Obsah filmu Petr Pan a Wendy (Peter Pan & Wendy)

Film Petr Pan a Wendy režírovaný Davidem Lowerym vypráví příběh Wendy Darlingové, mladé dívky, která se bojí opustit svůj domov a osudným se jí stane setkání s Petrem Panem, chlapcem, který odmítá vyrůst. Wendy, spolu se svými bratry a maličkou vílou Zvonilkou, putuje s Petrem do kouzelného světa Země Nezemě. Tam narazí na zlého kapitána Hooka a prožije vzrušující a nebezpečná dobrodružství, která navždy změní její život.

Obsazení filmu Petr Pan a Wendy (Peter Pan & Wendy)

Herci Postavy
Jude Law Captain Hook
Alexander Molony Peter Pan
Ever Anderson Wendy Darling
Yara Shahidi Zvonilka
Jacobi Jupe Michael Darling, Wendyin malý bratr
Alyssa Wapanatahk Tiger Lily
Jim Gaffigan Smee
Molly Parker Mary Darling, matka Wendy, Johna a Michaela
Alan Tudyk George Darling, otec Wendy, Johna a Michaela
Noah Matthews Matofsky Slightly, ztracený chlapec
Sebastian Billingsley-Rodriguez Nibs, ztracený chlapec
Skyler a Kelsey Yates Tudy a Rudy, ztracené dívky, dvojčata
Florence Bensberg Curly, ztracená dívka
Caelan Edie Tootles, ztracený chlapec
Diana Tsoy Birdie, nová ztracená dívka
Felix De Sousa Bellweather, nový ztracený chlapec

Jude Law - Captain Hook

Anglický herec, producent a režisér. Narodil se 29. prosince 1972 v Lewishamu v Londýně. Jude zahájil svou hereckou kariéru na počátku 90. let a uznání si získal rolí ve filmu "Gattaca".

Hrál v mnoha filmech, například v "Talentovaném panu Ripleym", "Cold Mountain" a "Sherlocku Holmesovi". Jude se objevil také v několika divadelních představeních, včetně "Hamleta" a "Anny Christie". Za roli ve filmu "Talentovaný pan Ripley" byl dvakrát nominován na Oscara a získal cenu BAFTA.

Jude pracoval také jako producent a režisér, produkoval a hrál ve filmu "Sleuth" a režíroval film "The Nest". Je známý svým vzhledem a šarmem a několik publikací ho označilo za jednoho z nejvíce sexy žijících mužů. Jude se angažuje v několika humanitárních kauzách, včetně boje proti změně klimatu a podpory uprchlíků. Má pět dětí a má za sebou několik významných vztahů, mimo jiné s herečkami Siennou Miller a Sadie Frost.

Alexander Molony - Petr Pan

Anglický herec narozený v roce 2007. Ve filmu debutoval rolí Petra Pana ve filmu společnosti Disney Peter Pan a Wendy.

Dříve byl obsazován do hlavních rolí v dětském animovaném seriálu Claude na Disney Junior. Je také známý rolí syna komika Romeshe Ranganathana v sitcomu stanice Sky The Reluctant Landlord, opičáka Ooo-Ooo v seriálu Raa Raa the Noisy Lion a kuřátka Alexe v seriálu The Big Bad Fox and Other Tales.

Objevil se také v roli mladého Macduffa v inscenaci Macbeth v divadle Barbican, kde hrál po boku Christophera Ecclestona a Niamh Cusackové.

Yara Shahidi - Zvonilka

Americká herečka, modelka a aktivistka. Narodila se 10. února 2000 v Minneapolisu ve státě Minnesota. Její matka je Íránka a otec Afroameričan.

Svou hereckou kariéru zahájila v šesti letech, kdy se objevovala v televizních reklamách a tištěných inzerátech. Yara je známá především díky svým rolím v televizních pořadech "Black-ish" a "Grown-ish". V roce 2020 si zahrála Zvonilku v hraném remaku filmu "Peter Pan a Wendy".

Yara je také hlasitou zastánkyní sociální spravedlnosti a politického aktivismu. Spolupracovala s organizacemi, jako je Organizace spojených národů a Americká unie občanských svobod (ACLU). V roce 2021 Yara založila produkční společnost s názvem "7th Sun Productions", která vytváří rozmanitý a inkluzivní obsah. V současné době je studentkou Harvardovy univerzity, kde studuje sociologii a afroamerická studia.

Jim Gaffigan - Smee

Americký stand-up komik, herec a spisovatel. Narodil se 7. července 1966 v Chestertonu ve státě Indiana. Jim zahájil svou komediální kariéru na počátku 90. let a rychle si získal příznivce pro svůj observační humor.

Vydal několik komediálních alb a speciálů, mezi něž patří například "Mr. Universe", "Cinco" a "The Pale Tourist". Jim také hrál v mnoha televizních pořadech a filmech, včetně "My Boys", "The Jim Gaffigan Show" a "Being Frank". Je známý svým sebeironickým humorem a postřehy o rodinném životě a jídle.

Jim je také autorem několika knih, včetně "Táta je tlustý" a "Jídlo: A Love Story". V roce 2020 si zahrál ve filmu "Tesla" v roli George Westinghouse. Jim je věřící katolík a svou víru často začleňuje do svých komedií. Žije v New Yorku se svou ženou a pěti dětmi.

Petr Pan a Wendy (Peter Pan & Wendy) - podrobné informace o filmu

Peter Pan a Wendy je americký dobrodružný fantasy film režiséra Davida Loweryho podle scénáře, který napsal společně s Tobym Halbrooksem. Jim Whitaker se podílel jako producent na produkci společnosti Walt Disney Pictures, která je hranou adaptací animovaného filmu Walta Disneyho Peter Pan z roku 1953, jenž byl natočen podle divadelní hry J. M. Barrieho Peter Pan; or, the Boy Who Wouldn't Grow Up (známé také jako Peter and Wendy) z roku 1904.

