Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Módní kritička Ina T.: Nuda a křupanství tuzemských filmových premiér!

/
  • Kdo na českých filmových premiérách září?
    19. července 2021 ● 05:00

    Ačkoliv jsou filmové premiéry denním chlebem celebrit, kalibr nevkusu příchozích hvězd bývá ke smutku estétů vygradován do závratných výšin. Zoufalost nad tuzemskými premiérami umocňují i poslední týdny vídané, pro tuto příležitost zcela absurdní kousky letního oděvu jako šortky, košile s krátkým rukávem či abdikací na poslední zbytky vkusu zavánějící žabky. Zdá se, že je nepsaným standardem dát najevo ležérnost, upřednostňované vlastní pohodlí a nezájem o etiketu, která je v Čechách snad z lenosti či despektu k pravidlům úspěšně ignorována.

  • 1.

     

    Olga Lounová: Krinolína s lidovými motivy ternem není    4

    Zpěvačka na většině akcí vyčnívající, nikoli dobrým vkusem, nýbrž nulovou orientací v trendech, stvrzuje výše zmíněné i nejnovější volbou modelu z premiéry filmu Mstitel. Koženková, lesklá bunda v kroko úpravě, krátký top odhalující břicho a záplava tylu v podobě bohaté maxi sukně, v záhybech zdobené lidovými motivy. Každá položka outfitu je nemoderně marná a celku nepomáhá ani pudlí účes puncující nositelčin mocný nevkus.

     

  • 2.

     

    Sandra Nováková: Ve stylu růžového bonbónu  3-

    Herečka účinkující ve filmu Matky při premiéře vsadila na transparentní, tylové řasené šaty, vysoko v pase stažené stuhou, v délce po kotníky, nechávající vyznít sandály stejného odstínu. Sázka na růžový bonbónek šťastná nebyla, neb šaty v horní části nesedí, spadají nerovnoměrně z ramen a body prosvítající pod šaty, nahrazující absentující podšívku, je v rámci stylingu pár let pasé. Velké černé psaníčko je příliš robustní a odstínem ke zbytku tvrdé. Za největší prohřešek ovšem považuji účes s na ramena spadajícími kremrolemi, který herečce vyloženě ubližuje. 

     

  • 3.

     

    Jaroslav Dušek: Katastrofa žabek    5

    V monochromatickém, khaki zeleném outfitu skládajícím se ze vzorované košile a plátěných kalhot, se zarostlým vzhledem poustevníka, dorazil na premiéru i vyznavač alternativního životního stylu Jaroslav Dušek. Ač herec preferuje hlavně bosou chůzi, dorazil v žabkách, obuvi pro danou společenskou příležitost zcela nepatřičnou. Kreace schizofrenně vygradovaná outdoorovým batohem je velkým otazníkem a zanechává pachuť provinčního osobního protestu vůči společenské události.  

     

  • 4.

     

    Lenka Vlasáková& Jan Dolanský: Premiéře outfitem ani jeden nedostojí    4

    Jsou párem, jenž o svých hereckých kvalitách přesvědčil v nejednom filmu, avšak v rovině stylingu lze tuto dvojici označit za nebetyčně tápající. On zvolil lněnou ležérní košili spolu s tmavými kalhotami a relativně ucházející celek zazdil, stejně jako kolega Dušek, bizarními žabkami. Ona dorazila v triku s potiskem, širokých kalhotách, dlouhém svrchníku s klasickou klopou plus teniskách. Tedy v outfitu, jenž požadované eleganci premiér těžko dostojí.

     

  • 5.

     

    Hana Vagnerová: Flitrová kreace stvrzuje cit pro věc         1

    Tělo obtahující pouzdrové šaty se stojáčkem střižené z pableskujícího, flitry posetého materiálu splňují představu o sofistikovaném, originálním střihu odhalující důmyslně záda místo dekoltu. Detail dlouhých v rameni nabíraných rukávů spolupracuje s kabelkou na dlouhém řetízku, jež si barevně i stylem tyká s páskovými sandály na jehle. Tohle by měl být kreativní standard potvrzující cit pro věc a neignorující slavnostní ráz večera.

     

  • 6.

