Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Reakce slavných osobností na skon Marie Poledňákové (†81): Jak na ni vzpomínají herci a politici?

/
  • Celebrity vzpomínají na zesnulou Marii Poledňákovou
    Aktualizováno - 9. listopadu 2022 ● 11:00
    9. listopadu 2022 ● 05:00

    V úterý 8. listopadu zasáhla Česko velice smutná zpráva - na věčnost se odebrala uznávaná režisérka Marie Poledňáková (†81), dáma, která stála za mnohými úspěšnými komediemi, rodinnými filmy, dramaty a zkrátka snímky, co chytly za srdce celou řadu televizních diváků. Jak na ni vzpomínají herci, politici a jiné významné osobnosti?

  • 1.

    Vlastimil Harapes (76), baletní mistr

    „Nikdy na Marii nezapomenu, budu vzpomínat moc rád. Už když jsem za ní byl před rokem, špatně se jí mluvilo, její zdravotní stav se zhoršoval. Měl jsem ji moc rád,“ posteskl si baletní mistr Vlastimil Harapes, jenž si zahrál například v rodinné komedii Jak vytrhnout velrybě stoličku roli charismatického Jindřicha.

  • 2.

    Daniela Kolářová (76), herečka

    Hvězda dramatu Kotva u přívozu Daniela Kolářová Blesku prozradila: „S Marií Poledňákovou to byla krásná práce. Byla inteligentní a chytrá, žena, která věděla, co chce.“

     

  • 3.

    Jiří Krampol (84), herec

    „Byla úžasná, měla dar, šířila kolem sebe pozitivitu, takové krásné fluidum. Při práci neprudila, byla laskavá a bylo vidět, že ji natáčení baví,“ nechal se slyšet herec Jiří Krampol.

  • 4.

    Miroslav Etzler (57), herec

    „Maruško, nikdy nezapomenu! Děkuju za všechno,“ vzkázal režisérce do nebe herec Miroslav Etzler.

  • 5.

    Roman Vojtek (50), herec

    „Je spousta lidí, se kterými se setkáváte velmi často a nic ve vás nezanechají. Ale jsou lidé, kteří vám do života přijdou jen na 'pár dní' a nikdy na ně nezapomenete. Děkuji, že jsem tě, Marie, mohl poznat, a být ti, alespoň těch pár dní, na blízku,“ napsal na instagram herec Roman Vojtek, a popřál „upřímnou soustrast celé rodině“.

  • 6.

    Monika Zoubková (46), herečka

    Herečka Monika Zoubková, hvězda například Ordinace v růžové zahradě, sdílela v instastories černobílý snímek režisérky a byla velmi stručná - vlastně si vystačila pouze s emotikonem srdíčka.

  • 7.

    Tereza Jandová (34), moderátorka

    Krásná moderátorka TV Nova Tereza Jandová, dříve Juščíková, sdílela odkaz na tn.cz, zmiňující skon první dámy české komedie.

  • 8.

    Nela Boudová (54), herečka

    Herečka Nela Boudová byla zjevně také přemožena emocemi. Sdílela pouze spoečnou fotku a povzdech: "Marie..."

    Nela Boudová o Aleně Poledňákové
    Autor: Instagram

  • 9.

    Andrej Babiš (68), politik

    Zemřela paní Marie Poledňáková. S tebou mě baví svět je jeden z top českých filmů 20. století, který jsem vždycky miloval a miluju. Paní Poledňáková, respekt, a upřímnou soustrast rodině,“ napsal na sociální síť Andrej Babiš.

  • 10.

    Tomáš Kraus (46), moderátor

    „Maruško! Je mi to moc líto. Děkuju za krásné chvíle při natáčení vašich skvělých filmů a dokonce si v nich i štěknout…“ uvedl na facebooku moderátor a příležitostný herec Tomáš Kraus, který poté sdílel celou řadu společných fotek.

  • 11.

    Marian Jurečka (41), politik

    „Když umíte ostatním lidem vykouzlit úsměv na tváři, je to úžasný dar, který paní Marie Poledňáková bezesporu měla. Komedie jako S tebou mě baví svět nebo Jak vytrhnout velrybě stoličku jsme viděli snad všichni a řekl bych, že nejen jednou. Děkuji, paní Marie za ty úžasné chvilky klidu a pohody. Upřímnou soustrast všem blízkým.“

    Marian Jurečka
    Autor: Facebook

  • 12.

    Jiří Pospíšil (46), politik

    „Zemřela ta, S níž nás bavil svět… Režisérka komedie století a autorka mnoha dalších mimořádně populárních filmů - Marie Poledňáková. Rest in peace,“ uvedl na svém profilu politik Jiří Pospíšil.

  • 13.

    Zdeněk Hraba (47), politik

    Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny, S tebou mě baví svět - to je jen výběr z filmů, které režírovala Marie Poledňáková. Ta dnes zemřela ve věku 81 let. Její dílo se, troufám si říct, navždy zapsalo do paměti našeho národa. Odpočívejte v pokoji, paní Poledňáková.“

  • 14.

    Fotogalerie
    32 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy