Restauratéři

Aňa Geislerová

Populární herečka Aňa Geislerová si letos na jaře otevřela cukrárnu na pražských Malvazinkách. Že se práce nebojí, dokazuje svou častou přítomností v podniku. Balí zákusky a vaří kafe. Do budoucna by chtěla cukrárnu rozšířit na lahůdky. Jejím snem je, aby k ní zákazníci chodili na šampaňské.

213903:gallery:true:true

Marek Brodský

Ač pohází ze slavné herecké rodiny, už dávno se filmařské kameře vyhýbá. Místo toho se nyní věnuje výtvarnému umění a kavárně a hudební galerii Carpe Diem v Praze na Vinohradech, kterou provozuje se svými přáteli. Součástí podzemního baru je také malý bazén a tělocvična.

213907:gallery:true:true

Jan Hřebejk a spol.

V prosinci 2005 si kousek od Národního divadla otevřeli nekuřáckou vinotéku s příznačným názvem Bokovka režiséři Jan Hřebejk a David Ondříček, grafik Aleš Najbrt, sběratel umění a vín Jan Bejšovec, fotograf Tono Stano, výtvarník Stanislav Diviš a novinářka Michala Komrsková. Vybírat zde můžete z rozsáhlé nabídky tuzemských i zahraničních vín.

Jan Hřebejk
Autor:  abl

 

Hoteliéři

Mahulena Bočanová

Herečka je na hoteliérském poli teprve čerstvě. Se svým manželem Viktorem Mrázem si v Malých Čičovicích nedaleko Okoře si zde otevřeli penzion. Mahulena tak vedle herečky, tanečnice a modelky přibyla další zajímavá profese. Více čtěte zde.

213906:gallery:true:true

Kateřina Neumannová

Svůj sen o vlastním penzionu si splnila také úspěšná lyžařka Kateřina Neumannová. V Zadově na Šumavě vyrostla ve stráni stylový horský dům, který nabízí návštěvníkům veškerý komfort pro pobyty v zimní i letní sezóně. Chalupa, jak penzion Katka sama nazývá, je vybavena posilovnou, bazénem, saunou, ale také šenkem a doutníčkárnou.

213908:gallery:true:true

Janek Ledecký

O zpěvákovi Janku Ledeckém je v poslední době slyšet jen poskrovnu. Souvisí to s tím, že rušnou Prahu již před časem vyměnil za horský vzduch ve Špindlerově Mlýně. Janek do Krkonoš utíkal čím dál častěji, až tam koupil minulým režimem hodně poznamenanou loveckou chatu, jež dříve patřila hraběti Černínovi. Rekonstrukce spolkla čtyři roky a velké množství peněz, ale Jankovi se rozhodně vyplatila. Všechny práce byly vedeny šetrně v souladu s historií budovy, za což si zpěvák vysloužil trvalé uznání jak laické, tak i odborné veřejnosti.

213905:gallery:true:true

Kafíčko z automatu

Karel Štědrý

Zpěvák a moderátor Karel Štědrý se do podnikání pustil krátce po revoluci. Že si k tomu vybral zrovna nápojové automaty, byla náhoda. V době, kdy se společníky začínali, byli na tuzemském trhu v tomto oboru jediní. Jak se zpěvák nechal slyšet, několikrát musel čelit dotazům svých kolegů, jestli se za takovou práci nestydí. Karel Štědrý vždy jen kroutí hlavou.

213909:gallery:true:true

Květinová víla

Kateřina Stočesová

Svět modelingu a záři reflektorů nadobro opustila. Miss ČR z roku 1998 Kateřina Stočesová pracuje výhradně rukama. Spolu s dobrou známou založila firmu, která se zabývá květinovou výzdobou interiérů, ale i klasickou vazbou kytic. Katka říká, že ruční práce jí vždycky bavily. Sama si dokonce chodí do lesa sbírat nejrůznější větvičky a přírodniny.

213902:gallery:true:true

Ne každému se však pokus v podnikatelské sféře vydaří podle jeho představ. O těch, kterým to zrovna moc nevyšlo se můžete dočíst zde.

Čtěte také:

Vicemiss Wostlová dělá účetní