Petro, splnil se vám sen, jelikož jste si vždy přála hrát v pohádkách. Teď máte roli ve své první pohádce v životě. Jaké to je, když se splní sen?

Jsem šťastná, protože minimálně bratrovy děti budou šťastné a děti mojí sestřenice Míši, jelikož je budu moct konečně pozvat do kina a budou se moct dívat. Většinou jsem totiž hrála ve filmech, které nebyly pro děti. Tedy ne ve filmech pro dospělé! Ale prostě to nebyly filmy určené dětem. Třeba Kurz manželské touhy, to je o rozvodech v podstatě. Tak na to bych je nebrala. Takže jsem ráda, že mám za sebou pohádku. Hrozně jsem si to přála. Petr Kubík (režisér – pozn. redakce) je můj kamarád. Pamatuji si ho, když s tím filmem začínal a má můj obrovský obdiv, kam to dotáhl a jak to všechno dělá. Když jsme se spolu bavili, byla jsem šťastná, že mi tu roli dal. Je to skvělý režisér. Z celé té party se mi s ním pracovalo nejlíp, co se týče štábu a týmu. Samozřejmě kameraman byl skvělý, ale Petr je úžasný a jsem hrozně ráda, že mám pohádku.

V pohádce Princezna zakletá v čase 2 máte kladnou roli. Je to extra splněný sen, že nehrajete žádnou čarodějnici, ale že Alba je veskrze kladná postava?

Určitě. Baví mě, že jsem součástí záchrany světa. Od dětství jsem chtěla zachránit svět. Pak jsem zjistila, že to nefunguje a nejde, že na to vlastně nemám. Takže jsem hrozně ráda za žánr pohádky, že si člověk může nějakým způsobem splnit dětské sny. Určitě je to pro mě výhodné, protože když člověk hraje princeznu nebo čarodějnici, jsou to jasné póly. Tahle velekněžka je ještě taková nadsázka, která je zdroj pomoci. Takže mě nejvíc těší, že mám tuhle nadpřirozenou postavu.

Je jasné, že mezi natáčením a uvedením filmu do kin uplyne nějaké doba. Teď jste těhotná, ale natáčela jste už jako těhotná?

Je to tak. Akorát jsem to všechno tajila. Ono už to ale nejde tajit. Dokonce moje kamarádky kolegyně mě obdivovaly, že to vůbec nechápou. Já jsem to opravdu vydržela strašně dlouho držet. Co se týče vztahů a osobních věcí, jsem hodně introvertní. Ač jsem extrovert, mám ráda premiéry a pozornost, která k tomu vede. Co se ale týká osobního života, jsem hodně introvertní. Takže jsem to hodně tajila. Na pohádce jsem už byla těhotná a bylo skvělé, že Natálka Germáni říkala, že na jedničce byla těhotná a Simona Zmrzlá byla na jedničce také těhotná. Obě mi to tam říkaly a já odpovídala: Hmm, to je zajímavé. A myslím, že Eliška Křenková povídala, že na tomhle díle nikdo. A já: Hmm…Takže jsem to tajila. Ale bylo mi špatně. Měli jsme nočky do šesti do sedmi do rána. Chodila jsem po kolenou, nebylo mi dobře a říkala jsem si, pane bože. Ale zvládli jsme to a teď už to nejde skrýt. Teď už se to ví.

Pravda je, že jste nedělala, jak se to na dnešní dobu očekává a spoustu lidí dělá takzvaný instagramový oznam. Ještě na festivalu ve Varech jste o tom nemluvila a zvolila jste schválně róbu, aby to nebylo poznat. Proč?

Právě protože, že mi dělá hrozně dobře, když si svoje věci můžu nechat pro sebe. Bylo strašně vtipné, že první, kdo na to přišel, byl Blesk. Dokonce tam napsali o zdroji, že to řekla nějaká moje kolegyně. Říkala jsem si, kdo by to z těch holek říkal?!