Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Plejáda slavných na rozloučení se Zagorovou (†75): Kdo přišel a co prozradil?

/
  • Slavné osobnosti se přišly rozloučit s Hankou Zagorovou.
    30. srpna 2022 ● 18:00

    Milá, pracovitá, ochotná, vtipná, chytrá. Taková slova se objevovala na posledním rozloučení se zpěvačkou Hankou Zagorovou (†75), které se v úterý konalo v kostele na Malé Straně v Praze. Připomeňte si s námi, jak slavní zavzpomínali na legendární devítinásobnou zlatou slavici! 

     

     

  • 1.

    Lucie Borhyová

    Moderátorka Lucie Borhyová (44) patřila mezi Hančiny nejbližší. „Haničku znám odmala, je to vlastně rodina, se Štefanem. Pro mě je to velmi bolestivé. Neznám člověka, který by ji neměl rád,“ svěřila se nám na posledním rozloučení. 

     

    „Vždycky v srdci zůstane bolest,“ stýskala si. Její myšlenky teď směřují hlavně ke Štefanu Margitovi (66). „Snažím se mu být oporou, jsme se Štefanem neustále v kontaktu,“ prozradila. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Borhyová na posledním rozloučení se Zagorovou: Vidím ji na každém kroku... David Turek, Elmer Carvalho

  • 2.

    Dáda Patrasová a Felix Slováček

    Zavzpomínat přišli i Dagmar „Dáda“ Patrasová (66) a Antonín „Felix“ Slováček (79). „Je to velice smutný okamžik,“ přiznal Felix. „To, co Hanka udělala a zanechala, se nedá zapomenout. My na ni určitě budeme vzpomínat jako na kamarádku, skvělou ženskou a bezvadnou zpěvačku. Já dokonce i jako na spolužačku, protože jsme spolu řádili na Janáčkově akademii, dalo by se říct,“ zavzpomínal tajemně s úsměvem.

     

    „Já to doteď nemůžu v sobě srovnat. Hanička byla moje kamarádka a důvěrnice. Samozřejmě, že zůstane navěky v mém srdci,“ dodala Dáda. „Hodně mi pomáhala v životě,“ ocenila Hanku. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Felix a Dáda na posledním rozloučení s Hankou Zagorovou David Turek, Elmer Carvalho

  • 3.

    Richard Genzer

    Slavný vtipálek Richard Genzer (55) uměl Hanku skvěle napodobit. Jeho parodie obzvlášť oceňoval zpěvaččin manžel Štefan Margita, milovala je ale i Hanka samotná.Dneska k tomu není co říct,“ vyjádřil se smutně. Jakákoli slova by podle něj byla jen plácáním do vody. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Richard Genzer na posledním rozloučení se Zagorovou: Imitoval ji při každém setkání David Turek, Elmer Carvalho

  • 4.

    Honza Musil

    To moderátor Honza Musil (55) se rozpovídal víc. „Je to moc brzy, zbytečně brzy,“ stýskal si. Vzpomínky ani písničky mu ale prý naštěstí nikdo nevezme. 

     

    „Vůbec jsem tomu nevěřil. Bude to znít trošičku hloupě, ale já jsem se podíval na internet, jestli je to pravda, a zjistil jsem, že to asi není pravda, protože tam nic nebylo. Potom jsem to šel říct Jakubovi a už to bohužel pravda byla,“ svěřil se.

     

    „Člověk to obrečí a život musí jít dál. Hanka by chtěla, abychom byli veselí, abychom si otevřeli šampíčko, zazpívali si její písničky... A to jsme všechno udělali,“ dodal.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Honza Musil na rozloučení se Zagorovou: Je to tak příliš brzy... David Turek, Elmer Carvalho

  • 5.

    Kadeřník Oskar

    Slavný kadeřník hvězd Oskar Buška se o vlasy Hanky Zagorové staral několik desetiletí. Během práce se stal i jejím důvěrníkem...

