Obsah filmu To nic drahá (Don't Worry Darling)

Americký psychologický thriller režisérky Olivie Wilde pojednává o Alici, ženě v domácnosti z 50. let (Florence Pugh), žijící se svým manželem (Harry Styles) v naoko dokonalém vztahu. Záhy se však Alice začne obávat, že jeho okouzlující společnost možná skrývá znepokojivá tajemství.

Obsazení filmu To nic drahá (Don't Worry Darling)

Herci Postavy
Harry Styles Jack Chambers
Florence Pugh Alice Chambersová
Chris Pine Frank
Olivia Wilde Mary
Gemma Chan Shelley
Kiandra „Kiki“ Layne Margaret
Nick Kroll Bill
Sydney Chandler Bunny
Kate Berlant Peg
Asif Ali Peter
Douglas Smith John
Timothy Simons Dean
Ari'el Stachel Kevin
Alisha Heng Rose
Dita Von Teese Gigi
Marcello Julian Reyes Fred
Mariah Justice Barbara

Harry Styles - Jack Chambers

Britský zpěvák, skladatel a herec. Narodil se 1. února 1994 v Redditchi ve Worcestershire v Anglii. Styles se poprvé proslavil jako člen chlapecké skupiny One Direction, která vznikla v britské verzi soutěže The X Factor v roce 2010. Skupina One Direction se stala jednou z největších chlapeckých kapel na světě a celosvětově prodala přes 50 milionů nahrávek.

V roce 2017 vydal Styles své debutové sólové album, na kterém se objevily hity "Sign of the Times" a "Two Ghosts". Styles také úspěšně přešel k herectví a objevil se ve filmech, jako je Dunkirk (2017) a připravovaný Můj policista (2022). Je známý svým jedinečným smyslem pro módu a je chválen za své genderově odlišné stylové volby.

Styles během své kariéry získal řadu ocenění, včetně několika Brit Awards a ceny Ivor Novello. Je také známý svými filantropickými aktivitami, kdy podporuje charitativní organizace, jako jsou Children in Need a Comic Relief.

Styles je považován za jednoho z nejvlivnějších a nejoblíbenějších hudebníků své generace, který má oddanou fanouškovskou základnu známou jako "Directioners" a "Harries".

Florence Pugh - Alice Chambersová

Britská herečka narozená 3. ledna 1996 v Oxfordshire v Anglii. S herectvím začala již v mládí a profesionálně debutovala v roce 2014 v dramatu The Falling.

V roce 2016 si Pughová získala uznání kritiky za svůj výkon v nezávislém filmu "Lady Macbeth". V roce 2019 si zahrála ve sportovním dramatu "Fighting with My Family" a hororu "Midsommar", které byly oba kasovně úspěšné. Pugh získala nominaci na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za roli ve filmu "Malé ženy" z roku 2019.

Je známá svými všestrannými hereckými schopnostmi a ochotou přijímat náročné role. Pugh se objevila také v několika televizních pořadech, včetně dramatu BBC "The Little Drummer Girl" a minisérie Netflix "The Serpent". Kromě herectví je Pughová také talentovaná zpěvačka a účinkovala v několika hudebních divadelních představeních.

Má hrát v několika nadcházejících projektech, včetně filmu z filmového univerza Marvelu "Black Widow". Pugh byla za svůj přínos zábavnímu průmyslu oceněna mimo jiné nominacemi na ceny BAFTA, Screen Actors Guild Awards a Critics' Choice Awards.

Chris Pine - Frank

Americký herec narozený 26. srpna 1980 v Los Angeles v Kalifornii. Pochází z herecké rodiny, do které patří jeho otec Robert Pine a babička Anne Gwynne. Pine debutoval jako herec v roce 2003 v jedné z epizod lékařského seriálu "Pohotovost".

Široké uznání získal za ztvárnění Jamese T. Kirka ve filmu "Star Trek" z roku 2009 a jeho pokračováních. Pine se objevil i v několika dalších úspěšných filmech, včetně "Wonder Woman", "Horrible Bosses 2" a "Into the Woods". Kromě filmové práce se Pine objevil také v televizních seriálech, jako jsou "The Practice", "Six Feet Under" a "Wet Hot American Summer": První den tábora." Je známý svou hereckou všestranností, jeho role sahají od akčních hrdinů až po romantické hlavní role.

Pine se aktivně angažuje v oblasti životního prostředí a je členem správní rady neziskové organizace "The Solutions Project". Za svou práci získal řadu ocenění a nominací, včetně Teen Choice Award a Satellite Award. Pine má několik nadcházejících projektů, včetně akčního thrilleru "Violence of Action" a sci-fi filmu "Dungeons & Dragons".

To nic drahá (Don't Worry Darling) - podrobné informace o filmu

To nic drahá je americký psychologický thriller režisérky Olivie Wilde. Scénář napsala Katie Silbermanová podle povídky Carey van Dykeové, Shanea Van Dykea a Silbermanové. Film produkovaly společnosti New Line Cinema a Vertigo Entertainment a hrají v něm Florence Pugh, Harry Styles, Olivia Wilde, Gemma Chan, KiKi Layne, Nick Kroll a Chris Pine.

