Obsah filmu Na nože: Glass Onion (Glass Onion: A Knives Out Mystery)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel.

Obsazení filmu  Na nože: Glass Onion (Glass Onion: A Knives Out Mystery)

Herci Postavy
Daniel Craig soukromý detektiv Benoit Blanc
Edward Norton Miles Bron, newyorský miliardář a majitel velké technologické společnosti, které patří vodíkové palivo Klear
Janelle Monáe Helen a Andi Brandová, sestry, dvojčata, kde Andi je bývalá přítelkyně a spoluzakladatelka MIlesovy společnosti
Kathryn Hahn Claire Debella, guvernérka Connecticutu kandidující do Senátu Spojených států
Leslie Odom Jr. Lionel Toussaint, vedoucí vědec Milesovy společnosti
Kate Hudson Birdie Jay, politicky nekorektní bývalá supermodelka, později módní návrhářka
Dave Bautista Duke Cody, streamer videoher a aktivista za práva mužů na Twitchi a YouTube
Jessica Henwick Peg, asistentka Birdie
Madelyn Clineová Whisky, Dukeova přítelkyně
Jackie Hoffman Ma, Dukeova matka
Dallas Roberts Devon Debella, Clairein manžel
Noah Segan Derol
Ethan Hawke Milesův asistent
Hugh Grant přítel Blanca Phillip
Joseph Gordon-Levitt hlas Milesových hodin
Stephen Sondheim, Angela Lansburyová, Natasha Lyonne, Kareem Abdul-Jabbar, Yo-Yo Ma, Jake Tapper, Serena Williamsová, podobizna Jareda Leta a Jeremyho Rennera Další role

Daniel Craig

Daniel Craig je velšský herec, který je známý především díky roli Jamese Bonda ve stejnojmenné dlouholeté filmové sérii. Narodil se 2. března 1968 v anglickém Chesteru. Craig vyrůstal v dělnické rodině a v mládí začal hrát v místních divadelních představeních.

Craigovou první větší rolí byl Geordie Peacock v britském televizním seriálu "Naši přátelé ze severu". Poté se objevil v různých filmech, například "The Power of One", "Elizabeth" a "Road to Perdition". V roce 2005 byl Craig obsazen do role Jamese Bonda ve filmu "Casino Royale", což byl jeho debut v roli legendárního britského špiona. Tuto roli si pak zopakoval v několika dalších bondovkách, včetně "Quantum of Solace", "Skyfall" a "Spectre".

Mimo roli Jamese Bonda se Craig nadále objevoval v různých filmech, například v "Dívce s dračím tetováním", "Mnichově" a "Na nože". Objevil se také v několika divadelních představeních, mimo jiné ve hře "A Steady Rain" na Broadwayi.

Craig je známý svým intenzivním a zdrženlivým hereckým stylem, stejně jako svým atletickým a drsným vystupováním na plátně. Za své výkony získal široké uznání kritiky a během své kariéry byl oceněn řadou cen a nominací.

Edward Norton

Edward Norton je americký herec a režisér, který se narodil v roce 1969 v Bostonu ve státě Massachusetts. Navštěvoval Yaleovu univerzitu, kde studoval historii a podílel se také na divadelních představeních. Nortonova průlomová role přišla v roce 1996 ve filmu Prvotní strach, za kterou byl nominován na Oscara.

Je známý svou hereckou všestranností, během své kariéry ztvárnil celou řadu postav. Norton získal uznání kritiky za své výkony ve filmech jako "American History X" a "Fight Club". Jako režisér debutoval v roce 2000 filmem "Keeping the Faith" a od té doby režíroval další filmy. Kromě herecké a filmové práce je Norton také ekologickým aktivistou.

Angažuje se v mnoha ekologických kauzách a organizacích. Norton byl třikrát nominován na Oscara a během své kariéry získal několik dalších ocenění. Je všeobecně považován za jednoho z nejtalentovanějších a nejuznávanějších herců své generace.

Janelle Monáe

Janelle Monáe je americká zpěvačka, skladatelka, herečka a producentka, která se narodila 1. prosince 1985 v Kansas City v Kansasu. Navštěvovala Americkou hudební a dramatickou akademii v New Yorku, kde studovala divadlo. Monáe začala svou hudební kariéru na počátku roku 2000 a její debutové album "The ArchAndroid" vyšlo v roce 2010 a sklidilo velký ohlas kritiky.

Je známá svým eklektickým hudebním stylem, který zahrnuje prvky R&B, funku, rocku a hip-hopu. Monáe byla několikrát nominována na cenu Grammy a spolupracovala s řadou významných umělců, včetně Prince a Stevieho Wondera. Kromě hudební kariéry se Monáe věnuje také herectví a objevila se v několika filmech, například "Hidden Figures" a "Moonlight". Za své herecké výkony sklidila uznání kritiky a za roli ve filmu "Hidden Figures" byla nominována na cenu Screen Actors Guild Award.

Monáe je také aktivistka a angažuje se v několika sociálních a politických kauzách, včetně práv LGBTQ a vzdělávání voličů. Založila dobročinnou organizaci Fem the Future, která podporuje ženy a marginalizované komunity v oblasti kreativního umění. Monáe je všeobecně považována za jednu z nejtalentovanějších a nejinovativnějších umělkyň své generace.

Kathryn Hahn

Kathryn Hahn je americká herečka, narozená 23. července 1973 ve Westchesteru ve státě Illinois. Vystudovala divadelní vědu na Northwestern University a později navštěvovala Yale School of Drama.

Hahnová začala svou kariéru v divadle a poté přešla k televizi a filmu. Objevila se v celé řadě filmů a televizních pořadů, například v seriálech "Step Brothers", "Transparent" a "Paní Fletcherová". Hahnová je známá svou všestranností a během své kariéry hrála jak komediální, tak dramatické role. Byla nominována na několik cen, včetně ceny Emmy za roli v seriálu Transparent.

Kromě herecké kariéry je Hahnová také spisovatelkou a producentkou a vytvořila vlastní televizní obsah. Byla oceněna za svou producentskou práci, mimo jiné jako výkonná producentka pořadu "I Love Dick". Hahnová je všeobecně považována za jednu z nejtalentovanějších a nejvšestrannějších hereček své generace. V Hollywoodu je i nadále vyhledávaným talentem a má rozpracováno několik připravovaných projektů.

Leslie Odom Jr.

Leslie Odom Jr. je americký herec, zpěvák a skladatel, který se narodil 6. srpna 1981 v Queensu ve státě New York. Navštěvoval Carnegie Mellon University, kde studoval divadelní vědu.

Odom zahájil svou kariéru na Broadwayi, kde účinkoval v představeních jako "Rent", "Leap of Faith" a "Hamilton". Za roli Aarona Burra ve hře "Hamilton" získal cenu Tony a později hrál ve zfilmované verzi této show na Disney+. Odom je také úspěšným nahrávacím umělcem a vydal několik alb, včetně svého debutu s vlastním názvem a alba "Mr.". Spolupracoval s řadou významných umělců, včetně Lin-Manuela Mirandy, Sary Bareilles a Johna Legenda.

Odom se věnoval také herectví ve filmu a televizi, kde se objevil například v seriálech "Smash", "Law & Order. SVU" a "One Night in Miami". Za své herecké výkony získal uznání kritiky a za roli v seriálu "Central Park" byl nominován na cenu Emmy. Kromě herecké a pěvecké práce je Odom také autorem, napsal knihu "Failing Up: Jak riskovat, mířit výš a nikdy se nepřestat učit." Je všeobecně považován za jednoho z nejtalentovanějších a nejvšestrannějších umělců své generace.

Kate Hudson

Kate Hudson je americká herečka, narozená 19. dubna 1979 v Los Angeles v Kalifornii. Je dcerou herečky Goldie Hawnové a hudebníka Billa Hudsona.

Hudsonová zahájila svou kariéru koncem 90. let a široké uznání získala díky roli ve filmu "Téměř slavní". Objevila se v celé řadě filmů, například "Jak ztratit chlapa za 10 dní", "Válka nevěst" nebo "Marshall".

Za své herecké výkony získala Hudsonová několik cen a nominací, včetně Zlatého glóbu za film "Téměř slavní". Kromě své herecké kariéry je Hudsonová také autorkou a napsala knihy o zdraví a wellness, včetně "Pretty Happy" a "Pretty Fun". Je také spoluzakladatelkou společnosti vyrábějící fitness oblečení.

Dave Bautista

Dave Bautista je vysloužilý profesionální wrestler, který se stal hercem a narodil se 18. ledna 1969 ve Washingtonu, D.C. Bautista je filipínského a řeckého původu a vyrůstal v chudobě, což ho v 17 letech přivedlo ke vstupu do armády.

Nakonec z armády odešel a věnoval se kariéře v profesionálním wrestlingu, kde se proslavil jako "Batista" ve WWE. Během své zápasnické kariéry získal Bautista řadu titulů, včetně titulu mistra světa v těžké váze, a byl známý svou impozantní postavou a zastrašujícím vystupováním. Po ukončení wrestlingové kariéry v roce 2010 přešel Bautista k herectví, kde se objevil ve filmech jako "Strážci Galaxie", "Blade Runner 2049" a "Armáda mrtvých".

Bautista se také věnoval smíšeným bojovým uměním a brazilskému jiu-jitsu, v němž získal modrý pás. Kromě své kariéry v zábavním průmyslu je Bautista také zastáncem práv zvířat a spolupracuje s organizacemi, jako je PETA, aby zvýšil povědomí o týrání zvířat. Bautista byl třikrát ženatý a má dvě děti. Navzdory své drsňácké povaze má Bautista pro své fanoušky slabost, často si na ně udělá čas a projeví jim vděčnost za jejich podporu. Díky své impozantní postavě, působivému hereckému rozsahu a nadšení pro sociální otázky se Dave Bautista stal jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších hollywoodských hvězd.

Jessica Yu-Li Henwick

Jessica Yu-Li Henwick je britská herečka a spisovatelka čínského a zambijského původu, která se narodila 30. srpna 1992 v Surrey v Anglii. Henwicková se poprvé proslavila rolí Nymerie Sandové v populárním seriálu HBO "Hra o trůny".

Objevila se také v několika dalších populárních televizních seriálech, včetně "Iron Fist", "Luke Cage" a "The Defenders". Kromě práce v televizi se Henwicková objevila i ve filmech jako "Star Wars: Síla se probouzí", "Pod vodou" a "Godzilla vs. Kong". Henwicková je také spisovatelkou a napsala několik epizod animovaného seriálu "Gen: Zámek."

Henwicková hovoří plynně anglicky, španělsky a mandarínsky, což jí umožnilo pracovat na mezinárodních projektech. Je také trénovanou bojovou umělkyní, od šesti let studuje wu-šu. V roce 2020 byla Henwicková jmenována jednou z "30 pod 30" časopisu Forbes v oblasti zábavního průmyslu.

Henwicková je zastánkyní rozmanitosti a zastoupení v zábavním průmyslu a hovoří o nedostatku příležitostí pro barevné herce. Díky svým působivým hereckým schopnostem, rozmanitému talentu a angažovanosti v sociálních otázkách se Jessica Yu-Li Henwick rychle stává jednou z vycházejících hvězd Hollywoodu.

Madelyn Cline

Madelyn Cline je americká herečka, která se narodila 21. prosince 1997 v Charlestonu v Jižní Karolíně. Clineová se proslavila hlavní rolí Sarah Cameronové v seriálu společnosti Netflix "Outer Banks", který měl premiéru v roce 2020.

Před svou průlomovou rolí se Clineová objevila v malých rolích v několika televizních pořadech a filmech, včetně "Boy Erased" a "Maid to Order". Svou hereckou kariéru zahájila v raném mládí a pokračovala v práci v divadle, než se přesunula do televize a filmu. Clineová je také vystudovaná tanečnice, studovala balet, jazz a moderní tanec.

Kromě své herecké práce je Clineová také zastánkyní osvěty v oblasti duševního zdraví a veřejně hovořila o svém boji s úzkostí a depresí. Je ve vztahu se svým hereckým kolegou ze seriálu Outer Banks Chasem Stokesem a oba se stali oblíbeným párem na obrazovce i mimo ni. Cline je milovnicí zvířat a má tři psy, které často představuje na svých sociálních sítích.

V roce 2020 ji časopis Variety zařadil mezi "10 herců, které je třeba sledovat". Díky svému přirozenému talentu, oddanosti obhajobě duševního zdraví a rostoucí popularitě se Madelyn Cline rychle stává jednou z nejslibnějších mladých hollywoodských hvězd.