roti té se však hvězda Ordinace v růžové zahradě Jirešová odvolala. "Většinou ani nevím, kde Sofie je, když ji má otec." Její expřítel kontruje: "Jsme teď v Řecku, matce jsem to řekl a Sofie se má skvěle."

Vypadá to, že malou Sofii Friedu Höppner může zachránit jen její vlastní plnoletost. Rodiče se o ni přou už od doby, kdy byla dcera herečky a novináře ještě v matčině břiše.

"Spor stále trvá a bohužel hned tak neskončí, protože pan Höppner řekl, že soudkyně, k níž se náš případ po mém odvolání přesunul, je podjatá. Prostě to účelově prodlužuje. Má strach z psychologických posudků, které jsme Sofii nechali udělat. Zřejmě si myslí si, že čím déle u něj bude, tím to bude pro něj lepší," říká Ivana Jirešová, podle níž v poslední době Sofie snáší pobyt u otce čím dál hůř.

"Když je s ním a já jim zavolám, Sofie brečí, že chce ke mně. Je přecitlivělá, úzkostlivá, má k němu horší vztah než dřív. I lékaři říkají, že u tak malého dítěte je střídavá péče nevhodná. Sofie to u něj nezná, každá změna je pro ni hrozný šok," tvrdí Ivana, která by za ideální považovala, že by si otec bral Sofii jednou za čtrnáct dnů na prodloužený víkend. "Během týdne by se mohli vidět podle možností."

Höppner vše popírá. "Sofie je se mnou fakt ráda. Jsme u moře v Řecku, ona si to užívá, máme se super. Je se mnou nadšená, učí se nové věci, lovíme želvy, jezdíme na motorovém člunu, učím ji plavat, díváme se na pohádky. Sofii střídavá péče svědčí, matka s ní jen manipuluje. Volala mi před třemi dny a já jsem jí řekl, že jsme v Řecku u moře a kdyby ji zajímalo kde přesně, tak jí to řeknu, nemám s tím problém."


VIDEO: Lucie Hrušková se stane maminkou. Zde.