. února 1997, nominovaný na cenu BAFTA za nejlepší mužský herecký výkon ve filmu Born to Kill (2017). Rowan se objevil v seriálech Peaky Blinders, Casualty, Silent Witness a Beowulf: Vracíme se do Štítů. V roce 2020 hrál Calluma McGregora v dramatickém seriálu BBC Noughts + Crosses.

Rowan se narodil 18. února 1997 v Pimlico ve Westminsteru v Londýně. Než se stal hercem, byl Rowan od 12 let amatérským boxerem, vyhrál 18 z 27 zápasů. V roce 2022 se Rowan připojil k obsazení připravovaného televizního seriálu A Town Called Malice (Městečko jménem Malice), kde hraje hlavního hrdinu Gene Lorda.

Tahirah Sharif - Cindy Carter

Britská herečka z Brixtonu, jihozápadní Londýn, Anglie, narozená 27. července 1993 pákistánské matce a jamajskému otci. Proslavila se především rolemi studentky Carrie Nortonové ve Waterloo Road v roce 2015, Rebeccy Jesselové v hororovém antologickém seriálu The Haunting of Bly Manor od Netflixu v roce 2020 a policistky Lizzie Adamy v seriálu The Tower v roce 2021, za kterou získala nominaci na cenu BAFTA za vedlejší ženský herecký výkon.

Sharifová poprvé okusila herectví ve školní hře v šesti letech. V 16 letech nastoupila Sharif na Brit School for Performing Arts & Technology v londýnském Croydonu. Později pokračovala ve svém hereckém vzdělávání na večerních kurzech Identity School of Acting v Londýně. V roce 2017 byla Sharif obsazena do role Melissy ve filmu Vánoční princ (A Christmas Prince), velmi úspěšném nástupu Netflixu do svátečních filmů.

Následovaly další dva filmy, protože první film se ukázal jako neuvěřitelně populární. A Christmas Prince: The Royal Wedding a A Christmas Prince: The Royal Baby vyšly na Netflixu v roce 2018, respektive 2019.

Dougray Scott - Tony

Skotský herec narozený 25. listopadu 1965 v Glenrothes, Fife, Skotsko, Spojené království, jako syn zdravotní sestry Elmy a Alana Scotta, podomního prodejce chladniček a mrazniček, a bývalého herce.

Objevil se ve filmech Ever After (1998), Mission: Impossible 2 (2000), Enigma (2001), Hitman (2007) a Můj týden s Marilyn (2011). Své umělecké jméno převzal z příjmení své babičky Dougray, zapsal se do základního kurzu herectví a poté v letech 1984-1987 navštěvoval Royal Welsh College of Music & Drama v Cardiffu, kde získal cenu pro nejslibnějšího studenta herectví. V roce 1988 se přestěhoval do Londýna.

V dubnu 2016 se Scott objevil ve druhé sérii seriálu Fear the Walking Dead jako Thomas Abigail, obchodní partner a milenec Victora Stranda. V roce 2019 se Scott připojil k seriálu stanice CW Batwoman jako Jacob Kane, otec titulní postavy, zasazený do Arrowverse. Seriál opustil během jeho druhé sezóny. Scott je s bývalou manželkou Sarah Trevisovou otcem dvojčat Edena a Gabriela Trevisových Scottových (narozených v roce 1998).

8. června 2007 se v Itálii oženil s herečkou Claire Forlaniovou. Mají spolu syna Mila, který se narodil 27. prosince 2014. Scott je fanouškem fotbalového klubu Hibernian, což pramení z toho, že jeho prastrýc byl skautem tohoto týmu.

A Town Called Malice - podrobné informace o seriálu

SkyShowtime potvrdila datum české VOD premiéry zcela nového napínavého kriminálního seriálu A Town Called Malice. Tento bouřlivý a vzrušující dramatický seriál se objeví na SkyShowtime v pátek 12. května.

Děj A Town Called Malice se odehrává v 80. letech v prostředí plážových klubů pod palmami na pobřeží Costa del Sol. Seriál sleduje osudy rodiny Lordových, drobných zlodějíčků z jižního Londýna, kteří odtud uprchnou do Španělska, aby těžili z neočekávaného profitu – a unikli pozornosti policie, která vyšetřuje vysoce profilovou vraždu. V hlavních rolích se představí Jack Rowan, Jason Flemyng, Martha Plimpton a Tahirah Sharif.

