Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Módní kritička Ina T. versus celebrity v kůži: Buran Fanánek, domina Kopíncová, hokynářka Janků... a laciná Kulovaná!

/
  • Co si myslí Ina T. o našich celebritách v kůži?
    26. října 2020 ● 06:00

    Dodává outfitům styl i svůdnou sofistikovanost a jako módní evergreen nikdy nevychází z módy. Kůži a koženku najdete i v outfitech českých hvězd. Známým svojí slabostí pro kožené modely byl například i legendární Karel Gott.

    Jako jeden z klíčových materiálů podzimu si drží punc rebelie a mladistvosti, ovšem našel si cestu i do elegantních „lady“ šatníků. Materiál spjatý s motorkáři i rockery působí ležérně, ale umí být také sexy. Aby výsledek nebyl díky tomuto efektu levně vyzývavý, je nutné řešit samotný styling. Kůže se totiž musí nosit se vkusem.

    Jak tento úkol zvládají naše celebrity? Je to všelijaké - známky se totiž tentokrát pohybují od jedničky... až po potupnou pětku pro dámy, co vkusu mnoho nepobraly.

    Kožené oblečení se musí umět nosit!
    Autor: archiv

  • 1.

    Kamila Nývltová: Pochybení ve výběru i stylingu - 4

    Slupka koženkové bundy s prošíváním bez límce je svým střihem přežitým trendem, který ač se jednou za čas vrací, působí v mezičase zastarale. Muzikálová zpěvačka Kamila Nývltová (31) ho navíc zkombinovala s omšele fádní a neslušivou variací. Šedý basic svetr není nic proti ničemu, ale ohrnuté denimové kalhoty se sníženým a prošitým sedem jsou katastrofálním pochybením, nadto postavě velmi nesvědčícím. Černé ponožkové boty na platformě inspirované značkou Balenciaga se stále nosí, ale se zbytkem outfitu nijak nekorespondují. Tohle je slepá módní ulička.

    Kamila Nývltová
    Autor: Profimedia

  • 2.

    Emma Smetana: Z partnerova šatníku - 1

    Svůj osobní styl nestaví moderátorka Emma Smetana (32) na luxusních značkách, ale na eklekticismu a kombinacích zdánlivě nekombinovatelného. Tento stylový hazard občas vyjde, občas ne. Lze mu ale přiznat jistou autentičnost a osobitost. V případě koženého saka byla sázka na kontrast siluet značně úspěšná. Oversize kožený svrchník s výraznými rameny, patřící jejímu partnerovi Jordymu, je efektním protikladem s dívčím pod prsa sahajícím crop topem a trendy ohrnutými baggy jeans. Spolu s doplňky a účesem je to dotažená variace na poslední roky tolik oblíbenou módu 90. let.

    Emma Smetana
    Autor: Profimedia

  • 3.

    Radka Třeštíková: Stylová změť - 3-

    Koženkový top může být velmi sexy a zároveň sofistikovanou záležitostí a vzhledem ke své dobré kombinovatelnosti s pleteninou je pro podzim ideální. Klíčová je jeho souhra se zbytkem outfitu, na čemž právě outfit spisovatelky Radky Třeštíkové (39) ztroskotal. Zkrácený, nad pupík sahající minimalistický top vyžaduje kalhoty s vysokým pasem. Ale rudé, postavu zbytečně rozšiřující nohavice střihu paper bag svým rázem topu nepřísluší a dva různorodé styly se na postavě perou. Celek je roztříštěný a neosobitý. Samotný top, ať už kvůli zvolenému prádlu, nebo jeho střihu, postavě navíc viditelně nesedí.

    Radka Třeštíková
    Autor: Profimedia

  • 4.

    Anna Kulovaná: Už nikdy víc - 5

    Odstrašujícím příkladem, kterak nekombinovat koženkovou sukni, budiž styling herečky Anny Kulované (39), známé ze seriálů Ordinace v růžové zahradě nebo Krejzovi. Zvolit ke krátké sukni transparentní, bílou podprsenku odhalující top zavání levnou exhibicí a budí rozpaky. Těžkopádný pokus o sexy model se ocitá za hranicí vkusu a je omylem, který nedoporučuji napodobovat.

