Novým majitelem róby je Kuba Svoboda (3), jehož se šaty po svatbě na Hluboké staly tou nejoblíbenější "hračkou". Když vstoupíte do říčanského domu matky Venduly, jídelně vévodí obrovský stůl a potom pětikilové svatební Ivetiny šaty z bílostříbrného brokátu.

"To jsou šaty princezny," vysvětluje syn hudebního skladatele Karla Svobody (†68). "Pomůžeš mi?," prosí Kuba a snaží se do velkých romantických sukní vlézt. A když se mu to povede, září štěstím. Potom si ze šatů udělá zručně postel, uloží se a vykřikuje: "Jsem princezna na hrášku!" Vstane a do mikrofonu si začne notovat tátovy Tři oříšky pro Popelku.

Fotogalerie
1 fotografie

Iveta se zřejmě se šaty musí rozloučit a spokojit se jen s jejich menší částí – korzetem. "Třeba Vendule přinesou štěstí. Když jsem po obřadu házela za sebe kytici, doufala jsem, že ji chytne ona," přiznává Iveta. Že si se šaty bude hrát malý Kuba, prý ale v plánu neměla. "Když jsme jeli z Hluboké, do auta se nám vešel jenom korzet. Tak jsem požádala Vendulu, jestli by mi je neodvezla," říká Bartošová, které dodnes nevyšel čas, aby si z Uhříněvsi pro šaty do Říčan dojela. V plánu totiž měla svatební róbu vydražit a výtěžek dát na charitu buď dětem, nebo starým lidem. "To doufám, že ještě udělám. Teď mi je ale líto Kubíka, když si je tak oblíbil," míní Iveta.

Že se šaty ocitly v rukou Kuby, by se nemuselo líbit návrháři Klírovi. Celý měsíc na nich pracoval. A nevydělal si ani korunu. "Byl to můj svatební dar. Jako dík Ivetě za to, že se ode mne nechala před 25 lety obléknout na svoje první turné. To jsem ještě studoval uměleckou školu a ona mě tak vlastně uvedla do showbyznysu," vysvětluje Klír, jehož modely se běžně prodávají za statisíce.

Jestli prý ale dělají momentálně radost malému Svobodovi, ho prý jen těší. "Mým cílem bylo, aby přinesly štěstí. A jestli to zvládnou i více osobám, jsem jenom rád."