Děkovačka na konci představení Otec v Divadle pod Palmovkou plynule přešla ve standing ovation a Martin Hofmann předal oslavenci dárek ve formě videa s přáními od herecké plejády a kompilací fotografií oslavence.

„Hrál mi několikrát tátu, hodně mi toho o herectví řekl, uměl mi poradit a hodně mě toho naučil. Ať už tím, jak jsme zkoušeli, jak mi vysvětloval věci, nebo pak tím, že jsme spolu dost představení odehráli. Byl vždycky vlídný a nikdy mu nechyběl nadhled. Byl skvělý a přátelský. Je výjimečným hercem a inspirativním chlapem,“ skládá poctu staršímu kolegovi Hofmann.

Ve foyer oslavenec Vlasák krájel dort a přijímal nekončící přání k narozeninám. Díky své skromné a pokorné povaze a bezbřehé laskavosti a moudrosti je mezi hereckými kolegy Jan Vlasák velmi vážený.

Video
Video se připravuje ...

Simona Stašová v novém seriálu: Komu nedokáže odmítnout roli? Kateřina Štichová, Aleš Brunclík

„Dárky nečekám, s manželkou si už léta žádné nedáváme, proto mě video tak překvapilo a dojalo. Ve hře hraju pána ve stejném věku, jako jsem teď já, který ale sotva pozná svou vlastní dceru. Je to smutný osud, bohužel asi tisíců starých lidí. Já se snažím udržovat v kondici, jak to jde. Hlavě pomáhá učit se texty nazpaměť, teď se zrovna učím dva divadelní. A tělo udržuji v kondici tak, že cvičím a chodím se psem,“ prozrazuje svůj recept na dlouhověkost herec.

S hercem si přišla připít na zdraví řada hereckých kolegů a kolegyň, mezi nimi například Zlata Adamovská, Michaela Badinková, Dana Batulková, Michal Dlouhý, Míša Dolinová, Viktor Dvořák, Vasil Fridrich, Veronika Gajerová, Jiří Hána, Zuzana Kajnarová, Bára Lukešová, Kateřina Macháčková, Taťjana Medvecká, Aleš Procházka, Marika Procházková, Jiří Schmitzer, Petr Štěpánek, Miroslav Táborský, Jan Teplý, Michael Vykus nebo Martin Hofmann.

Vlasák slavil i v Divadle ABC se Simonou Stašovou, která mu přinesla dort. Tady společně hrají v komedii Na zlatém jezeře.

Fotogalerie
31 fotografií