"Bylo krásné počasí, přišla spousta kamarádů, bylo to fajn, vole. Jsem dorazil před chvílí," řekl Blesku Hejma do telefonu včera v dopoledních hodinách a ještě se mu pletl jazyk. Že po křtu nasával přes noc jako o život, bylo zcela jasné.

Fotogalerie
2 fotografie

K dotazu, že kouřil během koncertu marihuanu, dokonce žertoval. "Ty vole, to byla pravá, nefalšovaná dýmka míru a co je jejím obsahem, na to se musí čtenář zeptat Karla Maye a Vinnetoua..." dodal Hejma a patrně na něj cigareta jointa stále působila, protože se neváhal svým slovům ještě hlasitě zasmát. "Hele, bylo to fajn, ale teď si jdu lehnout. Čau," rozloučil se do telefonu.

Hejma nebyl jediný muzikant s jointem v puse. V minulosti se 'tráva' kouřila na představení v Divadle Ta Fantastika a byl s ní přichycen i zpěvák Sámer Issa.


Kdo provokoval kouřením exotické cigarety?

Sámer Issa

29. října 2005 - Na rozlučkový večírek první řady reality show VyVolení přišel do klubu Mecca i Sámer Issa. A jen co vstoupil do V.I.P. prostor, hned na sebe upozornil, když jednomu z přítomných nabídl cigaretu, ve které okolí jasně rozeznalo marihuanu.

Hůlka, Basiková - Divadlo Ta Fantastika

20. února 2006 - Při premiéře muzikálu Obraz Doriana Graye v divadle Ta Fantastika přišel na pódium Daniel Hůlka a zpíval píseň s refrénem 'smoking pleasure' (kuřácká rozkoš) s ručně balenou cigaretou. Tu poté předal zpěvačce Báře Basikové.


Jak to vidí zákon

Pokud někdo kouří marihuanu na veřejnosti, pak se jeho chování kvalifikuje jako přestupek, a to z důvodu, že kouřil na veřejnosti. Nové nařízení říká, že člověku nehrozí soud, pokud má u sebe do dvaceti cigaret marihuany.