Blesk to zjistil při bližším průzkumu přispěvatelů na serveru GoFunMe, na němž má Jeníčková profil Zdravotní fond pro Evu – Pomozte jí znovu chodit. Kolega Vašut jí poslal přesně 777 dolarů, což je v přepočtu cca 18 000 Kč (tři sedmičky pravděpodobně pro štěstí, pozn. red.), režisér Marhoul odeslal v minulých dnech 500 dolarů – tedy asi 11 500 Kč.

A vybraná suma se hodinu po hodině zvyšuje. Když Blesk celý Evin bolestivý příběh na začátku srpna zveřejnil poprvé, bylo na jejím fondu asi 1500 dolarů, včera odpoledne už šlo o částku 7068 dolarů, a to už jsou velmi slušné peníze (cca 162 000 Kč). Bezpochyby se tahle suma bude zvyšovat dál, a Jeníčková si tak bude moci dovolit platit pokračující procedury na trenažeru NASA nebo v přetlakové komoře.

Potrhali ji pitbulové

Jeníčkovou v parku napadli dva pitbulové, kteří utekli svým majitelům. V Kalifornii ji léčí nejmodernějšími metodami, na trenažeru NASA i v přetlakové komoře. Měla čtyři natržené svaly v pravé kyčli, střední hýžďový sval byl odtržen zcela. Teď se po náročné operaci a 12 týdnech rekonvalescence učí znovu chodit. „I jen mluvit o mém zranění je těžké,“ říká.

Čtyři roky mlčela

Eva Jeníčková se léčí po vážném zranění v USA, kde žije. Čtyři roky o sobě takřka nedala vědět a nezveřejňovala ani aktuální snímky na sociálních sítích. Až v posledních dnech se o svých zdravotních problémech rozmluvila na svém Instagramu a přidala také fotky z průběhu náročné léčby.

Video
Video se připravuje ...

Marek Vašut: Jako svatý muž jsem se našel, to ani nemusím hrát. Linda Štrobachová

Fotogalerie
51 fotografií