Právě známý doyen sportovní žurnalistiky Přemysl Hrubý se s Pecháčkem přátelil více než 60 let. Nyní je ve spojení hlavně s Pavlovou sestrou. Ta se narodila rodičům, kteří již mnoho let žili ve Spojených státech, a Pecháček ji poznal až jako šestnáctiletou.

Chtěl na Prosek

„Všichni tři jeho sourozenci a všech jeho pět dětí žije v Americe. I šest vnoučat. Jenže rozhodl, že chce mít pohřeb v Česku, které miloval. Pak chtěl být uložený na hřbitově na Proseku,“ prozradil Blesku Hrubý. „Rodina jeho přání samozřejmě splní. Ostatně byli zde také na slavných šedesátinách,“ ujistil Přemek.

S Pavlem byl za mořem v kontaktu, dokud to šlo. „Měl v posledních měsících nějaké problémy s rovnováhou, hodně padal. Při posledním pádu se zranil a musel do nemocnice,“ svěřil Hrubý.

Katedrála slouží

Pohřby v katedrále nejsou tak výjimečné, jak by se někomu mohlo zdát. Za komunismu byly sice smuteční obřady v chrámu zakázané, ale hned po roce 1989 se vše změnilo. Kromě Karla Gotta (†80) zde měli např. v roce 1999 rozloučení ministr zemědělství Josef Lux (†43), v r. 2008 herec Radovan Lukavský (†88) a v r. 2011 prezident Václav Havel (†75).

Svatby i křty

V katedrále se odehrávají i radostné události. Herec a malíř Jan Kanyza (75) tu v roce 2013 vdával jedinou dceru Báru. Manželé Ornella (29) a Josef (65) Koktovi tu zase loni v červnu nechali pokřtít dcerku Lilianne (1) a synka Svena (2).

Video
Video se připravuje ...

Úmrtí 2022: Kdo ze slavných nás tento rok opustil? Videohub

Fotogalerie
7 fotografií