Slavný syn herce, spisovatele a výtvarníka Miloše Nesvadby (†95) a kostýmní výtvarnice Jaroslavy Nesvadbové, již o konci v Kouzelné školce v minulosti několikrát hovořil. Po dlouhých 23 letech, co se podílel na tvorbě oblíbeného dětského pořadu, minulý rok v pořadu Blesk Podcast šokoval prohlášením, že už delší dobu zvažuje, že by měl s natáčením přestat. Chtěl by si prý odpočinout od stresu a začít si užívat to, co má za sebou... i před sebou. Například vlastní muzikál, internetovou televizi, v zahraničí nabízel dětskou knihu a sní i o natáčení filmů podle svých scénářů.  

„Už jsem z toho docela unavený,“ uvedl Michal Nesvadba v rozhovoru Honzy Tománka, k němuž došlo letos v únoru. „Nechtěl jsem se nikdy opakovat. Ta studnice nápadů už je prázdná a to trápení je větší a větší. Je dobré v nejlepším přestat.“

A na jeho slova nakonec opravdu dojde. Michal Nesvadba totiž ve své domovské České televizi oznámil ukončení svého působení v Kouzelné školce k červnu 2023. Součástí pořadu byl přitom od roku 1999, kdy navázal na rodinnou tradici, kterou kdysi svými pořady pro děti založil jeho slavný otec. Plyšový skřítek František tak přijde o svého věrného souputníka na televizních obrazovkách a dětští diváci o muže, jenž je dokázal rozesmát svým jemným humorem. Než jim však dá Michal navždy sbohem, přichystal pro ně velkolepé rozloučení v podobě originální muzikálové show pro celou rodinu nazvané Fantazie na kolečkách … aneb záhada mizejících hraček.

VIDEO: Každý centimetr domu si Michal Nesvadba projektoval sám. Jaký je výsledek?

Video
Video se připravuje ...

Každý centimetr domu si Michal Nesvadba projektoval sám. Jaký je výsledek? Videohub

Dvouhodinová muzikálová revue pro celou rodinu v režii Lumíra Olšovského (48) a pod hudební taktovkou Ondřeje Gregora Brzobohatého (39) slibuje 40 účinkujících v originálních výpravných kostýmech skřítků a pohádkových postav obklopených nafukovacím královstvím, oživené sportovními výkony mistrů na freestyle kolech, koloběžkách a in-line bruslích. Michalovi bude dělat společnost František a Fanynka z Kouzelné školky a chybět nebudou Bafík, Zeleňour či Žluťoun ze známých televizních seriálů.

„Na mých představeních napříč republikou mi děti, rodiče, prarodiče a přátelé stále říkali, ať udělám nějakou velkou show ve stylu těch dětských amerických. A ta chvíle je tady. Projekt je dárkem těm, kdo vyrostli na Kouzelné školce a vrcholem mé celoživotní práce pro děti,“ slibuje tvůrce show Nesvadba. „Nezvyklé propojení pohádky a sportovního světa freestylu udělá show ojedinělým a výjimečným zážitkem.“ Příznivci Michala Nesvadby se tedy rozhodně mají stále na co těšit...

Fotogalerie
51 fotografií