Opencard nahrazuje tramvajenku v pražské MHD, můžete na ni chodit do knihovny a jejím prostřednictvím platit na parkovišti.

Máte potíže s jejím získáním? Nevíte, kde a jak zaplatit či nabít kartu? Co všechno od příštího roku ještě opencard umožní? Bude se zavádět i dalších městech?

Ptejte se:

Sem napište Vaši otázku (Vaše jméno) 
Děkuji Vám všem za Vaše otázky a podněty a věřím, že pro Vás karta opencard bude užitečná!
dobrý den, můžete vysvětlit pásma o kterých se zde bavíte ?? jak mám rozlišit na která pásma si kartu koupit ? děkuji (darja) 
Karta je vydávána bez vazby na konkrétní tarifní pásmo, ta jsou rozhodující při nákupu kuponu. Jejich přehled a význam naleznete na www.dpp.cz nebo www.ropid.cz.
nejni ta úpencard takova roboticka,nečloveči?mam z ni strach.. (majdalenka) 
nebojte se, kartu mám již delší dobu a ještě mi neublížila...
Není zbytečné vydávat tuhle kartu,když polovina pražanů jezdí stejně na černo? (Pavlíková) 
disponujete zajímavou statistikou, mám jiné údaje...
Zdravím. O kartu jsem si požádala 18. srpna, měla mi dorazit 2. září. Dnes je konec října a pořád nic. S infolinkou jsem si vyměnila několik mailů, vyčekala jsem si telefonní hovor, vše s jediným výsledkem. Ujištěním, že budou urgovat výrobce. Tuto zprávu už mám třikrát - podepsanou třemi lidmi. Můžete mi poradit zodpovědnou osobu, na kterou se můžu obrátit? Už toho mám vážně plné zuby! Díky za odpověď. (Naďa Kubalíková) 
Všechyn stížnosti jsou zpracovávány, prosím Vás tedy o trpělivost. Bez znalosti detailů Vám nemohu více poradit.
co je lepší adrenalin,skákat pod tramvaj či metro? (Vaše jméno) 
skákat s padákem - se skoky pod tramvaj nebo metro nemám zkušenosti...
Pane Opatrný,je pravda,že jezdíte načerno a je to pro Vás takový adrenalin,jak se říká? (MUDR. Kárná) 
ne, dávám přednost potápění a paraglidingu...
Dobrý den,nebudete si dohušťovat své řídké háro? (Adriana) 
obávám se, že vlasů bude spíš ubývat...
Zdravim vas. Muzete mi prosim rict, kdo projekt Opencard vymyslel? Dekuji (Jan P.) 
Rovněž Vás zdravím, iniciátorem projektu opencard je magistrát hl. m. Prahy.
Zajimalo by me, jake zeny se Vam libi? jste velmi poohledny muz, i kdyz jste asi opatrny (Darina) 
děkuji, ocenňuji pohledné ženy se smyselm pro humor...a kartou opencard... opatrný jsem asi jak kdy a jak v čem
uprimne me zajima, jak se clovek muze stat mluvcim Opencard? co jste pro to musel udelat? jake mate vzdelani? rada bych to take zkusila, diky (Helena) 
Mám vystudovanou Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy, jestli si to budete chtít vyzkoušet, tak mi napište...
Je nas particka 50 lidi a planujeme si poridit anonymni opencard a jezdit s ni zadara :) Jaky je poplatek za zapomenutou Opencard .. a na co si mame dat pozor, abyste nas neodhalili? Opencard zdar! (Petra) 
Zajímavý nápad, al ev praxi to ale asi nebude fungovat. V případě přepravní kontroly bude totiž nutné uhradit pokutu v plné výši. Možnost prokázat zakoupení kuponu až následně lze pouze v případě osobní opencard, tedy nepřenosného kuponu PID.
Dobrý den, jak je možné, že na opencard, kterou jsem obdržel 8.10.2008 (žádost podána 18.8.2008) si dle vyjádření prodejních míst mohu koupit roční jízdenku pouze bez slevy - reklamoval jsem sice 9.10, stále je sleva zablokovaná. Jak mám postupovat?  (Petr Gilka) 
Koncem příštího týdne budete moci slevu využít, pokud by se objevil nějaký problém, využijte, prosím, připravený formulář na webu opencard.
