Na svého otce podala trestní oznámení. "Bojím se ho, mlátil mě," přiznala zpěvačka Blesku. Stydí se za modřiny, které jí udělal vlastní táta, tak vzdala i včerejší premiéru Kleopatry.

Podnikatel Čeněk Absolon (54) rodinu terorizuje již dlouho. Moničina matka podala před rokem žádost o rozvod, což Absolona rozzuřilo. Dceři Monice a synovi Markovi nemůže odpustit, že se postavili na stranu matky Blanky. Vyhrožoval i fyzickou likvidací.

Podnikatel, který je považován za přítele zastřeleného "českého Kmotra" Františka Mrázka, se začal mstít celé rodině. Již rok se nedostavuje k téměř žádným soudním jednáním a navíc zadlužil dům, kde rodina žila, i ostatní majetek.

Během soudu, na němž se výjimečně objevil, prohlásil, že nehodlá rodině dát ani korunu. V úterý vnikl do bytu své ženy a odvezl odtud veškeré věci, včetně jejích dioptrických brýlí, zimního oblečení a fotek z dětství Moniky a jejího bratra. "Bránila jsem matčiny věci, ale narazil mě surově na plot," svěřila se zpěvačka, která o domácím teroru dlouho mlčela, protože se styděla.

Otec nechal matku bez prostředků, a tak ji i bratra živí právě Monika. O jejím trápení vědí i v Divadle Broadway, kde měla ve čtvrtek večer hrát na obnovené premiéře muzikálu Kleopatra a mají pro ni pochopení. "Zpívat bude Kamila Nývltová, která Moniku alternuje," řekla Blesku ve čtvrtek tisková mluvčí divadla Martina Jandová.