     

    „My jsme se potkali poprvé před 26 lety. Bohužel, co mě mrzí, je, že to bylo před jejími 50. narozeninami, a bylo to v podstatě tenhle týden. Takže já to beru dost těžce, ale každopádně Hanka byla obrovská přítelkyně, bylo to moje všechno a bylo to moje mládí,“ třásl se mu hlas. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Zagorové kadeřník Oskar: Česal jsem jí 26 let! David Turek, Elmer Carvalho

  • 6.

    Aleš Háma

    Herec Aleš Háma (49) zprávě o Hančině smrti zprvu nemohl uvěřit. „Pro mě to byl samozřejmě jako pro všechny obrovský šok,“ připustil. „Byl to člověk, který mě písničkama provázel celé moje dětství, a o to větší čest to byla, když jsem se s ní mohl potkávat profesně, a vlastně jsem furt nepochopil, že tu není,“ kroutil hlavou. 

     

    Háma dokonce jednou Zagorovou předváděl v pořadu Tvoje tvář má známý hlas. „Byla to zvláštní situace. Nečekaně přišla na můj trénink. Já jsem z toho byl strašně vystreslej, když jsem ji tam viděl, a bál jsem se, aby to nevyznělo tak, že ji zesměšňuju. Ona z toho měla obrovskou legraci, strašně se jí to líbilo. Byla strašně spokojená, jak se nám to s Ondřejem Sokolem povedlo, a já to dodneška považuju za jedno z mých nejlepších vystoupení ve Tváři. Jsem hrdý, že jsem Hanku mohl dělat,“ zavzpomínal.

     

    S výkonem mu dokonce pomohla sama zpěvačka. „Ona strašně ráda pracovala s rukama a na těch rukách si strašně zakládala,“ prozradil. Právě tento detail mu pak pomohl ji správně zachytit!

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Háma na posledním rozloučení se Zagorovou: Z její smrti jsem se nevzpamatoval. 

  • 7.

    Josef Polášek

    Josef Polášek (56) se s Hankou sice nikdy osobně nesetkal, přesto pro něj ale byla významnou osobností, a tak se s ní přišel rozloučit. „Hanka Zagorová byla vždycky moje dětství,“ svěřil se.

     

    „Moje starší sestra za tehdy těžce vydělané peníze coby studentka střední školy nakupovala její LP desky, které dodnes máme doma u rodičů. Její písničky mi vždycky zněly v uších a možná budou znít napořád,“ popsal svůj vztah ke zpěvačce.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Josef Polášek na posledním rozloučení se Zagorovou: Hanka byla moje dětství. 

  • 8.

    Václav Kopta

    Václav Kopta (57) byl velmi stručný. „Velkorysá, milá, chytrá a vtipná. Kombinace, která se málokdy objevuje nejen v české populární muzice. Moc fajn holka, hodně mi pomohla,“ nechal se slyšet. Také jeho zpráva o smrti Zagorové velmi zasáhla. „Neměl jsem ponětí, že ten stav je takhle vážný,“ přiznal. Hanka si totiž nikdy nestěžovala.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Václav Kopta na posledním rozloučení se Zagorovou: V životě mi velmi pomohla. David Turek, Elmer Carvalho

  • 9.

    Lucie Bílá

    Lucie Bílá (56) prozradila, že právě díky Hance Zagorové dostala od rodičů své civilní jméno – Hana Zaňáková. „Popravdě odešel hudební, ale i můj soukromý hudební pilíř, takže je mi hrozně, jak jinak. I díky ní nosím svoje jméno, takže pro mě opravdu hodně znamenala,“ sdělila zlomeným hlasem. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Lucie Bílá na rozloučení se Zagorovou: Odešel můj životní pilíř. David Turek, Elmer Carvalho

     

  • 10.

    Standa Hložek

    Stanislav Hložek (67) vyzdvihl její neobyčejnou pracovní morálku. „Hanka je jenom jedna. Byla výjimečná v tom, jaká byla skvělá žena, a byl to obrovský profík, od kterého jsem se celý život učil,“ shrnul stručně. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Hložek na posledním rozloučení se Zagorovou: Nejradši bych utekl... David Turek, Elmer Carvalho

  • 11.

