Již delší dobu policie řeší kauzu zmanipulovaných zakázek Správy úložišť radioaktivních odpadů a nyní se mezi obviněnými objevilo nečekané jméno. Web Seznam Zprávy uvedl, že policie vyšetřuje slovenského milionáře Ľubomíra Focka (68), který je blízkým přítelem herečky Jiřiny Bohdalové.

Podle policie měl být dokonce jedním z hlavních činitelů a hlavou skupiny, co státní tendry ovlivňovala. Soud ho v úterý poslal dokonce do vazby.

Focko přitom v Česku figuruje v řadě významných firem, například vlastní společnost ADD CZ a na Slovensku mu zase v minulosti patřila síť supermarketů Carrefour.

Seznam Zprávy kontaktovaly také Jiřinu Bohdalovou, ovšem neprozradila nic nového. „Nezlobte se, já o tom doopravdy nic nevím,“ uvedla jen herečka, která je nyní pravděpodobně z nových zpráv dost v šoku.

Musí to pro ni být veliká rána, protože je to první vztah po mnoha desetiletích, který veřejně přiznala. Trávili spolu také dovolenou, kam vzala vnoučata. S Fockem měli do vazby putovat další dva lidé včetně ředitele Správy úložišť radioaktivního odpadu Jana Prachaře.

Co přesně měli účastníci celé kauzy dle policie spáchat? Jedna část se měla týkat soutěže na ochranné služby v Jaderné elektrárně Dukovany. Další část pak tvoří 33milionový tendr na analýzy na Vysočině, kde správa testuje, jak vyhořelé jaderné palivo skladovat.

Prachaře pak měl do čela státní organizace dosadit před 3 lety sám Focko, aby pak přes něj mohl ovlivňovat zakázky. Právě za tento trestný čin mu nyní hrozí i 8 let natvrdo...

VIDEO: Jiřině Bohdalové je 91: Ráda bych narozeniny slavila i ten příští a další roky!

Video
Video se připravuje ...

Jiřině Bohdalové je 91: Ráda bych narozeniny slavila i ten příští a další roky! Elmer Carvalho

Fotogalerie
30 fotografií