Tento výbušný rodinný thriller vychází z koprodukce studií Vertigo Films, Rogue State a Sky Studios.  Alberta Lorda jako hlavu rodiny Lordových ztvárnil Jason Flemyng (Save Me, Lock, Stock a Two Smoking Barrels), Jack Rowan (Born to Kill) se představí jako Gene Lord, Tahirah Sharif (The Haunting of Bly Manor) jako Geneova přítelkyně Cindy Carter, a Martha Plimpton (Mass, The Good Wife) jako Mint Ma, kterou doprovází další rodinní příslušníci – Dougray Scott (Ever After, Mission: Impossible 2) jako strýček Tony, Lex Shrapnel (Captain America) jako Leonard Lord, Daniel Sharman (Fear the Walking Dead, Medici) jako Kelly Lord, George Jaques (The Third Day: Autumn) jako Anthony Lord a Eliza Butterworth (The Last Kingdom) jako Carly Lord.

Nejmazanější, avšak přehlížený nejmladší syn Gene (Rowan) a jeho nebojácná snoubenka Cindy (Sharif) uprchnou do Španělska, aby se vyhnuli zatčení poté, co jen o vlásek přežili bitvu gangů. Milenci se však rychle zapletou s místním podsvětím a problémy začnou dvojici pronásledovat jako noc za dnem.

Když se k nim na Costa del Sol přidají ostatní Lordové, rodina si uvědomí, že je to jedinečná příležitost, jak začít znovu a získat zpátky svou bývalou slávu – k velké nelibosti Genea a Cindy, kteří mají zcela odlišný plán. Tlukoucím srdcem A Town Called Malice, který je silně poháněn hudbou, je hudba 80. let.

Hlavním scenáristou je Nick Love (Bulletproof, The Sweeney), kterého doplňují Melissa Bubnic, John Jackson, Liz Lake a Matt Evans. Hlavním režisérem je Jamie Donoughue a producentem seriálu je Andy Noble. V den premiéry platforma uvolní první tři díly...

1. Chci vědět, co je to láska

Gene Lord, nejmladší syn zločinecké rodiny Lordů, naváže vztah se Cindy Carterovou. Gene představí Cindy ostatním Lordům a požádá ji o ruku. Útok konkurenčních gangů však přiměje patriarchu Alberta, aby poslal Gena a několik dalších členů rodiny na zteč.

Rvačka skončí Geneovým zatčením, ale Cindy ho zachrání tím, že přejede policistu, který ho zatýká. Aby unikli, jsou Gene a Cindy posláni na Costa del Sol pod ochranu Albertova bratra Tonyho. Po příjezdu se Tony chlubí svým pohostinským impériem, které vybudoval. Gene se dozví, že policista zemřel, ale odmítá Cindy opustit.

Když mezi Tonym a Cindy vznikne napětí, dozví se Gene a ona, že Tony o svém impériu lhal a ve skutečnosti je bavičem v nočním klubu. Tonyho realitní ambice maří majitel pozemků Ernesto, a tak Gene a Cindy navrhnou Ernestovi dohodu o partnerství při rozvoji Tonyho plánovaného hotelu. Schůzka, na níž se má dohoda projednat, se změní v přestřelku, při níž Tony zastřelí Ernesta a jeho zločince.

Cindy využije příležitosti a Tonyho zavraždí, přičemž Genovi tvrdí, že ho zabil Ernesto. Gene ukradne Ernestovy činy. Je vytvořena jednotka Metropolitní policie vedená inspektorem Lindsayem, která má pány postavit před soud, a ta nezjistí žádný oficiální záznam o někom jménem Cindy Carterová.

2. Daddy Cool

Místní policie pod vedením detektiva Alfonsa vyšetřuje přestřelku u Ernesta. Alfonso vyslýchá Gena a Cindy, kteří lžou o okolnostech své účasti s Tonym. Díky listinám o vlastnictví manželé plánují tajně převzít rozvoj hotelu.

Gene informuje pány o Tonym a zdrcený Albert přijíždí s Geneovou matkou Mintou, bratrem Leonardem a švagrovou Carly na pohřeb. Přestože Gene a Cindy chtějí, aby jejich návštěva byla krátká, Mint Ma vidí příležitost rozšířit aktivity do Španělska. Luuk a Metin, bývalí Tonyho společníci, naplánují ozbrojenou loupež, aby získali listiny.

