"Je to tak dobře. Aspoň usnadníme dětem práci," řekla Blesku Patrasová. "Doklepnou tam jen naše úmrtí."

S nápadem pořídit si rodinnou hrobku přišel Felix Slováček, který obezřetně myslí na zadní kolečka. Když totiž zemřel Janko Roháč, manželka Zuzana Burianová nemohla za žádnou cenu sehnat hrob. Všude bylo plno. "Byla to tehdy svízel. Nabídl jsem Zuzaně, že jí pomohu, a dalo mi to strašnou práci," vysvětloval saxofonista Felix.

A když se nedávno dozvěděl, že jeho kamarád má dva hroby a jeden chce prodat, neváhal. "Nejdřív jsme se šli s Dádou podívat, jestli je to důstojné místo pro náš odpočinek. Zkonstatovali jsme, že ano, a hrob si hned koupili," popisoval Slováček.

Fotogalerie
1 fotografie

Přestože oba dva doufají, že se hrobeček ještě dlouho nebude muset otvírat, chodí si pravidelně svoje místo posledního odpočinku kontrolovat. "Vždycky, když jdeme na pohřeb nějakého našeho kamaráda, mrkneme se, jestli je vše v pořádku. Teď by se tam měla posekat tráva," dodal.

Potom ještě svěřil, že by tam někdy rád viděl zlatým písmem napsáno: Tady leží slavný saxofonista Felix Slováček a hvězda dětských srdcí Dáda Patrasová."