    Štefan Margita

    Operní pěvec Štefan Margita (66) je ze smrti své manželky naprosto zdrcený. Vdovec měl co dělat, aby se udržel na nohou. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Zdrcený Margita za rakví Zagorové: Poslední sbohem životní lásce David Turek, Elmer Carvalho

  • 12.

    Blanka Matragi

    S módní návrhářkou Blankou Matragi (69) pojilo Zagorovou letité přátelství. Dokonce za ní létala i do libanonského Bejrútu. „Odešel člověk, který je nenahraditelný. Kamarádka, přítelkyně, sestra... Je to nejsmutnější událost po mých rodičích, co se mi stala,“ uvedla Matragi. Hanka se Štefanem pro ni byli jedni z nejbližších přátel. Zdrceného vdovce se tak snaží držet nad vodou, jak jen může. „I v noci si voláme,“ svěřila se. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Kamarádka Zagorové Blanka Matragi: Se Štefanem si teď voláme i v noci. David Turek, Elmer Carvalho

  • 13.

    Giovanna Roklová

    Vdova po legendárním pianistovi Rudolfu Roklovi (†55) Giovanna Roklová (80) toho moc říci nedokázala. „To je jeden člověk za druhým, pro mě, poslední čas. Až tady zůstanu skoro sama,“ posteskla si. Zagorová jí bude velmi chybět. „Byla to jedna z nejhodnějších holek, jaké jsem poznala,“ uvedla.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Giovanna Roklová na rozloučení se Zagorovou: Byla to jedna z nejhodnějších holek. David Turek, Elmer Carvalho

  • 14.

    Oldřich Lichtenberg Jr.

    Pro ředitele Divadla Broadway Oldřicha Lichtenberga mladšího byla Hanka Zagorová jako tetička. Znal ji odmala, byla totiž rodinnou přítelkyní. Pamatuju si ji jako strašně pozitivní ženskou, která měla obrovský vliv na naši generaci,“ nechal se slyšet. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Oldřich Lichtenberg Jr. na posledním rozloučení se Zagorovou: Měla vliv na celou moji generaci. David Turek, Elmer Carvalho

  • 15.

    Vendula Pizingerová

    Šéfka nadace Kapka naděje Vendula Pizingerová (50) se Zagorovu často spolupracovala. „My jsme se znaly strašně dlouho, já myslím, že něco kolem 30 let. Byl to velice láskyplný člověk, který byl obdivuhodný a nikdy nikoho nekritizoval. Občas jsme se scházely a bylo to fajn,“ zavzpomínala.

     

    Jedné věci ale lituje: „Musím se přiznat, že jsem slíbila, že jí přivezu ukázat Pepíčka, a už jsem to nestihla. To mě mrzí,“ prozradila. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Vendula Pizingerová na rozloučení s Hankou Zagorovou: To, co vytvořila, zůstane. David Turek, Elmer Carvalho

  • 16.

    Michal David a František Janeček

    „Rád na ni vzpomínám, samozřejmě, je to smutné pro nás pro všechny,“ řekl stručně hitmaker Michal David (62).

     

    „Je to hrůza hrůzoucí, peklo pekloucí,“ doplnil ho František Janeček (77), podle kterého byla Zagorová jak skvělá umělkyně, tak i nádherný člověk. Naposledy se prý viděli všichni tři i s Michalem Davidem během oběda v restauraci. Žádné potíže ale zpěvačka najevo nedávala... „Vypadala báječně,“ prozradil Janeček. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Michal David a František Janeček na rozloučení se Zagorovou: O posledním setkání... David Turek, Elmer Carvalho

  • 17.

    Petr Malásek

    „Hanka tvořila soundtrack života, ať už teda pro uši, ale i pro mozek,“ řekl poeticky klavírista Petr Malásek (58). „Je to smutný, ale je to život, musí se to tak brát. Jsem rád, že mě Štefan pozval. Myslím na něj. Měl ji strašně rád,“ vzpomenul vdovce. 

