Již přes tři roky bojuje objevitel mnoha hvězd populární hudby Petr Hannig (62) s rakovinou prostaty.

"Podle prognózy lékařů už bych měl být rok mrtvý. Ale nezdá se, že bych umíral," prozradil Blesku. Jeho stav se stabilizoval a bere už jen jeden prášek denně. Snaží se pomáhat i mnohem víc nemocnému kamarádovi Arnoštu Pátkovi (52).

"Mám naordinovanou hormonální léčbu, prášek si musím brát vždy přesně po 24 hodinách. Vedlejším účinkem je, že jsem přibral patnáct kilo. Podobné léky bral i Pavel Novák," připomněl Hannig potíže známého zpěváka.

"Cítím se ale dobře. Skládám vážnou muziku a čekáním na smrt se nezaobírám. Rakovina je jako trest smrti v Americe. Rozsudek sice existuje, ale na elektrické křeslo vás mohou posadit za hodně dlouho let a ještě může přijít osvobozující rozsudek," soudí Hannig optimisticky.

Snaží se pomáhat i kamarádovi Arnoštu Pátkovi, jehož rakovina zbavila poloviny obličeje, nosu i oka. "Dvě desky, které jsem mu vydal, jsou kromě sedmnácti kusů vyprodané. Škoda, že jsem jich mohl vydat jen tisíc a dál se nemohu se Supraphonem, do jehož archivu patří, dohodnout," vysvětlil Hannig. Arnoštův stav se podle něj nemění.