Dobrý den, dnes je poslední den, kdy dopravní podnik prodává roční předplatnou jízdenku se slevou. Poradíte mi, jak o slevu nepřijít, když jsem si žádost podával 30. 9. a ještě jste nebyli schopni mi opencard dodat? Děkuji (Honza) 
Pokud datum vydání karty uvedené na Vaší žádosti bylo dříve než 31.10., slevu budete moci využít.
je Oupnkarta k sehnání na letištích na tzv. čártrové lety? (Pamela ) 
děkuji za zajímavý námět...
Dočetl jsem se v novinách (pondělní Metro), že pokud při nahrání kuponu udělá pracovnice infocentra chybu, nemůže ji opravit a neví ani pořádně, kam občana poslat. Ten se nakonec na DP dozví, že za chybu, kterou nezpůsobil, musí ještě zaplatit 60 Kč ! Jak je to možné, proč projekt neumožní chybu opravit ? A druhá otázka - proč karta platí jen 4 roky, tj. pak zas celá Praha bude stát ve frontách, protože si bude muset karty zas najednou vyměnit ? (Petr) 
Pracovnice prodejních míst skutečně opravit chyybu nemohou, je však možné využít tzv. Doplatkovou pokladnu DP (Na bojišti), uvedený poplatek se na Vás v tom případě ale nevztahuje. Doba platnosti byla zvolena s ohledem na životnost karty a bezpečnostní aspekty.
dobrý den, dnes přišla manželovi a synovi karta, musím na rozdíl od ostatních zde konstatovat že přišla bez problémů do týdne od podání žádosti poštou ! a ptám se je možné na tyto karty získat ještě slevu ne roční kupon ? u syna (žákovská) když jsem to chtěla objednat přes e-shop se mi zobrazilo že to není možné konkrétně důchodci a žáci mají dočasně omezeno objednáváníročních kuponů  (Kája) 
Bonus na nákup je poskytován pouze v případě ročních kuponů. Pro tarifní kategorii senior, junior, žákovské jízdné je možné pořídit 30 a 90 denní kupony.
Dobrý den, mám opencard jen kvůli ročnímu kuponu na MHD, ale nyní nevím co dál, jak ho naplnit a kdy a kde to je možné, nějak se nevyznám v popisu na webových stránkách. Děkuji. (Šarpová) 
Roční kupon si můžete zakoupit na prodejních místech nebo na e-shopu Dp (eshop.dpp.cz).
Slibovali jste desítky validátorů v metru, místo toho jsme s manželem museli jak pitomci jezdit po Praze, abychom našli funkční validátor pro náš internetem zaplacený kupón... PROČ LŽETE?! (Katka) 
Avizované desítky validátorů skutečně k dispozici budou, aktuální seznam naleznete na webu opencard.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy bude možnost nabíjet na OC studenské kupony?Děkuji (Elena) 
Je to možné již od letošního srpna.
Dobry den, co mam delat, kdyz mi ta karta nebude fungovat a chytnou me revizori v metru? (Fialova) 
Pokud k takové situaci dojde, stačí se následně dostavit na tzv. doplatkovou pokladnu DP (Na bojišti) s Vaší kartou, kde bude ověřeno, zda jste v době kontroly měl na kartě platný kupon či nikoliv.
Dobrý den, chtěla bych jen ostatním nespokojeným sdělit, že jsem si o kartu požádala 2.9.2008, teprve včera mě přišla poštou a nevím, jest-li nebudu urgovat, že se výroba nepovedla. Urgovala jsem několikrát na Vaší infolince můj problém, dokonce jsem si několikrát podala písemnou stížnost. Do dnešní doby jsem žádnou písemnou odpověď nedostala i když si myslím, že je to slušnost. prostě nám nic jiného nezbývá, než čekat a podřídit se nějakým výmyslům.  (Svobodová) 
Za vzniklé problémy se omlouvám a pevně věřím, že odpověď na svou písemnou stížnost obdržíte co nejdříve.
Dobrý den, jsem studentka VS - doktoranskeho studia a ve skole mame cipovou kartu ISIC na vse, protoze je mi vice nez 26, tak si musim poridit i Opencard, abych mela celorocni jizdne aspon o trochu levnejsi. Rada bych se zeptala, zda se neuvazuje o spojeni s ISIC kartou, abych nemusela mit dalsi kartu na vic. Diky. (Klara) 
viz má předchozí opdověď
Dobrý den,má dcera chodí na SPŠ Na Třebešíně, kde používají ve škole ISIC karty. Na tyto karty si rovněž kupují kupony na MHD. Bude tato funkčnost karet ISIC zachována, nebo si bude dcera muset koupit OpenCard? (Horáčková) 
V součassné době může tento systém využívat i nadále. Možnosti zapojení systému ISIC do projektu opencard analyzujeme.
Dobrý den, ráda bych věděla, jak stihnete vydat opencard lidem, kteří si o ni zažádají těsně před koncem roku včas. Už teď máte velká zpoždění, manžel je toho důkazem. Díky (Sylva) 
Všechyn služby se snažíme neustále zlpešovat, původní zpoždění výdeje karet již bylo odstraněno.
dobrý den, dnes je poslední den pro získání slevy na roční kupon - platí sleva 500 korun i na žákovský roční kupon ? děkuji (teri) 
Avizovaná sleva se týká pouze ročního 365 denního občanského kupony. Studenti mohou využít jiné zvýhodněné tarify PID.
Mám seniorský kupón platný do 17. ledna 2009. Budu muset po novém roce zaplatit za vystavení Opencardy. Děkuji za odpověď. (Chadtová) 
o termínu a výši zpoplatnění rozhodne rada hl.m. Prahy, ale předpokládáme, že od příštího roku už karta opencard zpolatněna bude.
Dobrý den, chtěl bych si nějak ověřit zda mám kartu nabitou. Neplánujete zavedení nějakých informačních SMS? Jít do info centra mi v 21 soletí moc nesedí. Dále bych chtěl vědět co bude s kreditem na kartě když mě v létě přejede auto a nebudu tak moci služeb MHD využívat. U ročních papírových kupónů byla možnost nevyžité čtvrtletní kupony někomu dát/prodat. Tady si kartu dobiju na rok a DP má moje peníze ať jízdenky využívám nebo ne. Neplánujete nějaký způsob jak to řešit? (David Holý) 
Nabití karty si můžete ověřit ve zmiňovaných samoobslužných automatech.
založila jsem si open card, jen nechápu systém nabíjení, očekávala jsem, že se bude moci dobít v bankomatu,přes internetové bankovnictví či přes servis 24. V případě, že musím opět vystát frontu v nějakém centru kvůli zaplacení, pozbývá open card jakékoliv výhody.A při tak neuvěřitelné částce vynaložených nákladů na tento systém, je zarážející, že se bude karta dobíjet "jak za krále klacka". A to nemluvím o ověřování karty revisorem - na to máme peníze? (hanka) 
Doporučuji využít e-shopu DP, vyhnete se tak jakýmkoliv frontám. Po zakoupení si kupon na kartu nahrajete v samoobslužném automatu, které jsou rozmístěnyy ve vestibulech metra (seznam naleznete na www.opencard.cz).
Dobrý den moje opencard se někde ztratila. Na výdejním místě ji nemají a zahájili pátrání. Chtěla jsem se zeptat zda nepříjdu o bonus který platí do dnešního.  (Z. Matějková) 
Pokud jste o opencard zažádala do 20.9., o zvýhodněný kupon nepřijdete.
Myslíte,že je vhodné platit za tak otřesnou městskou dopravu jako je v Praze?není lepší si pořídit vlastní tryskáč? (Uhrinová) 
Ano, ale je to finančně náročnější, sám jsem se po nějakém díval v bazaru.
Hezký den,slyšela jsem,že Vás už párkrát načapal revizor a musel jste platit pokutu pane Opatrný (matylda) 
Zatím ne, byl jsem vždy Opatrný
jezdíte po Praze autem nebo hromadnou dopravou a využíváte tak slevy nás daňových poplatníků? (Vaše jméno) 
Pro cestování po Praze využívám MHD.
Dobrý den,všude jezdím na černo a je to fajn.Potřebuji Vaši Opencard?Děkuji za odpověď (Vaše jméno) 
Dobrý den, na zaplacení pokuty za jízdu na černo opencard potřebovat nebudete :-)
A ještě jeden: mám kartu osobní a jako tramvajenka je jistě nepřenosná. Ale na parkování by mohla fungovat třeba i pro manžela? Děkuji. (Renata) 
Ano, osobní karta je skutečně nepřenosná, pro Vašeho manžela bude vhodné použít anonymní kartu, jejíž vydávání připravujeme.
