A ve svých společný život, který by měli zpečetit svatbou konce jde Vendula s Patrikem ještě dál. "Jednoznačně chceme s Vendulou miminko," netají se Auš.

"Vendulu miluju, tak proč bych si ji nevzal," svěřil Blesku Patrik a pokračoval: "Nechceme ale velkou svatbu. Utajenou a jen my dva a svědkové. A potom jiný den mejdan pro kamarády. Ten náš den si chceme ale užít jen ve dvou." Sama Vendula už má jasno i v tom, kdo jí půjde za svědka. "Jednoznačně to bude moje kamarádka, květinářka Simona," tvrdí vdova po Karlu Svobodovi (†68).

"Já mám na svědky tři kandidáty, musím to dobře rozhodnout," říká zase Patrik. Obchodník s teakovým nábytkem prý už Vendulu poznal tak dokonale, že mu v tom, aby Vendulu přivedl před oltář, nic nebrání. "Je krásná, je to osobnost a to se mi líbí. Navíc obdivuju její práci v Kapce naděje a především je to živel, který si se mnou i rád zazpívá a to je pro život potřeba," vypočítává Patrik ctnosti Venduly. A přesvědčivě dodává: "Dítě chceme, ale Vendula těhotná opravdu ještě není."

A jak vypadá jejich předsvatební soužití? "Nehádáme se. Prostě bez řečí a nějakého vysvětlování odejdu," říká Patrik. Vendula prý potom zpytuje svědomí, popláče si, a když se Patrik vrátí, všechno je zase v pořádku. To u Karla Svobody neznala, ten se dokázal zlobit týdny a občas Vendule i jednu vlepil. "Nejen na Vendulu, ale na žádnou ženu bych nevztáhl ruku. Nemám rád »Palermo« v domácnosti," svěřuje se Patrik. Tomu teď na dovolené u moře v italském Portofi mu začal Kuba říkat »Tatínku«.