Zatímco přehlídka je pro všechny návštěvníky zážitek na pár desítek minut, pro lidi ze zákulisí představuje dřinu až několikaměsíční, vrcholící v hektickém finiši.

„Příprava samotné pondělní přehlídky už tady na místě zabrala celý den,“ prozradil Blesku člen produkčního týmu Jakub Szajko. Běžně prý přehlídku připravuje 20 lidí, ale v případě kolekce italské návrhářky to bylo podstatně víc.

Modely přivezené z Itálie se přitom hlídaly jako oko v hlavě. „Dejme tomu, že na věšáku mohou být modely v hodnotě okolo padesáti tisíc korun. Takže na všech štengrech jsou věci v hodnotě okolo tří set tisíc. Jsou tu sice levnější kousky, ale také kožichy za pětatřicet tisíc,“ prozradil Szajko.

Simona Barbieri pro Blesk: Šeredová? Tu neznám...

Kolik času vám zabrala organizace přehlídky?

„Spolupracuji s poměrně velkou škálou zaměstnanců. Nejdéle trvá vybrat správné obrázky, dívky, nalíčení, hudbu. Je to sice náročné, ale taky nejhezčí část celé práce. Je to vrchol toho, na čem jsme pracovali velice dlouho. Nejde o hodiny, ale o měsíce.“

Kolik modelů jste na Unique Fashion Week přivezla?

„Hrozně moc.“

Jak se vám líbí české modelky?

„Jsou moc hezké a příjemné. Ale já už jsem na české modelky zvyklá, protože s nimi spolupracuji i v jiných zemích. Mají také dobrý vkus.“

Šla pro vás někdy přehlídku i Alena Šeredová žijící v Itálii?

„Osobně ji neznám, ale jinak ji miluju.“

A jak se vám líbí Praha?

„Už jsem z ní něco viděla a je fantastická!“

Fotogalerie
9 fotografií