Dobrý den, zajímá mě metodika placení parkovného: bude karta platit u parkovacích automatů, u živých hlídačů parkovišť atd. Jak se bude poplatek hradit - přednabitým kreditem nebo zpětně nějakou složenkou? Děkuji. (Renata) 
V současné době je kartu opencard možné využít v zónách placeného stání na základě předem nabité částky na kartě.
Vazne jsou uz i autobusy v ramci PID vybaveny nejakou cteckou na opencard? Nemusim se bat, ze kdyz uz ji od ted budu pouzivat, ze pan ridic nebude vedet, jak overit, ze je nabita? Dekuji, J. (jaja) 
Ano, všechny linky PID jsou vybaveny příslušnými zařízeními.
Ja a přítelkyně máme Opencard s pásmy 1,2,3 od 7.10.08 do 4.1.09. Přítelkyni karta ve vlacích "S" funguje, mě ne. Na DP se má karta v pořádku načte. DP mě odkázal na ROPID. Kartu jsem si koupil u DP, nevím proč bych měl běžet na ROPID apod. Kdy se tento problém vyřeší? Děkuji (Frank) 
Za všechny dopravce v rámci PID je zodpovědný ROPID, tedy i za městské linky ČD. Všechyn technické problémy jsou ihned řešeny, pokud by se situace opakovala, využijte, prosím, připravený formulář na www.ropid.cz
Mám nabitou opencard ročním kuponem a od října čtvrtletním kuponem na první pásmo. Problém je v tom, že ve vlaku čtečka, kterou mají průvodčí, opencard "nepřečte", takže musím pokaždé ukazovat potvrtení o nákupu s označením příslušných kupónů. Proč nelze kartu ve vlaku přečíst a kdy to půjde? (Jitka) 
Všichni průvodčí jsou vybaveni příslušnými čtečkami, které umožňují kartu opencard přečíst. Pokud se setkáte s podobným postupem, využijte, prosím, připravený formulář na www.ropid.cz
Dobrý den, proč mi opencard přišla po 2měsích a to jsem ji urgovala,podavala jsem 19.8.a 2.10.byla dána do výroby, na adresu mých rodičů! Na žádost jsem tuto adresu nedávala, v OP jsem měla naposledy v r.87! Jen díky schopné doručovatelce,štítek tam nemám a mé náhodné kontroly bytu,rodiče jsou mimo Prahu jsem si s podivem vyzvedla oznámení a celá vyjevená šla na poštu kdo mi co může chtít!!! Pak se nedivte, že jsou karty nedoručitelné a vy je zkartováváte. Strašně mne to zlobí, ikdyž jsem si zažádala včas tak přišlo dost pozdě a ještě na adresu vlastně nesmyslnou! (Lenka) 
Bez znalosti dalších detailů nemohu důvody doručení jakkoli komentovat.
To neumíte mluvit česky? Co to je "opencard" Je to jen angloprdelismus, který vystřídal rusoprdelismus. (Jiří Beneš) 
Název opencard jsme zvolili záměrně a to z toho důvodu, aby byl srozumitelný nejen občanům ČR, ale také cizincům a turistům. Považuji Prahu za kosmopolitní město a myslím, že design i název karty tomu odpovídá.
Kartou Opencard mohu sledovat své dopravní přestupky v Praze, ale prý to má jednu nevýhodu. Když se budu díky chytré kartě pídit po svých prohřešcích, tak prý okamžitě na ně upozorním. Pokud nejsou vyřízené, tak se o ně začnou ihned zajímat, aby nezapadly. A já si tak zadělám na jistou pokutu a nemohu doufat v nějaké promlčení přestupku. (R. Liška) 
V žádném případě se nemusíte ničeho podobného obávat.
V polovině září, jsem si zažádala o kartu, ale dosud na moji poštovní adresu nedorazila. Kam se mám obrátit? (Lucie Franková) 
Využijte, prosím, připravený formulář na webu opencard.
Mám opencard od 28.8.2008, do kdy musím zaplatit, abych měl tu slevu asi 470,- Kč. (Tomáš) 
Do konce letošního roku.
