Poslední sbohem Ivan Vyskočil svému synovi dal ve Svatém Janu na Příbramsku, v obci, kde bydlel. Ale překvapivě se konala i zádušní mše.

Přitom podle něj Jakub nebyl úplně muž víry. „Že by chodil zapalovat svíčky do kostela, to ne. Ale že by nebyl věřící, to taky ne. Taky po mně byl z půlky Žid,“ řekl herec pro eXtra.cz před tajným pohřbem, který společně plánoval s vdovou, a ta zřejmě trvala i na tom církevním. 

Ten se konal ve středu 18. května okolo poledne. První část byla v kostele, kde kněz vedl zádušní mši, a druhá část před kostelem. S mladým Vyskočilem, který si vzal život 8. května u rybníka kousek od domu, kde žil s manželkou Blankou a dcerou, se přišlo rozloučit asi 200 lidí a za pohřebním vozem jela kolona luxusních aut. Ivan Vyskočil syna na poslední cestu vyprovodil v bílé košili s logem firmy BusLine. 

VIDEO: Co udělal Ivan Vyskočil s metálem od Zemana? Překvapil s ním milou v posteli!

Video
Video se připravuje ...

Co udělal Ivan Vyskočil s metálem od Zemana? Překvapil s ním milou v posteli! Petr Macek, Blesk

Jakub byl syn, s nímž jsme byli naladění na stejnou notu. Proto mě to o to víc bude hodně dlouho trápit. Chodí to ve vlnách. Chvílemi brečím jako stará želva. V neděli jsme se byli projít po místech, kam rád chodil, a bylo to, jako by tu byl s námi. Tolik se těšil na tohle krásné počasí…,“ řekl eXtra.cz zdrcený herec. 

Na pohřbu nechyběl hitmaker Michal David, který svému bratranci v kostele zazpíval. Cestou domů ho musela podpírat manželka Marcela, protože Michala smrt příbuzného zlomila...

Mnoho lidí se ptá, zda sebevrazi mohou mít rozloučení ve svatostánku. 

Do roku 1983 šlo o ustanovení kánonu 2350 § 2, který zakazoval pohřbívat sebevrahy. Tento kánon byl zrušen a sebevrahy lze pohřbívat církevně, dokonce v některých liturgických knihách (např. v USA) je za ně uvedena speciální modlitba. Sebevražda je dnes v teologii chápána jako hřích „in foro interno“, tedy jako čin, který na základě výsledků moderní psychologie nelze objektivně posoudit jako vždy hříšný.

Fotogalerie
42 fotografií