Dívce se však podařilo před příchodem zaměstnanců a ochranky kina Palace Cinemas uprchnout. Oznámila to manažerka pro právní agentu České protipirátské unie ČPU Lada Hečková.

"V této souvislosti jsme ve všech našich kinech zpřísnili bezpečnostní opatření a kontrolu sálů v průběhu projekcí," řekl k tomu ředitel sítě multikin Palace Cinemas David Horáček.

Podle ředitelky ČPU Markéty Prchalové je to v poslední době už druhý případ, kdy byla osoba pořizující pirátský záznam odhalena ještě v kině.

"Je to známkou toho, že provozovatelé kin začínají pirátství vnímat jako svůj velký problém," řekla a ocenila pozornost diváků. "Je příjemné vědět, že přes všudypřítomnou lhostejnost se najdou lidé, kteří vnímají film, a především český film, jako hodnotu a jsou ochotni zasáhnout na jeho ochranu," dodala Prchalová.

Nejdražší film v historii české kinematografie s rozpočtem zhruba 320 milionů korun měl světovou premiéru v rámci MFF Karlovy Vary a do běžné distribuční sítě byl nasazen ve čtvrtek 10. července. Během prvního víkendu ho v českých a slovenských kinech zhlédlo celkem 112 593 diváků.