Poslední týdny bojuje s rakovinou tlustého střeva a nemůže se skoro hýbat. Představitel seriálového Pláteníka z Okresu na severu či čerta Trepifajksla z pohádky Dalskabáty hříšná ves jen stěží hledal slova.

"Je mi blbě. Lepší už to nebude. Umírám!" řekl Blesku doslova Moučka, který své nejhorší dny v životě nyní tráví v Ošetřovatelském domově Pod Lipami na pražském Žižkově.

Fotogalerie
1 fotografie

"Operace dopadla dobře, ale spadl jsem a nemůžu hýbat s rukou. Potom jsem zase spadl a nehnu zádama. Můžu jenom ležet a ten život nestojí za nic. Už aby skončil," postěžoval si "Pláteník" Blesku.

Že je na tom hodně zle, potvrdilo i chování Moučkovy ženy Jiřiny. "Jiřka mně zakázala Jardu navštívit. Prý až mu bude líp. Tak doufám, že se toho já dožiju," svěřil včera Blesku Moučkův kamarád a herec Josef Mixa (87), který proslul jako filmový Strakonický dudák.

Po těžké operaci tlustého střeva ve vinohradské nemocnici před půldruhým měsícem musel Jaroslav Moučka znovu mezi pacienty. Jeho nejbližší mají strach.

"Je to smutné, ale tohle je určitě konec. Už nevím, jak manželovi pomoci. Zkusil všechno, i ozařování," říká smutně psychicky vyčerpaná paní Moučková.

"Už před dvěma měsíci se mně nezdál v kondici. Zazvonil jsem na něho a on mi jen vzkázal, že nemůže chodit. Chtěl jsem ho vytáhnout na tu naši decku vína ve vinotéce," pokračoval pro Blesk Mixa.

Tu už si zřejmě s hercem nedá.