Fotogalerie
2 fotografie

Jirko, už se vám někdy stalo, že jste musel komentovat něco o čem jste vůbec nic nevěděl a vznikla nějaká veselá historka? (Filip) 
Sice už jsem na odchodu, ale tahle otázka mi zaujala. Před mnoha lety jsem musel komentovat lezení na umělé stěně. Pilně jsem se připravoval, ale úplně všechno jsem o tom nevěděl. Měl jsem k ruce odborného spolukomentátora, který svým sportem neskutečně žil. Tenkrát se z akce pořizoval záznam a měli jsme v komentování přestávky. Můj spolukomentátor tam měl spoustu známých a všichni měli žízeň a chuť na panáka. Vždycky o pouze odběhl a vrátil se oněco veselejší. Nevím, jak by to dopadlo, kdyby se závodilo ve dvaceti kategoriích. Naštěstí jich bylo jen šest.
Chtěla bych se zeptat: A svatba nebude? Když už jsou dvojčátka? Díky (Lenka) 
Svatba bude! Až kluci trošku povyrostou, tak naše ruce ozdobí prstýnky! Hodina uplynula. Děkuji vám za příjemně strávený čas. Doufám, že vás moje odpovědi uspokojily a přeji vám fajn odpoledne.
Čtete Hospodářské noviny ??? (Ivuša) 
Ano, ale spíše jejich internetový server ihned.cz
Ahoj Jirko, kam letos vyrážíte na dovolenou? Jste příznivcem vysokohorské turistiky nebo mořského koupání? (Markéta) 
Už jsem jednou odpovídal - byl jsem s rodinou v Rakousku v horách a chystáme se ještě na týden na chalupu, která je na horách.
Chodíme trénovat na Žižkov k Osičkovi, neznáte ho? Myslim, že je to fakt dobrej trenér (Pavel Petráň) 
Tak to je dobrá náhoda. Jednu ze svých prvních reportáží jsem točil právě s ním, kdayž otvíral svou tehdejšíé boxernu v Praze 5 na Cibulkách. Trenér je to určitě moc dobrý. A taky to byl vynikající boxer. Pamatuju si na jeho poslední zápas - bylo to asi před deseti lety v Paláci kultury s Krivoručkem. Bohužel prohrál, ale i tak makal.
Jirko, co se Vám lépe komentuje: Formule nebo fotbal? (Jaroslav) 
Oboje se mi komentuje přibližně stějně dobře. Vždycky ale záleží, jak se povede zápas nebo závod.
Svezl jste se někdy ve Formuli? A pokud ne, chtěl byste? (Štěpán) 
Ve formuli jsem se nesvezl. Přece jen jsem trochu mohutnější než kokpit. Asi každý chlap by lhal, kdyby řekl, že by se nechtěl svézt.
Dobrý den Jirko, tak jak se mají dvojčátka? Určite z nich máte radost, hezký den. (Petra) 
Mám z nich obrovskou radost. Oba kluci jsou báječní a vždycky se na ně strašně těším
Já si myslim, že nejlepší boxeři jsou hlavně na Kubě (Pavel Petráň) 
Na Kubě jsou opravdu skvělí boxeři. To je pravda.
Gratuluji ke dvojčátkům! Máte ale vůbec čas manželce/přítelkyni pomáhat? Jak to zvládá? Přeji pěkný den. Marcela (Marcela) 
Děkujeme! Moje partnerka to má moc těžké. Naštěstí má k ruce jednu nebo druhou babičku a nemusí být v Praze, takře od jara je na venkově. Snažím se pomáhat, jak jen to je možné. Ale vím, že by to chtělo víc. Hlavně chci s dětmi trávit víc času než se mi zatím daří. Partnerka má můj obrovský obdiv. Hlavně v době fotbalového Eura byla na všechno měsíc sama. Ještě že je tak skvělá!
Dostal jste nabídky i z jiných televizí? (s.v.) 
O tom se nemluví. Takže vám, bohužel, neodpovím
Zdravím, máte sympatický projev, musel jste projít nějakým speciálním školením? Logoped, intonační cvičení... Sama bych něco takovho potřebovala:-) (Kateřina) 
Chodil jsem k paní Rychlíkové, která mi moc pomohla a je opravdu skvělá. Také jí za to moc děkuju!
Můžete se vyjádřit k vašemu výkonu pří penaltovém rostřelu eura 2008 Itálie-Španělsko? (jan) 
???
Jak může v televizi komentovat někdo s tak skřehotavým hlasem jako vy? (ervín) 
To je zajímavé, po třinácti letech komentování jsem se dozvěděl, že mám skřehotavý hlas. Díky za názor
Jste gay? (hugo) 
Ne
Jak vidíte svůj další karierní postup? Kam se dá z pozice sportovního moderátora postoupit? A stojíte o to? Děkuji za odpověď. (Romana Sedláková) 
10 let jsem šéfredaktorem sportu a kariérní postup je stále možný.
Proč myslíte, že se zprávy TV Prima u diváků nechytily, jak se původně předpokládalo? Mají vůbec šanci někdy porazit Novu? Děkuji. Bílková z Kadaně (Vladimíra Bílková, Kadaň) 
Je velmi těžké rozbourat divákům téměř 15 let zaběhnutý stereotyp.
Jak ste se dostal k moderování sportu? Je mi patnáct a taky bych chtěla moderovat, existuje na to ňáká škola? (Veronika Tlučhořová, Praha) 
V roce 1994 jsem začal docházet do tehdejší TV Premiéra točit reportáže a postupně se dostalo až do současné fáze. V první řadě musí člověk milovat sport a žít jím každou vteřinou. Nejen v praktické rovině, ale i v té teoretické (televize, noviny, časopisy, internet apod.). Nejlepší je škola humanitního zaměření. Ale mám i kolegy, jejichž původní profese je zcela odlišná. Musíte mít pro moderování vrozené dispozice a k tomu na sobě neustále pracovat. Existuje moderátorská škola, ale platí se za ní.
Trenky nebo slipy? (rostenka) 
Tanga nebo kalhotky? Příliš intimní otázka, nemyslíte?
Pane Nikodýme, jak se prosím díváte na pozadí olympionády v Číně? Neodporuje pořádání her v zemi, kde jsou neustále porušována lidská práva, základním olympijským myšlenkám? (Arnošt Novák) 
Už jsem jednou odpovídal.
jaký je váš nejoblíbenější sport, na sledování/komentování/provozování? Díky a pekný den (petr) 
Provozování: fotbal, tenis, basketbal, curling, golf, volejbal, lyžování, kolo - bez určení pořadí. Komentování: fotbal, F1, basketbal, golf - bez určení pořadí
Dobrý den, jak jste se dostal k moderování sportovních zpráv a taky fotbalových zápasů z anglické Premier League? Díky za odpověď Lucka (Lucka) 
Nejprve jsem v roce 1994 začal točit reportáže, rok na to jsem komentoval svůj první přímý přenos (ženský basketbal) a v březnu 1996 poprvé i zprávy. Premier League jsem komentoval už v roce 1998, kdy jsme na jaře vysílali záznam jednoho utkání z každého kola. Všechno šlo tedy postupně.
Kolik hodin denně vlastně trávíte v práci? Určitě víc, než tu chilku na obrazovce:-) Nechtěl bystě třeba moderovat celé zprávy? Zdravím. Michorová (Michorová) 
Denně trávím v práci cca 10 hodin. Ale ve skutečnosti pracuji pořád, protože sport nemá žádnou pauzu a musíte neustále sledovat veškeré dění. Hlavní zprávy byly svého času ve hře, ale jsem až příliš spjatý se sportem.
Jak vnímáte akce Rusů v Gruzii? (Tamara) 
Je velmi složité zaujmout jednoznačné stanovisko. Nejsem dostatečně seznámen s celou situací, abych ji mohl objektivně vyhodnotit. Nebýt zrovna olympiáda, tak bych celý konflikt sledoval daleko pečlivěji a mohl bych vám seriózně odpovědět.
A kdo je podle vás největší šampion? V tom boxu, myslim (Pavel Petráň) 
Oscar de la Hoya
Koukáte na nějaké seriály? Na Primě jsou skvělí třeba Hrdinové...! (Hiro Nakamura) 
Na seriály, bohužel, nemám moc času. Hrdinové jsou ale opravdu moc dobří.
Dobrý den Jirko, jsme asi tak stejně staří, takže ti budu tykat. Sedíme tada s kamarádama a trochu se hádáme, jestli jsi to byl ty, kdo komentoval letošní mistrovství ve fotbale. Někdo to tam hrozně kazil, ale já si myslím, že to byl Slepička. (Robert Řádek) 
Slepička Euro nekomentoval. Byli jsme čtyři komentátoři, kteří se střídali.
Dobrý den, jsem rád, že jste na Blesku.cz. Je to můj velice oblíbený web, čtete ho pravidelně? Děkuji za odpověď a přeji Vám pěkný den. (Richard) 
každý den si procházím všechny zpravodajské servery na internetu a získávám informace. Blesk mezi nimi nechybí. Společenské rubriky ale vynechávám
Proč si myslíte, že je v atletice úspěšných tolik sportovců černé pleti? Je to dáno geneticky? Já sama jsem dost tmavá (má matka pochází z Nigérie), ale sportovní dispozice u sebe bohužel nepozoruji:) (Petra Blahoutová) 
Určitě je to dáno fyzickými dispozicemi. Zkuste třeba nějaký sport u něhož nezáleží jen na fyzických předpokladech
Jak jsi na tom s tancováním? Troufnul by sis do StarDance?:-) (moni) ((moni)) 
Jsem samozřejmě skvělý tanečník :-) Do Star Dance bych nešel. K tomu potřebuje mít člověk v sobě hodně exhibicionismu
Koupíte si iPhone, když se tu teď začne prodávat? (Bořek) 
iPhone si nekoupím. Možná si ho koupím za pár let. Zatím je to předčasné, protože se ještě nepodařilo vychytat všechny mouchy. Momentálně ho nepotřebuju.
Zdravím, byl jste v Pionýru? Jak na to vzpomínáte? (Karel Peterka) 
Nijak jsme to v naší třídě neřešili. Takže vzpomínky nejsou žádné.
souhlasíte s tím, že olympiádu porádá totalitní země, která neuznává principy demokracie a potlacuje, nyní v dobe OH jeste markantneji, osobní práva a svobody svych obcanů? jakto mohl mezinarodni olymp. vybor vubec dovolit? podle me, to byla chyba. cely svet svou ucasti na oh jako by souhlasil s tim, co se v cine deje. Jaky je vas nazor?  (martin) 
Asi budeme těžko hledat na světě zemi, kde je všechno v pořádku. Nezapomínejme, že olympiáda je v současnosti hlavně obrovský byznys a peníze, bohužel, určují ve sportu téměř všechno. Podobných olympiád už v minulosti bylo několik. Je ale důležité také vidět fakt, že z hlediska organizace nejsou žádné problémy a prakticky všichni sportovci jsou v Číně spokojeni.
Dobrý den, můžu se zeptat, jaké máte auto? Jezdíte rychle? A co pokuty, jsou? (Petr z Rudné) 
Mám Citroena. Jezdím rozumně, nijak rychle. Už jsem se vybláznil v mladším věku. Pokutu jsem dostal naposledy před rokem. V pravé poledne jsem zapomněl rozsvítit světla.
Je nějaký sport, který dělají ženy a vůbec se vám nelíbí? (Petra) 
Vzpírání, zápas apod.
Dobrý den Jirko, jaký sport nemáte opravdu rád a naopak, jaký je Váš favorit? (Míša) 
nemám rád sporty, při kterých z žen přestávají být ženy. Favorit - fotbal, F1, basketbal, atletika, curling, golf.
četla jsem, že jste milovníkem vín. Jaké je vaše oblíbené, nešel byste na dvojku... nebo dvě? :) (hanka) 
Mám v oblibě vína z Jižní Ameriky, nejvíce Chardonnay a Tramín. A pak jsem také svého času vyzkoušel dvě nové testovací odrůdy Eben a Prelludium. Skvělé! Obě vína jsou bílá. Ale sehnat je se rovná zázraku.
Máte rád box Já boxuju moc rád (Pavel Petráň) 
na dobrý box se rád podívám. Ale jen na ten na nejvyšší úrovni.
Co dovolená - máte raději aktivní, nebo vám nevadí lehnout na pláž a nic nedělat? Už jste letos byl, nebo se chystáte? A kam? (Majda) 
Dovolená jedině aktivní. Někde si lehnout a válet se u vody mi nevyhovuje. Zatím jsme byli týden v Rakousku a hodně jsme chodili a jezdili na výlety. Záleželo na tom, co nám dvojčata umožnila. Ještě pojedeme na týden na chalupu
Dobrý den, Jiří. Jsem celkem sexy blondýnka a ráda bruslím. Nešel byste někdy bruslit se mnou? (Boženka) 
Boženko, bruslím chdoím se svou partnerkou a už se těším až budou moci i moje dvojčata. Takže je mi líto
sledujete olympiádu 24 hodin denne? (luba) 
Sleduju, ale ne 24 hodin.
Ahoj. Jen by mě zajímalo, jestli chodíš nějakému logopedovi? Přijde mi, že máš trochu měkké l. Ale neber to špatně. Jen když tě občas slyším, tak mě to tak napadlo. Měj se. Katka (Katka) 
K logopedovi nechodím. Dříve jsem pravidelně docházel k paní Rychlíkové na techniku mluvení. I dnes si občas zavoláme.
Jste zadaný? Jen by mě zajímalo,m jestli Vás už nějaká hezká holka klofla :-) (Adéla) 
Ano jsem zadaný. A máme spolu půlroční dvojčata.
Ahoj, přijde Ti teď F1 lepší, když je na konkurenční televizi a mají ty vstupy ze zákulisí od Turka? (Dáda) 
Nepřísluší mi hodnotit vysílání konkurenční televize. Není to objekitvní ani kolegiální.
Pane Nikodým, proč vůbec, ale vůbec neumíte moderovat? Vaše žbrblání během fotbalových přenosů je hrozné, svými výkony plně zastiňujete pány Poulíčka a Tittelbacha a to už je co říct. Nebylo by na čase s tím přestat? (Milan Kirschner) 
Díky za názor.
Dobrý den, provozujete aktivně nějaký sport? (Petr) 
Už jsemodpovídal. Hraju 2. ligu curlingu. Rekreačně ale všechny možné druhy sportu - kolo, tenis, fotbal, basket, volejbal, lyžování, golf.
Čau, na co bys mě teď vzal do kina?:-)) Hani (Hanka P.) 
V kině jsem vzhledem k dvojčatům a velkému množství času tráveném v práci nebyl asi 3 roky a opravdu momentálně nestíhám mít přehled, co se v kinech hraje. Ale když bych přece jen šel do kina, tak rozhodně se svojí partnerkou.
Fotbal nebo hokej? (Synek) 
Fotbal
Sledoval jste na Primě tu hovadinu VyVolení? Má takový pořad vůbec co dělat na obrazovce? Díky za názor! (Mach.) 
Slevoval jsem první řadu. Televize vysílají to, o co mají diváci zájem. Pokud chtěli diváci vidět VyVolené, tak jim to Prima umožnila.
Provozujete, neboi provozoval jste aktivně nějaký sport? (Miki) 
Jako dítě jsem hrál fotbal a házenou - tím mám na mysli, že jsem chodil na tréninky. Teď hraju curling - 2. ligu.
Blondýnka, brunetka, nebo zrzka?:-) (Franta) 
Brunetka
Kolik tipujete, že získáme v Pekingu celkem medailí? (X-MaN) 
Teď jich máme pět. Přidáme Barboru Špotákovou a jednu z bikrosu. Když bude klika, tak možná bude i jedna z moderního pětiboje. Vychází mi to na 7-8.
Dobrý den, jste opravdu muž na svém místě. Gratuluju k dvojčatům, jak dlouho jste chodil s přítelkyní, než jste se rozhodli pro přírůstek? At se daří (Monika) 
Děkujeme za gratulaci. Dvojčata se nám narodila po pěti a půl letech vztahu.
Dobrý den,koupíte si příčesek,když už máte tu pokročilou plešku a známe vás s vlasy? (Mudr.Kadlečková) 
Příčesek si v žádném případě pořizovat nebudu. Jak to příroda zařídila, tak to prostě je.
Dobrý den Jirko,nezlobte se ale někde jsem četl,že máte přítele a jste gay,měl bych u vás šanci?kukadla máte jak zrcadla;-)Manuel (Manuel) 
To jste se fakt netrefil.
Dobrý den, nechci Vás urazit, ale Vaše komentování fotbalu bylo hrozné a není to jenom můj názor. Berete tuto kritiku ? (Pavel Hnědkovský) 
Máte právo na svůj názor a já vám ho brát nebudu.
Co kromě sportu v televizi sledujete? (K.V.) 
Zparvodajství, některé filym - ale vybírám si. Když je čas, tak i dokumenty a publicistiku.
Zdravím, jste sympaťák, ale přijde mi, že na sporťáka máte pár kilo navíc... Zkoušíte nějaké diety? (Miluše) 
Nějaké kilo opravdu navíc mám. Diety nezkouším, ale stravu jsem si už upravil. Snad to zabere.
Dobrý den, jste trémista? Mým snem bylo vždycky moderovat sport a když jsem jednou ocitl před kamerou, skoro jsem ani nepromluvil... Zdraví Vašek (Vašek) 
Dobrý den. Tak jsem dorazil na chat, u kterého vás všechny vítám. Pokud se týká trémy, tak si nemyslím, že bych byl trémista. jen při každém živém vysílání cítím takové drobné, ale příjemné, napětí. Řekl bych, že to k této práci patří.