Vendula naložila špízy a na grilování pozvala nejen svoji matku, Patrikovy rodiče, nejbližší přátele, ale i všechny sousedy s dětmi, včetně starostky Říčan. Kubík nejdřív sfoukl svíčky na dortu a potom ho popadl radostný amok. To když dostal první kolo v životě. A nadšení nebralo konce, Patrik totiž malému Svobodovi pořídil na zahradu pískoviště a dětský bazén.

"Před rokem jsme byli ještě bezdomovci, a tak jsme s Kubou slavili na dětském festivalu ve Zlíně; tohle je ale jiný kafe," řekla Blesku rozzářená Vendula a prozradila, že ve Zlíně bude mít Kuba také letos oslavu. Jako prezidentka Kapky naděje tam na dětský filmový festival musí za povinnostmi a Kubík s Patrikem pojedou s ní.

Fotogalerie
3 fotografie

"Spojíme to s rodinným výletem," říká Vendula, která ve Zlíně 4. června pořádá od 18 hodin na náměstí koncert, jehož výtěžek půjde Kapce. A Kuba se nemůže dočkat. Vystoupí na něm totiž kromě HorkýŽeSlíže i jeho oblíbenci Roman Holý a Matěj Rupert z Monkey Business.

"Monkey miluje, Karel mu je pořád pouštěl, byli to mužovi velcí oblíbenci a v Lucerně s nimi slavil za koncertním křídlem i svoje narozeniny. Kuba prostě tentokrát na dobrou noc nebude mít pohádku, ale koncert," vysvětlila Vendula.