Dobrý den Martine, jsme nuceni si Opencard pořídit i když nechceme, zaměstnavatel by mi neproplatil roční kupon MHD, zažádala jsem tudíž včas - 12.9., dodnes se nic nestalo. 16.10. jsem napsala přes webové stránky dotaz, vůbec mi nikdo neodpověděl. Moje dcera dostala poštou Opencard během několika dní... Na můj telefonický dotaz mi slečna odpověděla "Můžete bejt v klidu". Mám pocit, že nejsme považováni za zákazníky, slova jako je nám líto, došlo ke zpoždění apod. asi operátorky neznají. Do kdy budu muset čekat? Víte sám kde máme poštu a jaká je tam provozní doba:-(. Díky za informaci a zdravím (Miloslava Plšková) 
Dobrý den, za zpoždění se omlouvám, stejně jako nepříliš profesionální vyjádření dané operátorky. Všechny reklamace jsou řešeny v co možná nejkratším termínu, stejně jako distribuce karty. Prosím tedy o trpělivost. Děkuji.
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na pár věcí,Za prvé:bude povinná OC?Jak se bude vše realizovat?Do kdy si ji musím zařídit?Děkuji a hezký den (Marvinka) 
Dobrý den, OC povinná není a nebude. Do roku 2010 však budou všechny předplatní kupony PID pouze v el. podobě.
Prosím o vysvětlení, proč jsem ještě neobdržela Opencard, když zádost o její vydání jsem podala 2.9.2008 a datum převzetí byl stanoven na 17.9.2008.Po osobní návštěvě v knihovně na Praze 5 jsem se nic nedozvěděla, na e-mal adresovaná na info@praha.eu, který byl na letáčku mi nikdo neodpověděl. Také prní z telefonní rozhovorů mi nic nevysvětlil. Dne 15.10.08 jsem znovu volala a slečna mi slíbila odpověď, což druhý den skutečně udělala. Ovšem výsledek je takový, že do dnešního dne t.j. 31.10.2008 Opencard nemám, nikdo mi neposlal e-mail o vyzvednutí, ani mi nic nedošlo na kontaktní adresu. Číslo žádosti je 097641. Stle doufám, že se ma mne bude vztahovat inzerovaná sleva a příští rok budu moci kartu používat. S jednání všech. kdo mají co do činění s touto akcí nejsem ani trochu spokojena. Rybová Zdeňka (Vaše jméno) 
Sleva se na Vás vztahovat pochopitelně bude, stav Vaší žádosti prověřím.
Je nutné pořídit si opencard, když si kupuji měsíční nebo čtvrtletní jízdenku? (J. Olšová) 
V tuto chvíli to nezbytně nutné není, do roku 2010 však budou do elektronické podoby převedeny všechny předplatní kupony PID. Máte tedy nyní možnost využít toho, že je karta opencard vydávána do konce letošního roku zdarma.
Jezdím denně vlakem ze stanice Unhošť do stanice Praha-Dejvice. Používám doplňkový čtvrtletní kupon pro tři pásma za 1600,-Kč. Mohu nahradit tento kupon Opencard, kterou jsem si pořídila? Kde ji mohu nabít?  (Olga Šebelová) 
tento Kupon lze na kartu opencard nahrát, využijte, prosím, e-shop DP nebo prodejní místa.
Do dne 31. 10. 2008 je možno zakoupit elektronicky roční kupón na MHD s 10% slevou. Přestože jsem si o opencardu zažádala již 14. října a měla být hotová do 29. 10., dosud tomu tak není a já tím přicházím ne svou vinou o možnost zakoupit kupon se slevou. Nebudete uvažovat o tom, že pro slevu bude postačovat datum podání žádosti a nikoliv datum objednání kupónu tak, jak mi to bylo telefonicky sděleno? Přestože bych si roční kupón ráda objednala již teď, bez karty, resp. jejího čísla, to nejde. (Jitka K.) 
Ve Vašem případě platí stejná odpověď, jako výše.
21.9.08 jsem si podala žádost o vydání karty- měla přijít poštou na moji adresu kolem 8.10. resp. do 8.10. Nic nepřišlo - kde mám intervenovat ??? Děkuji. (Marie Lukavcová) 
využijte, porsím, připravený formulář na webu opencard (opencard.praha.eu)
Přes internet (platební kartou) jsem si dobila Opencard na celý rok 2009 MHD - v pobočce Městské knihovny za asistence úřednice. Potřebuji však kvůli daním účet o zaplacení. Ten jsem nedostala. Kde ho seženu? (Gamiša) 
Daňový doklad Vám byl doručen po zaplacení e-mailem, pokud jej nemáte, kontaktujte infolinku e-shopu DP (eshop.dpp.cz).
