Paní Svobodovou se tak stane o jedenáct let starší slovenská herečka Lucia Gažiová (39), se kterou Petr už přes rok žije v jevanské vile svého otce, hitmakera Karla Svobody (+68).

"Vendulu na svatbu nepozvu," prohlašuje Petr na adresu své macechy. Vendula Svobodová (36) je v klidu. "To mě nepřekvapuje," říká a dodává: "Určitě se z toho nerozpláču."

Na svatbě by ale stoprocentně, kdyby žil, chyběl i Petrův otec Karel. "Mám starosti se synem. Nemám dobrý pocit z té jeho slovenské známosti," svěřil se krátce před svou smrtí Blesku skladatel.

Tomu, že Petr nechce na svatbě Vendulu, se určitě nikdo nediví. Vendula ho na tu svoji s Patrikem Aušem (30) zřejmě také nepozve.

Podle dostupných informací se svatba Petra Svobody bude konat u moře a zúčastní se jí jen rodinní příslušníci a hrstka přátel. Jak Blesk zjistil, chybět nebude syn Ladislava Štaidla Jiří, který je odmalička Svobodův největší kamarád a jevanský soused. Byl to také on, kdo na skladatelově pohřbu svíral z jedné strany ruku Petra a z té druhé dlaň skladatelovy dcery Jany.

Předběžný rozpočet Petrovy ženitby se pohybuje kolem 250 tisíc korun, což ovšem pro dědice Karla Svobody nemůže být žádný problém. Horší by to bylo před rokem, kdy bylo dědické řízení sotva zahájeno. V té době by musel Petr svoje "Ano" říct Lucii na radnici někde v místě bydliště.