Osud mu připravil tu nejtěžší zkoušku. Ve chvíli, kdy milovaná Hanička Písnička zemřela, dostal drsný úkol. „Tvůj nejbližší zemře, přijde sestřička - a protože ona musí konat - řekne ti: Musíte sundat všechno zlato a všechno, co má na sobě. Všechno musí pryč,“ vzpomínal pěvec v rozhovoru pro CNN Prima News. „Tak to pro mě bylo strašný. Strašný! A musíš to udělat…“ povzdechl si Margita.

Dřív by prý nevěřil, že takovou věc dokáže. Smutné události z pátku 26. srpna z něj ale do jisté míry udělaly stroj. „Nakonec toho jsi schopný. Uděláš to. A pak zařizuješ věci. Až pak padneš…“ vypověděl se slzami v očích.

Velké plány

Lékaři nedávali jeho milované ženě při posledním pobytu v nemocnici už žádnou naději. Jediný, kdo to nevěděl, byla ona. Ani na nemocničním lůžku nezahálela, stále myslela na budoucnost. Chystala se do Washingtonu, připravovala písničky na nové album, těšila se na Slavíky. „Vyptávala se mě stále, co budeme dělat,“ svěřil Štefan. „Chtěla se mnou do Washingtonu. Ona si vždycky vytiskla mapu a jezdila hromadnými prostředky, využívala toho, že ji v cizině lidé nepoznávali,“ vzpomínal Margita. „Plánovala, že půjdeme na Slavíky a vybírala písničky na svou plánovanou desku,“ vypočítával vdovec.

Utěšovala ho

Pro Štefana to bylo o to těžší, protože už věděl od lékařů, že je zle. „Opravdu nepočítala s ničím. A to jsem šťastnej, že nepočítala. Věřila mi to. Pořád řešila, co budeme dělat, kam půjdeme. Netušila vůbec, že se to stane…“ popsal bolestné momenty. „Ona v těžkých chvílích utěšovala mě. Říkala, že to bude dobré, že už to přece konečně musí být lepší…“ dodal Margita, který jen stěží zadržoval slzy. Osud ale oblíbenou zpěvačku nevyslyšel…

Znamení shůry

Zdrcený vdovec prosil svou zesnulou Haničku, aby mu dala znamení. „Lidé budou možná myslet, že jsem se zbláznil. Ale v noci jsem se probral a cítil na levé ruce dotek,“ prozradil Štefan.

Do hrobu ji jen tak nedá!

Margita v rozhovoru, který poskytl exkluzivně rodinné kamarádce pracující pro TV Prima, také potvrdil, že urnu s Hančiným popelem má stále doma. „A asi ještě dlouho mít budu. Nemůžu ji zatím dát do hrobu, necejtím to tak, ať se na mě nikdo nezlobí. Tady je její domov,“ dodal zkroušeně. Na kámen rodinného hrobu na Vyšehradě už nechal vytesat její jméno, chodí tam, nosí květiny, ale…

„Všechno už je zařízené, ale já to tak zatím necítím. Jdu tam ráno, pošlu jí pusinku. Ale když s někým žiješ nádhernej život třicet let, tak ji nechci dát z toho bytu pryč. Nic jsem tady nezměnil. Je tady její šatna, které se netknu. Všechno tam nechávám, povídám si tam s ní. Tady bylo její křeslo. Tady vždy seděla. Otevřu mrazák, kde všechno krásně skládala, aby se vešlo. Všude vidím Hanku. A doufám, že se na mě kouká a že mě chrání. A pořád ji miluju a vždy budu milovat,“ líčí s nezměrnou láskou v hlase. „Já bych se chtěl tak probrat a říct si: Ježiš, to byl strašnej sen. Ale bohužel to sen není…“ uzavírá.

Video
Video se připravuje ...

Vdovec po Zagorové (†75) Margita v slzách: Soška pro Haničku do nebe! Hana Hoschlová, Lukáš Červený

Fotogalerie
49 fotografií