     

    Iva Janžurová: Komplet do budoáru 2

    Legendární herečka si po vynucené pandemické pauze zahrála v divadelní hře Pusťte mě ven! a po premiéře oblékla béžový komplet halenky a kalhot v pyžamovém stylu navrstvené s rudým, výšivkou zdobeným kabátcem v orientálním stylu. Poněkud ležérní kombinace působící jako negližé do budoáru překvapuje svou uvolněností, přesto bych pro divadelní premiéru, kde navíc ztvárnila hlavní roli, očekávala elegantnější notu lady stylu.

     

  • 7.

     

    Sabina Remundová: Pozor na beztvarost střihu    3-

    Batika spolu s paisley vzorem zdobí šaty s dlouhým jemně nařaseným rukávem zakončeným manžetou a midi délkou, jejichž největší pastí je pro nositelku, herečku z úspěšného seriálu Kukačky, jejich beztvarost. Zvýrazněný pas by býval nechal lépe vyznít lepé ženské křivky a souměrnost postavy, jež se ve volném střihu zcela vytrácejí. Ani černá obuv není vhodnou sázkou na jistotu, neboť jen tělové lodičky do špičky by opticky prodloužily postavu a zeštíhlily lýtka.

     

  • 8.

     

    Petra Hřebíčková: Trefa do asymetrie  1-

    Ač není vybírání šatů pro slavnostní premiéru ve vysokém stupni těhotenství, při rychle se měnící postavě úkolem snadným, Hřebíčková se ho výběrem róby Maison Margiela zhostila víc než dobře. Saténová, asymetrií puncovaná róba spadající na jedno rameno, volně obtékající celou postavu až k zemi, vyniká zvládnutým, minimalistickým střihem evokujícím čistotu stylu klasického rázu a respektujícím gravidní siluetu. Jediným rušivým elementem je stylem se míjející rudé psaníčko Oscar de la Renta, které s charakterem stroze střižených šatů nekoresponduje.

     

     

  • 9.

     

    Pavla Tomicová: Módní pohroma premiér   5

    Herečka patří k zástupu těch, co módu a k ní náležící trendy neřeší, a dress code společenských příležitostí ji nechává k mému častému údivu zcela chladnou. Pokud by tomu bylo jinak, nemohla by na premiéru filmu dorazit v domácích, dlouhé triko připomínajících šatech s potiskem, které doplnila o černé tlusté legíny, zakončujíc módní pohromu sportovními, bahnem ověnčenými teniskami. 

  • 10.

     

    Petr Janda: Nezajímavá šeď mainstreamu   4

    Ani na filmovou premiéru dorazivší rocker Petr Janda o svém vkusu nepřesvědčil. Cik cak vzorem protnuté transparentní triko zastrčené do pro společenskou událost nevhodných šedých džín a sako, jenž komplet nepoutající ničím zajímavým už nezachrání, patří k šedému mainstreamu uniformních trendů. K doprovodu nepatřičných doplňků patří i hrubé tenisky na zavazování, jež jistě vyzní pohodlím, ale na premiéru, stejně jako zmiňovaná džínovina, jednou provždy hlásím, nepatří.

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 6

tarrica: Nějak to nechápu- je to kinopremiéra , žádné divadelní představení , tak proč kritizuje nějaká Ina T. i ty, co jsou oblečeni slušně ? Do kina třpytivé šaty? To je vhodněji oblečena paní Janžurová-moc jí to sluší a Remundová.
U této ,,módní,, kritičky mi vadí,že si dovoluje hodnotit lidi, kteří něco dokázali , mají věk a díky zdravotním problémům preferují pohodlí- nosit vysoké podpatky můžete v -ceti, ale jak je vám -sát, obvykle je přidají problémy s páteří,klouby apod .

(19. 07. 2021 11:15)

paralenka: Dámo, vaše povýšenost je trapná. Slovo křupanství je poněkud nevhodné vůči těm, kteří vás svým uměním dost převyšují! Jde jen o hadry, možná dělají člověka, ale jsou větší a důležitější hodnoty než kus čehosi na sobě. Už mě vaše kritika nebaví, Františka byla metr, ale znala míru. Jde o letní premiéru zatím neznámého filmu, jakých je za rok několik. A že ženy preferují pohodlí? Pochopíte za pár let. Kdo z nás snese atraktivní, ale nepohodlné šaty, v nichž se bojí pohnout?!

(19. 07. 2021 08:07)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy