Protahování natáčení film značně prodražilo a kdoví, kdy vůbec Vikiho, Mariku a spol. diváci v kinech uvidí. Snímek už překročil rozpočet o dva miliony korun.

„Je třeba dodělat obrazy, které se kvůli nedostatku sněhu nestihly v Krkonoších. Buď se dokončí v zahraničí, nebo se bude uměle zasněžovat v Čechách,“ vysvětluje mluvčí filmu Dana Voláková.

Fotogalerie
2 fotografie

Snímek trápí problémy už od počátku. Filmaři museli změnit produkční firmu, vyměnily se i profese – natáčení se protáhlo, takže zvukaři, architekt i skript už měli další závazky a byli nahrazeni.

„Dluh na ubytování v hotelech v Peci pod Sněžkou a na zapůjčení roleb je už zaplacen,“ doplnila Voláková. Kvůli problémům s penězi byla zrušena i finančně nákladná scéna s helikoptérou, kterou měla odlétat představitelka Mariky Eva Jeníčková.

Během natáčení musel řešit jeden ze členů štábu dokonce obviněn, že kradl v samoobsluze v Peci. Nakonec se ovšem podle záznamů bezpečnostní kamery zjistilo, že se do prodejny vydal s partnerkou pouze kvůli soukromí při sexuálních hrátkách.