    PS: Přidané plátěné tenisky s vykukujícími vzorovanými ponožkami nemohu hodnotit, neb bych se dostala za klasickou škálu známek.

    Anna Kulovaná
    Autor: Profimedia

  • 5.

    Karolína Kopíncová: Styl dominy k diskuzi - 2-

    Košilové koženkové midi šaty s řasením přední části, které podtrhují úzký pas Karolíny Kopíncové (22), představují statement piece šatníku, jenž nepotřebuje mnoho doplňků. Odlesk kůže připomínající latex a přísnost špičatého límce v sobě skrývá určitý fetiš, kterému napomáhá i specifický odstín kobaltové modři. Být v zemitém odstínu hnědé či okrové, působí šaty daleko přirozeněji a nositelněji. Kombinace odstínu šatů s oranžovými střevíci je naopak svěží a zábavná. Ačkoliv je podobný styl šatů v zahraničí trendy, dojem dominy, který zmíněné atributy vyvolávají, je pro mě stále lehce na hraně.

    Karolína Kopíncová
    Autor: Profimedia

  • 6.

    Romana Pavelková: Lapsus koženkových kalhot - 5

    Koženkové legíny či kalhoty se stále těší nepochopitelné oblibě, ale stylovou záležitostí si troufám podotknout nejsou. Jejich upnutý střih prověří každou nedokonalost postavy, odlesk přidává na objemu a výsledek často působí levně. Modelka Romana Pavelková (36) a její outfit jsou skvělou ukázkou toho, jak tento kousek nenosit. Push-up koženkové kalhoty, pozvedávající a zvětšující hýždě, jež oblékla, jsou módním peklem, u kterého jsem doufala, že zmizí v propadlišti dějin. Rádoby elegantní, zlatými řetězy na rukávech zdobené sako je už pár let out a s outfitem ani stylově nekoresponduje. Khaki basic triko a červené lakované lodičky módní schizofrenii úspěšně stvrzují. Celek vyhlíží buransky a postrádá znaky elementárního vkusu.

    Romana Pavelková
    Autor: Profimedia

  • 7.

    Lou Fanánek Hagen: Buran v divadle - 5

    Frontman kapely Tři sestry, jež je známá pro své hospodské texty, a zároveň autor mnoha textů pro Karla Gotta je mužem protichůdných kontrastů. Jeho celoživotní role hospodského burana nekoresponduje s jeho vzděláním, inteligencí ani se světem showbyznysu, ve kterém se Lou Fanánek Hagen (64) roky pohybuje. Přesto na své image dál bazíruje, a to i v naprosto nevhodném prostředí divadla, kam jako autor textů (autorem hudby je Michal David) dorazil na obnovenou premiéru Kata Mydláře. Jako zarytý motorkář koženým kouskům v šatníku holduje, ale křivák a ledvinka se hodí na pivo do čtvrté cenové, nikoliv na divadelní představení, ať už je jakékoliv kvality.

    Lou Fanánek Hagen
    Autor: Profimedia

  • 8.

    Dana Morávková: Dáma v kůži - 2-

    Uměřeným elegantním stylem proslulá herečka Dana Morávková (49) překvapila na prezentaci kabelek v koženkových košilových šatech v odstínu béžové, které navíc vhodně přepásala tmavě hnědým opaskem v kroko kůži. Jednotlivé kousky jsou víc než dobré. Horší je to se zbytkem lehce překombinovaného stylingu: Nadbytečným, barevně tvrdě kontrastujícím basic tričkem ve výstřihu a s opaskem se rušící cross body kabelkou, která měla být do ruky. Mimo těchto detailů je to však slušivá variace na trend kůže v ženském lady šatníku.

    Dana Morávková
    Autor: Profimedia

  • 9.