Dobrý den, ukradli mi open card. Jak mám postupovat? Předpokládala jsem, že zablokuji kartu a bude mi vydán duplikát. V Infocentru magistrátu mi paní doporučila raději podat novou žádost, na infolince mi řekli, že info jak v takovémto případě postupovat nemají (!). Poradíte mi alespoň Vy? (KK) 
V zákaznickém centru v paláci Adria můžete zažádat o vystavení nové karty, což je možné provést i na počkání. Na novou kartu Vám pochopitelně nahrajeme duplikát kuponu PID, pokud jste si jej již zakoupila.
Dobrý den, při podání žádosti mi bylo sděleno, že roční kupon bude moci být pořízen kdykoliv do konce roku 2008 se slevou u Opencard vystavené do konce září/08, ale z www.dpp.cz jsem se dnes dočela, že sleva je platná pouze pro internetový obchod a to do 31.10.208.Mohl byste tedy podmínky slevy na roční kupon osvětlit? Obávám se, že ne všichni nosí v peněžence čtvrt roku dopředu přebývajících 4500,-.... Děkuji  (Martina S.) 
Pokud jste si podala žádost do 20.9., můžete si zvýhodněný kupon bez problémů zakoupit do konce roku.
Proč v případě špatně vyrobené karty, která se musí reklamovat a následně vyrobit nová musím ještě žádat o poskytnutí slevy na roční kupon, když chyba nebyla z mojí strany?Získání karty je pro mne díky tomu maraton od 11.9. , kdy jsem nepromeškala ani 1 den, a přesto nemám kartu stále ještě nabitou.A to nemluvím o čase a jízdném, které jsem tomu dala. Já jsem tedy velice nespokojena, a ne jak hlásili v rádiu, že téměř všichni pražané jsou spokojeni.Pokud se stala chyba u vás, mě by to nemělo zatěžovat a vy byste měli mít mechanismus, který se o to postará sám. (d.keclíková) 
Žádost o poskytnutí slevy není nutná. V případě, že jste podala svou žádost do 20. září, nákup zvýhodněného kuponu Vám garantujeme a je možné jej uskutečnit buď na e-shopu DP nebo na prodejních místech el. kuponů (jejich seznam naleznete na www.opencard.cz
Žádost o opencard jsem podala 22.9. a písemně mám potvrzeno, že si ji mám vyzvednout 23.10. Dnes je 30.10. a karta ještě není hotová. Jak mám uplatnit nárok na bonus, když DP nedodržely termín zhotovení karty? (Jana Ivanovová) 
V případě, že došlo ke zdržení vydání karty oproti obvyklému termínu, bude na tuto kartu možné zvýhodněný kupon zakoupit i po 30.10.
Dobrý den, chtěla bych využít slevy na koupi kupónu s roční platností, ale platnost letošního mi končí 3.1.2009. Proč si nemůžu zakoupit kupón již teď přes internet s upravenými daty? Děkuji (Martina Hampelová) 
Dobrý den, kupon PID si můžete na e-shopu DP bez problémů koupit již nyní a to s navazující platností.
mam Opencard uz od pilotniho projektu. Karta je s chipem. Platnost konci v kvetnu. Bylo mi receno ze budu muset znovu zadat o novou kartu. Opravdu je natolik slozite automaticky posilat nove karty v okamziku konce platnosti?? Pokud ne pak karta ztraci veskere vyhody ktere elektronicke systemy nabizeji. Dekuji (Michaela F.) 
Bude nutné zažádat si o výměnu karty, vzhledem k tomu, že v době žádosti původní karty nebylo doručování poštou možné.
Zažádal jsem si o kartu na koncci srpna. Stále ji nemám. Na infolince mi stále opakují, že je na cestě. Je to normální, vždyť to organizačně není složitá věc... (Nespokojený zákazník) 
Dobrý den, tento dotaz nemohu, bohužel, bez znalosti konkrétních detailů zodpovědět. V případě, že je např. karta již v distribuci České pošty, nejsme schopni za její služby odpovídat.