Nebude jí bez velkoměstského ruchu a kamarádů smutno? Těžko, její dům se totiž ještě před dokončením stal v západočeském městečku turistickou atrakcí číslo jedna!

Vila v ospalém, šestitisícovém městečku Přeštice, ležícím dvacet kilometrů jižně od Plzně, je po více než dvouleté rekonstrukci konečně hotová. Obehnaná dvoumetrovou zdí má zajistit prominentnímu páru Verešová-Volopich soukromí a klid, strážit ji bude také několik bezpečnostních kamer.

"Stěhování je na spadnutí, abychom už léto mohli strávit v novém domě," prozradila modelka. "Těším se, že vypadneme z ruchu a shonu velkoměsta. Láká mě klidnější místo a zejména zahrada. Trávník jako by na mě volal, ať v něm běhám bosa. A to ani nemluvím o tom, jak je takové prostředí ideální pro dítě," rozplývá se.

Fotogalerie
1 fotografie

Provinční klid

Ale budou tam mít skutečně klid? V místní turistické informační kanceláři nám totiž ochotně prozradili adresu nových obyvatel Přeštic a dokonce křížkem na mapě označili místo, kde stojí vila.

Také na ticho mohou manželé s malým dítětem zapomenout, protože těsně za domem je železniční stanice a trať. Zato služby se s velkým městem srovnat nedají: v Přešticích je jen několik restaurací a v nich se zastavil čas, zařízení i jídelní lístky ještě dýchají socialismem.

Pobavit se lze v jediném klubu, kde se přes víkend tančí při živé hudbě a hraje se tu bowling. Kolem malého náměstí je několik obchůdků s různým zbožím, zavírají však už o páté odpoledne a na rozdíl od velkého města mají zavřeno i během oběda.

Zato v místním mateřském centru, které patří k evangelické církvi a které má Verešová za rohem, už na půvabnou modelku čekají. "Už se těšíme, že mezi nás bude Andrea s malou chodit. I když mě trochu mrzí, že se sem pan Volopich nenastěhoval ještě s bývalou ženou. K té jsem chodila v Plzni do fitka a myslela jsem, že by mohli tady v přízemí vily udělat tělocvičnu, když už se začalo rekonstruovat," svěřila Nedělnímu Blesku místní maminka s kočárkem.

Tchyně nablízku

Přes to všechno se modelka na nové bydlení těší. "Stěhování bude v pohodě, pražský byt nemusím vystěhovat, tak si do Přeštic vezmeme jen věci, které potřebujeme na léto. Ostatní dovezeme anebo dokoupíme postupně," plánuje.

Strach nemá ani z osamělosti, ačkoli všechny kamarády a známé nechává v Praze: "Nesetkávali jsme se často, jen když byl čas. A z Prahy to zase není tak daleko. Předtím k nám po Praze cestovali pětačtyřicet minut, teď pojedou jednou tak dlouho," nedělá si modelka těžkou hlavu.

Úplně osamělá ovšem nebude. Vždyť Danielova matka bydlí v novém domku v řadové zástavbě jen o pár ulic dál. A pro jistotu si Andrea s manželem Danielem Volopichem (43) a dcerkou léto naplánovali tak, aby o společnost a zábavu neměli nouzi.

Na přelomu července a srpna vyrážejí s modelčinou sestrou, švagrem a neteří na pár týdnů do Chorvatska, a potom si chce párek ještě užít dovolenou v Řecku. "Je to naše zamilovaná země a v dovolenkovém kalendáři ji nemůžeme vynechat," tvrdí Andrea. Na nový domov si tak bude skutečně zvykat nejdříve na podzim.