„Jsou to už čtyři roky, co jsem se probudila z narkózy po ‚běžné' operaci cysty na vaječníku. Já se tehdy zařekla do nebe, že jestli budu mít někdy dceru, bude se jmenovat Amálie, protože druhý den slavila svátek společně s Libuší, což byla moje prababička, která mě vychovala,“ svěřila se na instagramu zpěvačka Markéta Konvičková, která na sebe poprvé upozornila jakožto finalistka soutěže Česko-Slovenská SuperStar. Tam se probojovala až do nejlepší desítky. Zdravotní problémy ji ale dostaly na úplné dno.

Lékařům se sice vzácný druh nádoru povedlo odstranit, ale s tím, že se problémy mohou kdykoli vrátit. Odborníci jsou prý maximálně schopni zastavit jeho růst a šíření... Kromě toho musela Markéta podstoupit i drsnou léčbu, která se notně projevila i na jejím vzhledu. A nešlo jenom o to, že přišla o vlasy a musela nosit paruky. „Nebylo to příjemné období. Nemoc jsem tajila a musela od lidí na internetu v komentářích číst, že jsem nateklá alkoholička. To mi moc nepomáhalo na psychice,“ posteskla si pro Blesk.

Video
Video se připravuje ...

Markéta Konvičková o odložené svatbě: V čem byl partner rychlejší? Lucija Veselá

„Od té doby si trošku procházím peklem, ale zrození Amálky je pro mě ráj - protože kdyby se to špatné nestalo, tak by tady nejspíš nebyla,“ odkazovala na název své nejnovější písničky, kterou nazpívala společně se zpěvákem Janem Bendigem (29) a která se ihned umístila na 13. místě mezi trendy. Uvedení songu Nebe peklo ráj, na němž spolupracovala se svým pěveckým kolegou a zároveň i blízkým kamarádem, co bydlí doslova a do písmene přes plot od ní, je pro Konvičkovou velkou událostí. 

„Teď se cítím skvěle a mám energii se vrátit i hudebně. Jsem na sebe pyšná, že vzhledem ke své diagnóze a výkyvům, které se mi dějou, to zvládám a jsem zpět. Mám kolem sebe úžasné lidi, rodinu a kamarády a dělám už jen to, co mě baví a těší. A tohle jsem si sakra užila! Život je krásný,“ raduje se plavovláska. 

A ruku na srdce, po tom všem, čím si prošla, zcela zaslouženě. Největší výhrou je pro Markétu však dcerka. „Ona je můj hnací motor, nejkrásnější stvoření, jaké jsem kdy poznala,“ zdůrazňuje.

Fotogalerie
48 fotografií