Premiéra filmu Don't Worry Darling byla ve Spojených státech amerických 23. září 2022. Příběh se odehrává v 50. letech minulého století a sleduje hospodyni Alici (Florence Pugh), která žije se svým manželem Jackem (Harry Styles) v tajemné utopické komunitě v kalifornské poušti. Když Alice začne odhalovat tajemství svého zdánlivě dokonalého života, zjistí, že pod povrchem její komunity se možná skrývá zlověstná síla. Harry Styles hraje Jacka, Alicina okouzlujícího a tajnůstkářského manžela, který skrývá temná tajemství.

Chris Pine hraje charismatického a záhadného vůdce komunity, zatímco Gemma Chanová hraje jeho oddanou poručici. Film měl původně režírovat Wildein bývalý manžel Jason Sudeikis, ale kvůli termínovým konfliktům se režie ujala Wilde. Film je druhým jejím režijním počinem po kritikou oceňovaném debutu Booksmart z roku 2019.

V 50. letech 20. století se ve Spojených státech stále více prosazovala komunitní města, známá také jako plánované komunity. Tyto komunity byly navrženy a vytvořeny tak, aby svým obyvatelům poskytovaly lepší kvalitu života díky modernímu vybavení a vymoženostem. Jedním z nejznámějších příkladů komunitního města z 50. let 20. století je Levittown, který se nachází na Long Islandu ve státě New York.

Levittown navrhl a postavil William Levitt, developer, který chtěl vytvořit cenově dostupné bydlení pro vracející se veterány z druhé světové války a jejich rodiny. Levittown nabízel moderní domy s vybavením, jako jsou vestavěné spotřebiče, upravené trávníky a komunitní centra.

Dalším oblíbeným komunitním městem v 50. letech 20. století byl Reston ve Virginii. Reston navrhl Robert E. Simon, který chtěl vytvořit komunitu zaměřenou na zachování přírodních prostor a podporu rozmanitosti.

Reston nabízel různé možnosti bydlení, od městských domů až po byty, a disponoval takovou občanskou vybaveností, jako jsou komunitní bazény, parky a golfové hřiště. Komunitní města měla v 50. letech 20. století také významný vliv na americkou ekonomiku. Výstavba těchto komunit vytvořila tisíce pracovních míst, od architektů a inženýrů po stavební dělníky a krajináře. Kromě toho rozvoj komunitních měst podnítil hospodářský růst v okolních oblastech, protože se otevřely nové podniky a služby, aby podpořily rostoucí počet obyvatel.

Neobešla se však bez problémů. Mnohé z těchto komunit byly kritizovány za nedostatečnou rozmanitost, protože byly často určeny bílým rodinám ze střední třídy. Některá komunitní města navíc čelila odporu sousedních obcí, které měly pocit, že příliv nových obyvatel negativně ovlivní kvalitu jejich života. Navzdory těmto problémům zůstala komunitní městečka oblíbená po celá 50. léta i později a mnohé z těchto komunit prosperují dodnes.

Komunitní města v USA jsou již mnoho let oblíbeným tématem ve filmech a televizi. Tyto filmy a televizní pořady poukazují na fascinaci a složitost komunitních městeček ve Spojených státech a zobrazují jak idylické, tak temné stránky těchto zdánlivě dokonalých komunit. Zde je několik významných příkladů:

  • "Pleasantville" (1998) - Tento film sleduje dva sourozence, kteří se přenesou do černobílého sitcomu z 50. let s názvem "Pleasantville". Když do komunity vnesou nové myšlenky a zkušenosti, obyvatelé se začnou vymaňovat ze svých rigidních, konformních způsobů.
  • "Truman Show" (1998) - V tomto filmu Truman Burbank (hraje ho Jim Carrey) zjistí, že celý jeho život byl televizní show odehrávající se v kontrolované, idylické komunitě. Když Truman začne pochybovat o realitě svého okolí, vydává se na útěk a hledá skutečnou svobodu.
  • "Stepfordské paničky" (1975 a 2004) - Příběh vypráví o ženě, která se s rodinou přestěhuje do zdánlivě dokonalé komunity ve Stepfordu v Connecticutu, aby zjistila, že všechny ženy v městečku jsou robotickými, submisivními verzemi svých bývalých já.
  • "Weeds" (2005-2012) - Seriál o matce z předměstí, která se po náhlé smrti manžela začne živit prodejem marihuany. Seriál zkoumá temné podhoubí zdánlivě idylické komunity, kde se za bílými ploty skrývají tajemství a skandály.
  • "Zoufalé manželky" (2004-2012) - Tento televizní seriál se soustředí na život čtyř žen v domácnosti ve fiktivním městečku Wisteria Lane. Seriál zkoumá složité vztahy a skandály v této komunitě, od nevěry a vraždy až po vydírání a finanční podvody.

Viděli jste film Neboj drahá? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer filmu To nic drahá Warner Bros

Fotogalerie
27 fotografií