Alfonso odhalí, že Ernesto byl nalezen spíše těžce zraněný než mrtvý. Jejich plány jsou ohroženy, a tak Cindy navštíví Ernesta, aby se pokusila vyjednat dohodu. Ernesto ji však napadne a donutí Cindy, aby ho udusila. Albert plánuje prodat Tonyho majetek, čímž donutí Gena přiznat Tonyho lži, což Alberta rozzuří.

Když se pánové chystají odejít, Luuk a Metin je vezmou jako rukojmí a požadují od nich listiny. Lordi je přemohou a poté listiny najdou, čímž zmaří Geneův a Cindyin tajný plán. Ma začne Cindy podezřívat, protože v jejím zavazadle objeví pohlednici adresovanou neznámému muži. Ma pověří Kellyho, druhého Geneova bratra v Londýně, aby vypátral Cindyina tajemného muže. Později té noci Alfonso zatkne Gena za Ernestovu vraždu.

3. Dva rody

Kelly prodává zbývající majetek Lordů v Londýně, zatímco ho tajně sleduje inspektor Lindsay. Současně vyšetřuje Eddieho Smithe, záhadnou spojku se Cindy, Kelly se vloupe do Eddieho bytu, ale je jím přemožena.

Šestnáctiletý Eddie odhalí, že Cindy je jeho matka. Před odjezdem do Španělska Kelly okrade Barneyho, konkurenčního zločince, ale je dopaden Lindsay. Eddie ho osvobodí a oba společně uprchnou, což má za následek, že Lindsay je suspendována ze služby. Policie také zjistí, že Cindyina skutečná identita je Mercy Wyntersová, odsouzená na útěku za předchozí trestný čin se střelnou zbraní.

Ve Španělsku je Gene propuštěn z vazby, protože policie nemá dostatek důkazů. Albert chce prodat Tonyho pozemky a z výtěžku financovat návrat do londýnského podsvětí. Gene přesvědčí Lorda, aby pokračoval v Tonyho nápadu s hotelem, a rodina se vydává na schůzku s Gitany, místní skupinou kočovníků, aby je přesvědčila, aby se z pozemku odstěhovali. Když Gitano Sr. smyslně tančí s Ma, Albertovi rupnou nervy a vyhrožuje komunitě.

Následujícího dne Cindy zmanipuluje Alberta, aby Gitana staršího zavraždil, ale předtím mu z pistole odstraní náboje. Pokus se nezdaří a Albert Leonarda brutálně zmlátí, protože mu zbraň dodal. Ma vyhrožuje, že Alberta opustí, pokud se nezbaví svých mrzutých nálad. Gene a Albert se společně pokusí vyměnit s Gitanem starším, ale ten jejich nabídku na partnerství a hotel odmítne.

Mafiánská témata jsou ve filmu a televizi oblíbená již několik desetiletí. Zobrazení organizovaného zločinu a podsvětí upoutalo pozornost diváků po celém světě a mnoho filmů se stalo klasickými a kultovními díly. Jedním z důvodů této popularity je, že mafiánské příběhy často zahrnují intenzivní drama, vysoké sázky a složité postavy. Tyto prvky mohou vytvářet pocit napětí a vzrušení, který diváky udržuje v napětí.

Kromě toho má mafie kolem sebe určitou mystiku, její tajné spolky a kodex mlčení dodávají příběhům na intrikách. Trilogie Kmotr režiséra Francise Forda Coppoly je zřejmě nejznámějším příkladem mafiánské tematiky ve filmu. Trilogie sleduje rodinu Corleonů a jejich vzestup k moci v americké mafii. Filmy jsou známé svými silnými hereckými výkony, spletitými zápletkami a úchvatnou kamerou.

K dalším významným příkladům zábavy s mafiánskou tematikou patří televizní seriál Sopranovi, který sleduje život Tonyho Soprana, mafiánského bosse z New Jersey, a jeho rodiny, a také filmy Martina Scorseseho Goodfellas a Casino.

Navzdory své popularitě je zobrazování mafie ve filmu a televizi také předmětem kritiky. Někteří tvrdí, že tato zobrazení romantizují a glorifikují organizovaný zločin, což může vést k normalizaci kriminálního chování. Jiní však tvrdí, že tyto příběhy mohou poskytnout pohled do tajuplného světa a umožnit nahlédnout do složitosti lidské povahy. Obliba mafiánských témat ve filmu a televizi je nakonec i nadále předmětem diskusí a fascinace.

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu A Town Called Malice SkyShowtime

Fotogalerie
18 fotografií