    Heidi Janků: Hokynářka v křiváku - 3

    Ač si zpěvačka Heidi Janků (57) v rozhovorech stěžuje na přibírání na váze, mám dojem, že ji opticky rozšiřují především špatně vybrané šaty. Kvůli pod prsy přestřiženému střihu a vertikálnímu řasení působí jako těhotenské a zbytečně přidávají na objemu. Kontrastní kombinace romantických květinových vzorů s drsným koženým křivákem odpovídá posledním módním tendencím, ale barevná kombinace šatů je lehce babská. Rušivé elementy v podobě nepatřičného šátku a kozaček navíc přispívají k disproporcím postavy. Daleko vhodnější by byly Chelsea boots, jež by ukázaly štíhlé lýtko.

    Heidi Janků
    Autor: Profimedia

  • 10.

    Taťána Makarenko: Módní oběť - 4

    Ředitelka nepříliš prestižní soutěže Miss ČR Taťána Makarenko (31) je milovnicí a zároveň i obětí nejnovějších módních trendů. Koženková oversize košile, kterou oblékla jako šaty, je sama o sobě dobrá, ale k ní přidaný navrátivší trend hadí kůže sráží outfit na úroveň obsluhy pouťové střelnice. Kombinace výrazných materiálů se specifickou texturou vychází kontraproduktivně a neonový, levně působící dezén hadiny děsí. Gucci kabelka s motýlky budiž stvrzením módní negramotnosti.

    Taťána Makarenko
    Autor: Profimedia

  • 11.

    Jaké kožené kousky tedy stojí za vaši pozornost?

    Dlouhý kožený kabát máte možná spojený s filmem Matrix, ale přesně takový je teď nejvíc trendy. Pokud váháte, jak ho nosit, inspirujte se zahraničním street stylem. Skvěle vypadá s cigaretovými nohavicemi a teniskami.

    Kožené kalhoty mají svou slávu za sebou, raději si pořiďte koženou sukni. Nedoporučuji krátkou délku, ale nejlépe midi, která je velmi působivá a dobře kombinovatelná.

    Koženkové šaty jsou elegantní, ale přitom skrývají určitou svůdnost. Nejčastěji je najdete v košilovém střihu, který je velmi slušivý. Místo klasických černých je zkuste v béžové, vínové nebo khaki.

    Legendární křivák vstoupil do světa módy v roce 1953 poté, co ho ve filmu oblékl Marlon Brando. Do té doby biker jacket nosili jen drsní motorkáři, kterým pomáhala před větrem a deštěm. Klasický střih s výraznými klopami má tu výhodu, že nikdy nevychází z módy. Proto právě tento střih doporučuji jako nadčasovou investici. Pokud chcete přeci jen experimentovat, pořiďte si ho ve světle modré či v pudrovém odstínu.

    VIDEO: Jak nosit kožené sukně: 3 jednoduché outfity s mini, plisovanou i pouzdrovou!

    Video
    Video se připravuje ...

    Jak nosit kožené sukně: 3 jednoduché outfity s mini, plisovanou i pouzdrovou! Martin Mol

    Fotogalerie
    43 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 9

Amelia: přééésně

(12. 11. 2020 13:59)

Amelia:

(12. 11. 2020 13:58)

Amelia: Rádoby nová modní guru, která se chce zviditelnit, ale jaksi na to nemá. Používání podobných slovních (nesmyslných a nepochopitelných) výrazů alá Františka Čížková je jen trapné. Zdá se mi, že ženy, kterým to velmi sluší a jsou sexy, nemůže tato kritička rozdejchat. Nicméně zase nějaká, která se snaží vnutit lidem svůj nevkus a zavést další "módní" trend.

(12. 11. 2020 13:58)

Marketa Nováková: Morávková se mi líbí. Fananek je poděs.a a Kulovaná? Nehledá nejakiu brigádu takhle oblečená. U nás na vesnici by se styděla takhle jen vyjít

(26. 10. 2020 17:16)

Marketa Nováková: Kopincova vypadá jak navlečená v modrém kondomu. Jinak nic proti, ale prostě ho připomíná

(26. 10. 2020 14:40)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy