Teď ale došlo znovu na Báru, s níž muzikant natočil před deseti lety svůj vůbec první videoklip. Teď si spolupráci zopakovali a znovu natočili písničku Věštec. „Jde vlastně o detektivní příběh o tom, co se stalo v jednom domě,“ popisuje Noid. „Klip pojednává o domácím násilí. Spojil jsem se s projektem Neodkládej to!, který právě o tomhle problému mluví a pomáhá s ním,“ popisuje Noid zrod společného díla.

Úder a letěla

K ruce potřebovali mít Noid s Basikovou i kaskadéry – podle scénáře s drsným dějem totiž měla Bára Basiková v klipu odletět poté, co od muže dostane ránu. „Je to o násilí, které dostane razanci. Nikdy nevíte, kdy a jak ta facka přiletí, a my potřebovali od kaskadérů pomoct, aby se někdo nezranil,“ vysvětluje Bárta. Proč se rozhodl právě pro toto bolavé téma? „O domácím násilí se musí mluvit. Kdyby se díky klipu jediná žena nebo muž násilí postavili, budu rád,“ dodal Noid.

Rada pro oběti

Bára Basiková s ním souhlasí a tvrdí, že když už k domácímu násilí dojde, nedá se agresorovi rozmluvit a hlavně se nemá řešení dlouho odkládat. Sama se prý bohužel také s domácím násilím setkala. „Všem můžu poradit jen jediné: utéct, odejít. Sbalit se a rychle pryč!“ říká zpěvačka rázně.

Odhodila paruku, anebo porazila vážnou nemoc?

Několik měsíců nosila Bára Basiková paruku s polodlouhými vlasy a s ofinou. Důvod si nechávala pro sebe, nicméně se netajila tím, že od loňských prázdnin bojuje s vážnou nemocí. Teď ale překvapila další změnou, a objevila se v krátkém blonďatém účesu.

Vašek jako hubený třídní otloukánek

Sám zpěvák má totiž s nepříjemným chováním, násilím a šikanou osobní nepříjemné zkušenosti. „Ve škole si mě všichni dobírali, byl jsem totiž moc malý a hubený. Byl jsem otloukánek. Změnilo se to až v okamžiku, kdy jsem se vrhl na bojové sporty,“ svěřil se Aha! Václav Noid Bárta.

Video
Video se připravuje ...

Podčást: „Nikdo mi nevěřil,“ o bolestech i radostech upřímně promlouvá Bára Basiková... • VIDEO Blesk – I. D. Hladík, T. Chebotareva, J. Jedlička

Fotogalerie
39 fotografií