     

    Na Zagorovou bude vzpomínat jen v dobrém. „Hanka byla strašně konzistentní člověk. Nejenom že na nikom nikdy nenechala nit mokrou, jak se říká, ale já neznám nikoho, kdo by ji neměl rád, “ prozradil. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Malásek na posledním rozloučení se Zagorovou: Tvořila soundtrack mého života. David Turek, Elmer Carvalho

     

  • 18.

    Eva Urbanová

    Operní pěvkyně Eva Urbanová (61) Zagorovou obdivovala. „Hanka byla pro mě výjimečná žena,“ svěřila se. Pracovně se ale jejich cesty bohužel nesešly. „S Hankou jsem se potkávala mnohokrát, ale nikdy jsme si spolu nic nezazpívaly, což mě mrzí, protože její písničky mám velice ráda. A hlavně její neskutečný projev a ty texty, ty jsou prostě úžasné,“ uvedla. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Eva Urbanová na posledním rozloučení se Zagorovou: Musím jít podpořit Štefana. David Turek, Elmer Carvalho

  • 19.

    Karel Vágner

    Hudební producent Karel Vágner (80) prakticky nebyl schopen slova. V kostele se složil a ven ho museli vyvést jeho manželka a syn Jakub (40). „Já jsem úplně v háji,“ řekl nám jen na kameru s tím, že dalších komentářů aktuálně není schopen. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Karel Vágner se na rozloučení se Zagorovou zhroutil: Nejsem schopen slov. David Turek, Elmer Carvalho

  • 20.

    Galerie

    Na fotografie z posledního rozloučení se podívejte do naší galerie. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Borhyová na posledním rozloučení se Zagorovou: Vidím ji na každém kroku... David Turek, Elmer Carvalho

    Fotogalerie
    412 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 7

prochaskanamoste: Nemohla, celé léto se smažila a tajtrdlíkovala u moře. Stačí se podívat na její instáč, střídala zvesela šatičky, kabelčičky, plavečky,všechno postovala, všude jají ústa dokořán, pořád stejná póza.

(02. 09. 2022 19:26)

prochaskanamoste: Borhy je nepochybně nádherná ženská, vlasy i obličej má nádherný. Je ta její věčně dokořán otevřená široká ústa, jsou tak nepřirozená, měla by mírnit, přece jí není pořád do šíleného smíchu, to by byla asi jedna na světě. Já ji vlastně viděla poprve normálně, se zavřenou pusou. Taky nevím, proč tak úporně schovává obličeje svých dětí. Ona není žádná velmi významná osoba, jsou daleko význačnější a svoje děti normálně, občas, ukáží.

(02. 09. 2022 19:24)

prochaskanamoste: Pod článkem o rozloučení s HZ v kostele není otevřena diskuze. Je kritizován kněz, jak rozloučení vedl. Běžný člověk ví, že o mrtvých jen dobře, jenže církev to má jinak. Sbírá naše hříšky a hříchy. Zpěvačka byla jen člověk, opakovaně hřešila, mnohdy zcela vědomě. Pokud rodina nechtěla, aby se tato stránka jejího života probírala, chtěla jen zdůrazňování kladných stránek nebožky, pak neměla organizovat rozloučení v kostele.

(02. 09. 2022 19:21)

ki33: Sem se lekla borhyjový. Viděla jsem dlouhý vlasy a pak starší obličej. Nepoznala jsem ji. až někdo psal, že to byla borhyjová

(01. 09. 2022 07:48)

prochaskanamoste: Domníváte se ovšem chybně. U umírajícího pacienta můžete být kdykoliv a jakkoliv dlouho. Lékaři umí dobře posoudit, kolik pacientovi zbývá, když se dostal do konečné fáze a cesta zpět už není, jen na 2.břeh. A vy víte, jestli si Hanka v posledních dnech přála mít u lůžka, krom svého manžela, ještě další lidi? Snad další nejbližší by byla Evelyn, její sestra.

(31. 08. 2022 16:24)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy