Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Hvězdní hosté ve Varech: Držitel Oscara Tim Robbins, upír Robert Pattison a kdo další?

/
  • Kdo ze slavných letos přijede do Karlových Varů na festival?
    28. června 2018 ● 15:30

    Na filmovém festivalu ve Varech už se protočilo mnoho slavných a hollywoodských herců a letos to nebude jiné. Návštěvníci a milovníci filmů se mohou potkat nejen s oscarovými herci, ale také oceněnými režiséry, scenáristy, kteří představí své nejnovější snímky. 

  • 1.

    Tim Robbins (59) – americký herec a držitel Oscara

    Ač má za sebou desítky známých filmů, divákům se do paměti vryl filmem Vykoupení z věznice Shawshank s kolegou Morganem Freemanem. Tam si zahrál mladého bankovního úředníka Andyho Dufresnea a role ho vyšvihla do hereckých výšin.

    V roce 2003 Tim Robbins získal Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Tajemná řeka a na Oscara byl také nominován z pozice režiséra za nejlepší režii filmu Mrtvý muž. Za titulní roli ve filmu Hráč získal cenu pro nejlepšího herce na MFF v Cannes a také Zlatý globus.

    Oscarový herec, který se mimo jiné živí také jako režisér, scenárista, producent a hudebník, na 53. ročníku festivalu převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

    Tim Robbins ve filmu ničí svou manželku sexuální závislostí
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Robert Pattison (32) – britský herec

    Charismatický herec Robert Pattinson se stal celosvětově známým poté, co exceloval v roli upíra v romantickém fantasy filmu Stmívání a dalších jeho pokračováních. Ještě předtím ho ale diváci zaznamenali z filmu Harry Potter a Ohnivý pohár, kde ztvárnil Cedrika.

    Po roli upíra Edwarda Cullena začal žít s herečkou a kolegyní z filmu Kristen Stewart, v roce 2013 se ale rozešli. České divačky ale mají šanci, Robertovi nevyšel ani vztah s poslední přítelkyní a tanečnicí FKA Twigs, s níž byl zasnoubený.

    Robert Pattinson na filmovém festivalu převezme Cenu prezidenta festivalu Jiřího Bartošky na závěrečném slavnostním večeru.

    Lammers plánoval svůj útok na premiéře filmu z upírské ságy Stmívání, kde zazářili Kristen Stewart a Robert Pattinson.
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Anna Paquin (35) – novozélandská herečka a držitelka Oscara

    Půvabná blondýnka, jež se narodila v Kanadě, ale vyrostla na Novém Zélandu, ohromila filmový svět svou rolí ve filmu Piano z roku 1993. Zahrála si nemanželskou dcerou Floru, za kterou získala ve svých 11 letech Oscara. Do hlubšího podvědomí diváka se však dostala až rolí Roque ve filmem X-Men, X2 a X-Men: Poslední vzdor.

    Na kontě má několik dalších ocenění například za seriál Pravá krev. Anna Paquin je provdaná za svého kolegu Stephena Moyera, s nímž má dvojčata.

    Milenci se poznali během natáčení seriálu Pravá krev
    Autor: ČTK, Profimedia.cz

  • 4.

    Stephen Moyer (48) – bristký herec

    Manžel herečky Anny Paquin přijede do Varů také. A to nejen doprovodit svou manželku, ale také představit divákům drama Sklenka na rozloučenou, jež je jeho režisérským dramatem. S Annou si zahrál v seriálu Pravá krev.

    Anna Paquin a Stephen Moyer čekají první společné dítě
    Autor: ČTK, Profimedia.cz

  • 5.

    Terry Gilliam (77) – americký režisér

    I když působí za kamerou, ve světě se proslavil jako jeden ze členů kapely Monty Python. Terry Gilliam režíroval filmy jako 12 opic, Strach a hnus v Las Pegas, Kletba bratří Grimmů a další. Do Karlových Varů přijede představit svůj nejnovější snímek Muž, který zabil Dona Quichota. V roce 2006 už zde představil film Krajina přílivu.

    Terry Gilliam
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Barry Levinson (76) – americký režisér a držitel Oscara

    Na svém kontě má desítky celovečerních filmů, mezi ně patří jeho nejznámější snímek Rain Man s Dustinem Hoffmanem a Tomem Cruisem v hlavní roli z roku 1988. Za ten také získal Oscara za nejlepší režii. Na svém kontě má také dalších pět oscarových nominací, včetně soudního dramatu … a spravedlnost pro všechny, která vynesla nominaci na Oscara nejen jemu, ale i jeho manželce.

    Následovaly další snímky s nominací na Oscara jako Bistro, dále napsal scénář k filmům Přirozený talent, Dobré ráno Vietname, Bugsy, Spáči a mnoho dalších. Ve Varech převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

    Barry Levinson
    Autor: profimedia.cz

     

    Fotogalerie
    22 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

krista2018: Hvězdní? no nevím. Ale co vím, že to zase bude nezřízená žranice a opiliáda a poblité schody. A sešlost všelijakých VIPiáků a předvádění rób. Asi závidím, že mě nepozvali. Nevadí, tak ahoj

(28. 06. 2018 17:19)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy