„Promiňte, nemám slov...“ byla, zcela pochopitelně, první slova Patejdlovy vdovy Miluše na kondolence. Smrt muzikanta je velkou ránou jak pro ni, tak pro jejich společného syna Benjamina (15).

Kromě nejmladšího syna měl Vašo ještě dva starší potomky z prvního manželství - syny Václava a Roberta. S jejich maminkou Alenou prožil 40 let, ale pak se zamiloval do Češky Miluše, která byla o 17 let mladší než on. 

Chvíli měl Vašo dokonce oba vztahy najednou, „Pravda je, že jsme náš vztah udržovali déle, navíc jsme měli malého syna. Žil jsem v paralelním vztahu a po nějaké době pochopil, že takhle to dál nejde. Jinak bych se z toho zbláznil,“ prozradil před časem pro týdeník Sedmička. 

Nakonec se rozhodl pro radiální řez a rozvedl se. Za Miluší se přestěhoval do Prahy. „V životě někdy nastane situace, kdy se musíte zásadně rozhodnout, jak dál. V roce 2015 jsem se podruhé oženil a s manželkou jsme řešili, kde se usadíme. Nakonec jsme se rozhodli pro Prahu. Hlavní roli hrálo to, že jsem tu v poslední době měl a pořád mám víc pracovních příležitostí než v Bratislavě,“ okomentoval tuto životní křižovatku Vašo před dvěma lety pro CNN Prima NEWS.

Druhá svatba navíc rozhodně nebyla »odfkláknutá«, naopak proběhla velmi stylově, dokonce ve Vatikánu. „Vzhledem k tomu, že s Milkou žijeme už delší dobu a všechno nám klape, rozhodli jsme se náš vztah zlegalizovat. Oba jsme pokřtěni, tak jsme se rozhodli, že uděláme církevní sňatek. A když církevní, tak kde jinde než právě ve Vatikánu!“ okomentoval to tehdy muzikant v rozhovoru pro Blesk. A dvojice spolu zůstala až do jeho smrti, která přišla snad až příliš brzy...

„S nekonečnou bolestí a prázdnotou v našich srdcích vám oznamujeme, že dnes 19. srpna 2023 nás v nočních hodinách po krátké a těžké nemoci navždy opustil mimořádný a vzácný člověk, náš celoživotní přítel, výjimečný a geniální hudebník a hudební skladatel megahitů světové úrovně Vašo Patejdl,“ oznámila kapela Elán na sociálních sítích krátce poté, co se Blesk o smrti skvělého muzikanta v sobotu dopoledne dozvěděl.

 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Vašo Patejdl (†68): V posledním rozhovoru s Bleskem mluvil o své rodině! David Turek

Fotogalerie
49 fotografií