Herečka Šárka Ullrichová (33) pohlédla smrti do očí! Lékaři dokonce museli bojovat o její život. Drogy a alkohol před časem upoutaly herečku ze seriálu Ulice na nemocniční lůžko ještě dříve, než skončila za zdmi psychiatrické léčebny.

"Už na počátku roku se léčila na infekční klinice pražské Nemocnice Na Bulovce. Tam mimo jiné léčí i pacienty HIV pozitivní. Vím, že prodělala jednu z forem žloutenky. A lékaři jí doslova zachránili život," prozradil Blesku jeden z přátel herečky o chorobě, která postihuje právě lidi užívající narkotika.

Osud své seriálové postavy, feťačky Zuzany, tak zažívá Šárka na vlastní kůži, avšak ještě s horšími důsledky. Spadla znovu do těžké závislosti, o které si myslela, že ji má za sebou. "Ještě než nastoupila dlouhodobou léčbu, navštěvovala psychiatrii," dodal zdroj.

Loni však Blesku Ullrichová tvrdila, že drogy a alkohol jsou pro ni minulostí! "Do žíly bych si drogu nikdy nepíchla! Ale lhala bych, kdybych řekla, že jsem něco nevyzkoušela. Pohybovala jsem se v jednom svém životním období v různých klubech, dostala se s lidmi závislými na drogách do styku. Ale to už je pryč," uvedla doslova Ullrichová.

"Alkohol mě už vůbec nebere. Já jsem si v minulosti svoje vypila tak na dvacet let života dopředu," tvrdila Šárka, které zřejmě život zkomplikoval kokain a spousta whisky.


Tajila smrt táty

Šárka Ullrichová (33) drogami řešila životní trable

Fotogalerie
1 fotografie

Pro Šárku Ullrichovou jsou drogy prokletím! Staly se jí osudnými nejen v seriálu Ulice, ale zničily jí spolu s alkoholem i soukromý život. Díky roli Zuzany Hrubé v seriálu Novy se stala populární jako dokud nikdy v její herecké kariéře. Jeho odvysíláním pokračovala v tom, co hraje.

Drogová závislost herečku dohnala až do léčebny, kde se v současné době snaží dát do pořádku. Její drobná postava a vřelá povaha se již v minulosti musela poprat s řadou životních nástrah: "Když mi bylo deset, táta umřel na leukémii. A já to navíc asi čtrnáct dnů musela tajit před svými dvěma mladšími sourozenci," přiznala loni pro Lidové noviny.

Se smrtí otce se nedokázala dlouho vyrovnat. Přesto už jako desetiletá dostala velkou hereckou šanci. Díky režisérce dětských filmů Věře Šimkové-Plívové se ocitla před kamerou ve snímku Nefňukej, veverko.

Cestou do Ulice toho stihla dost - film, divadlo, televizi i moderování. Jen z nástupu do seriálu neměla nejlepší pocit. "Abych byla upřímná, tak jsem si zpočátku myslela, že jsem se v celé té parádě poněkud ztrapnila," přiznala před časem Šárka. Ještě než stihla získat diváka svým herectvím však v roce 2006 spatřily světlo světa její erotické fotografi e... Šárka také v té době poprvé přiznala zkušenosti s drogami. Přesto podobnost s rolí Zuzany v Ulici odmítala. "Zuzana je pro mě hodně nevyrovnaný a bolavý člověk, který s pomocí drog a alkoholu utíká před životem do jiné reality," nechala se slyšet.

V Divadle Radka Brzobohatého, kde získala roli ve hře Bóží dopuštění, ji měli rádi. "Vždy chodila včas, chovala se profesionálně," sdělila včera Blesku Hana Gregorová.

Co už má za sebou

  • Během studií na DAMU se několikrát objevila v televizi: V soutěži O poklad Anežky české, v seriálu Hříchy pro diváky detektivek, v pohádkách Kouzelnice, O třech ospalých princeznách a Tom v kozí kůži nebo v inscenaci Venušin vrch.
  • Po absolutoriu měla Šárka Ullrichová rok angažmá v libereckém divadle F. X. Šaldy.
  • Moderovala na Rádiu Kiss vlastní life magazín Šárky Párky a na ČT magazín Game Page.
  • Účinkovala i v seriálu Strážce duší, v televizní pohádce O kouzelné krajce a režisér Dušan Klein ji obsadil i do filmu Jak básníci neztrácejí naději.
  • Získala roli ve hře Bóží dopuštění v Divadle Radka Brzobohatého.
  • Ve svém volnu si chodila zatančit do některého z pražských klubů.