V hlavních rolích se představili Alexander Molony (ve svém filmovém debutu) a Ever Anderson. Ve vedlejších rolích Jude Law, Yara Shahidi, Alyssa Wapanatâhk, Joshua Pickering, Jacobi Jupe, Molly Parker, Alan Tudyk a Jim Gaffigan. Vývoj hraného filmu Peter Pan byl zahájen 13. dubna 2016. Název filmu byl oznámen 7. ledna 2020. Produkce měla začít v dubnu 2020 a skončit v srpnu téhož roku, ale byla odložena kvůli pandemii COVID-19.

Natáčení nakonec začalo v březnu 2021 ve Vancouveru v Britské Kolumbii. Probíhalo také na poloostrově Bonavista v Newfoundlandu a Labradoru, a to v srpnu 2021. Opakované natáčení probíhalo ve Vancouveru, a to od 2. do 8. února 2022. Premiéra filmu Peter Pan a Wendy je na Disney+ naplánována na 28. dubna 2023.

Kapitán Hook je fiktivní postava, kterou vytvořil J. M. Barrie a která se objevila v mnoha filmech, televizních pořadech a dalších mediálních zpracováních.

  • Peter Pan (1953) - Tento animovaný film společnosti Disney je jednou z nejpopulárnějších adaptací klasického příběhu J. M. Barrieho.Hlavním antagonistou je kapitán Hook, kterého namluvil Hans Conried.
  • Hook (1991) - V tomto filmu režiséra Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana, který se vrací do Země Nezemě, aby zachránil své děti před kapitánem Hookem, jehož hraje Dustin Hoffman.
  • Petr Pan (2003) - V této hrané adaptaci příběhu se v roli Petra Pana představují Jeremy Sumpter a v roli kapitána Hooka Jason Isaacs.
  • Pan (2015) - Tento film je prequelem k příběhu Petra Pana a v hlavních rolích se objevují Hugh Jackman jako Černovous, hlavní antagonista, a Garrett Hedlund jako mladý James Hook.
  • Jake and the Never Land Pirates (2011-2016) - V tomto animovaném televizním seriálu společnosti Disney vystupuje jako stálá postava a antagonista kapitán Hook, kterého namluvil Corey Burton. V průběhu let vzniklo mnoho dalších adaptací příběhu Petra Pana a postavy kapitána Hooka a každá z nich představuje jedinečnou interpretaci této postavy.

Peter Pan je fiktivní postava, kterou vytvořil skotský spisovatel J. M. Barrie. Je to rozpustilý chlapec, který nikdy nedospěje a dokáže létat bez pomoci vnější síly.

Petr žije v kouzelném světě Země Nezemě, kde se svými přáteli, Ztracenými chlapci, prožívá mnohá dobrodružství a bojuje se svým úhlavním nepřítelem, kapitánem Hookem, a jeho posádkou pirátů. Postava Petra Pana se poprvé objevila v Barrieho románu "Malý bílý pták" v roce 1902.

Poté se stal hlavním hrdinou divadelní hry "Petr Pan aneb Chlapec, který nechtěl vyrůst", která měla premiéru v Londýně v roce 1904. Hra byla později v roce 1911 adaptována do románu "Peter and Wendy", který se od té doby stal jedním z nejoblíbenějších dětských příběhů všech dob.

Petr Pan je známý svou dětskou nevinností, smyslem pro dobrodružství a bezstarostností. Představuje myšlenku věčného mládí a touhu zůstat navždy mladý a osvobozený od povinností dospělosti. Jeho ikonický oděv, který se skládá ze zelené tuniky, klobouku s peřím a punčocháčů, se stal oblíbeným halloweenským kostýmem a symbolem dětského zázraku a představivosti. Petr Pan se dočkal mnoha filmových, divadelních a dalších adaptací, které upevnily jeho status kulturní ikony. Jeho příběh je převyprávěn a přetvořen po celé generace a jeho vliv je patrný ve všech fantasy románech i kreslených filmech pro děti.

Ve filmu "Peter Pan a Wendy" se znovu setkává mnoho klíčových hráčů, kteří se podíleli na kritikou oceňovaném filmu "Pete's Dragon" z roku 2016. Ve skutečnosti, bylo to v roce 2015, kdy tvůrci David Lowery, Toby Halbrooks, Jim Whitaker a Adam Borba dokončovali produkci tohoto filmu, když je studio oslovilo ohledně hrané adaptace "Petra Pana".

"Můj první instinkt byl, že ne," přiznává spoluautor scénáře a režisér David Lowery, který má na svém kontě například film "The Green Knight" a "A Ghost Story". "Už bylo natočeno tolik skvělých filmů o Petru Panovi. Miluji tu knihu. Miluju ten příběh. Je to jeden z mých nejoblíbenějších, ale nevěděl jsem, co bych do něj mohl vnést. Tak jsem si vzal pár dní a nechal si to v hlavě rozležet, jak už to u nápadů bývá, a přemýšlel jsem o tom, co by definovalo mou verzi 'Petra Pana', a zanedlouho mě to chytlo."

Lowery pokračuje: "Cítím se dospělejší než v minulosti a paradoxně mě na Petru Panovi vždycky přitahovala myšlenka, že nedospívám, protože jsem většinu života prožil v zastaveném vývoji. Ale v poslední době - a poprvé - mám pocit, že jsem udělal první krok k dospělosti. Takže jsem se rozhodl přistupovat k filmu z této perspektivy."

Video
Video se připravuje ...

Trailer filmu Petr Pan a Wendy Disney Plus

Fotogalerie
83 fotografií