Barbara Nesvadbová na svém instagramu sdílela v den smutného výročí, kdy se na věčnost odebral její milovaný tatínek, černobílou momentku, která bez přehánění bere za srdce. Fotografie ji totiž zachycovala v době, kdy byla ještě docela maličkým miminkem v náručí svých milujících rodičů. „Čas ztráty nikdy nesmaže. Jen zmírní smutek. Na milované lidi zapomenout nelze. Nikdy. Bez patosu byl pro mne nejdůležitějším mužem mého života,“ přiznala.

„Spoustu toho nezvládl nejlíp. Ale ani psychiatr nemůže být ideál. To není žádný rodič. Není dne, kdy bych si na něj nevzpomněla. Zbyly mi dopisy a knihy. Ráda je pročítám. To je výhoda těch dvaceti dlouhých let ode dne, kdy zemřel. Už umím vzpomínat. A vzpomínám rada,“ uzavřela svou úvahu na téma ztráty svých nejbližších, a zároveň prozradila, že jí samotné trvalo řadu let, než se s odchodem otce dokázala smířit.

Video
Video se připravuje ...

Spisovatelka Bára Nesvadbová: Před plesem se nadopovala! Markéta Reinischová

Je zřejmé, že Nesvadbová, autorka řady knih, podle kterých byly natočeny i dva úspěšné filmy, Bestiář a Pohádkář, si svého otce velmi vážila. Bolestivé hledání způsobu, jak se s jeho smrtí vyrovnat, ale moc dobře poznala na svou vlastní kůži i celá řada Bářiných kolegyň z umělecké branže.

„Jak ti rozumím,“ posteskla si třeba herečka Tereza Brodská (54), která v minulosti oplakala svého tatínka Vlastimila (†81). „Baru, máme to stejně, pouze v jiné formě,“ přidala se i herečka Dagmar Havlová (70), co před více než 10 lety přišla o manžela Václava Havla (†75), bývalého prezidenta.

Fotogalerie
51 fotografií